Derbent’te yıkım

Derbent’te yıkım
Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve iki gün önce evleri yıkılan Derbent’teki 2 aileye Cemre İnşaat 172 Bin TL yardım yaptı.

Mağdurlara yardım Cemre İnşaat’tan geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve iki gün önce evleri yıkılan Derbent’teki 2 aileye Cemre İnşaat 172 Bin TL yardım yaptı.

Derbent’te, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce kamulaştırılan 2 gecekondu yıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve yıkım ekipleri, çevik kuvvet polisi eşliğinde sabah saatlerinde mahalleye geldi. Hazırlıklarını tamamlayan yıkım ekipleri, gecekondu sakinlerini uyandırdı. Gecekondulardaki eşyalar boşaltılarak kamyonlara yüklendi. Eşyaların tahliye edilmesinin ardından yıkım başladı. Gecekondu sakinleri polise ve yıkım ekiplerine tepki gösterdi. Tepkinin büyümemesi için yıkım kısa sürede tamamlandı. Ekipler daha sonra mahalleden ayrıldı.

Yıkımdan hemen sonra mahallede proje geliştiren Cemre İnşaat evleri yıkılan 2 aileye hiçbir yükümlülüğünün olamamasına rağmen enkaz bedeli ödedi. Evlerinin büyüklüklerine göre iki aileyle daha önce görüştükleri gibi toplamda 172 bin TL yardım yapıldığı ve ailelerin memnuniyetlerini ifade ettikleri belirtildi.

CEMRE İNŞAAT; "VATANDAŞLARA İYİ NİYETLİ JEST YAPTIK"
Cemre İnşaat'tan yapılan açıklamada, kendileriyle hiçbir ilgisi olmayan ve Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırılarak yıkılan iki gecekondu sahibine yapılan yardımın tamamen "iyi niyet" amacı taşıdığı ve mağdur olan insanlara destek olunduğu vurgulandı. CEMRE İnşaat açıklamasında ayrıca "İnsanlara verdiğimiz her sözün arkasında olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz. Bu gecekonducu vatandaşlarımıza yaptığımız tamamen iyi niyetli bu destek, bizim bu bölgede yapacağımız yatırım sırasında insanlara verdiğimiz sözün güvenilirliğini de ortaya koyması açısından örnek teşkil edeceğine inanıyoruz" denildi.

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT