Derbent’te gözaltılara tepki!

Derbent’te gözaltılara tepki!
Salı günü yapılan operasyonla Derbent’te 15 kişinin gözaltına alınması, Sarıyer’de mülkiyet mücadelesi veren birçok kesimin tepkisine yol açtı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyonla Derbent’te 15 kişinin gözaltına alınması mahalle halkının tepkisine yol açtı. Çok sayıda Derbent’li muhtarlık binasının önünde toplanarak haksız gözaltılara tepki gösterdi. Siyasi parti temsilcileri ve meclis üyeleri de mahalleye gelerek halka destek verdi. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz yaptıkları açıklamalarla halkı sağduyuya davet edip, konunun çözülmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını söylediler.



Metin Ateş: “Çözüm aşamasındayken böyle bir olaya anlam vermiş değiliz”
Derbent halkını birlik ve beraberliğe davet eden mahalle Muhtarı Metin Ateş yaptığı açıklamada, “Dün sabaha karşı mahallemizde istenmeyen bir olay yaşandı. Bu olayda mahalle sakinlerimizden bazı komşularımız emniyet tarafından gözaltına alındı. Bu yaşanan talihsiz olayın bizleri birbirimize daha sarılarak kenetlenmemizi sağlayacağını umuyoruz. Zira bu komşularımız bizim için mücadele veren komşularımızdır. Eğer ki bir hata olmuşsa bundan dönüleceğini umut ediyorum. Bizler bu mahallenin sorununu çözmek üzerine tam bir anlaşmaya varmış üzereyken böyle bir olayın yaşanmasını anlamış değiliz. Bu olay üzerimize oynanan bazı çirkin olayları hatırlatıyor. Böyle bir çözüm süreci içerisinde neden komşularımızı bizden ayırarak çözümsüzlüğe doğru itiyorlar anlamış değilim. Tam proje aşamasındayken başımıza böyle bir olay geldi. Ama bizler bu arkadaşlarımızın en kısa sürede aramızda olacağına inanıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan ve bozmak isteyenlere fırsat vermeden el ele, kol kola bu işin de üstesinden geleceğiz” dedi.



Mehmet Deniz: “Bu sorunlar istendiğinde çözülebiliyor”
CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ise, “Bugün burada yaşadığımız sorun aslında 15 arkadaşımızın tutuklanması değil, yıllardır Sarıyer’in bu mülkiyet problemi ile ilgili bir sorundur. CHP olarak yıllarıdır bu işin çözülmesi noktasında çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Belediyemiz de çözüm için ciddi çaba harcıyor. Ben de Reşitpaşa’nın çocuğuyum. Reşitpaşa’da şuanda çocukluğumuzda top oynadığımız, gezdiğimiz yerlerin çevresinden bile geçemez olduk. İmar problemleri istendiğinde bir gecede çözülebiliyor. Ama ne yazık ki gerçek halk çocuklarının sorunları yıllardır çözülemiyor. Ben arkadaşlarımın suç işlediklerini zannetmiyorum. Süreç her şeyi gösterecek. İçlerinde çok yakinen tanıdığım insanlar var. 15-20 yıldır çalışan ve sadece kendi evlerini korumak için mücadele eden arkadaşlar olduğunu biliyorum. Burada haksızlıklar yaşandığını da biliyorum. Umuyorum ki ilgili firma, hükümetimiz, belediye yönetimlerimiz buradaki adaletsizlikleri iyi irdelerler ve insanlarımıza sahip çıkarlar. Bir komisyon kurulsun ve bu firma ile görüşülsün. Bu sorunun gerçek nedeni ortaya çıksın istiyorum. Eğer arkadaşlarımız gerçekten haksızlığa uğradıysa onların haklarını sonuna kadar beraber arayalım. Bu problem sadece Derbent halkının değil, diğer mahallede oturan vatandaşlarımızın da, villalarda, yalılarda oturan vatandaşlarımızı da ilgilendirmektedir” dedi.



Hüseyin Özdemir: “Derbentteki problemi Derbent’te yaşayanlar çözecek”
Yaşanılan bu olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirten AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ise yaptığı açıklamada, “Derbentteki problemi Derbent’te yaşayanlar çözecek. Dışarıdan bir müdahaleye izin vermeyeceğiz. Çözüm adına çeşitli adımlar atılmış bunun sekteye uğramasına biz müsaade etmeyeceğiz. Daha önce yaşanılan tahliye sırasında komşuların birbirlerini şikâyet etmesinden dolayı emniyetin yapmış olduğu çalışmalar sonucu bu insanların gözaltına alındığı bilgisi geldi. Meselenin bir terör meselesi olmadığını kesinlikle söyleyebiliriz. Emniyet, komşular arsında yaşanılan şikâyetler neticesinde bunların yaşandığını söyleyebiliriz. Biz bu konuda hem firma hem de komşular arasında siyasi partilerin ilçe başkanı ve belediyeyle birlikte arabulucu olmaya hazırız. Emniyet müdürümüzle de görüştük. En kısa zamanda suça bulaşmamış, sadece işi evini savunmak olan insanların salıverileceğini düşünüyorum. Bize düşen neyse onu sonuna kadar yapacağız. Bugün itibariyle bir ekip kurarak gidilmesi gereken makamlara giderek insanların evlerine kavuşması noktasında gerekli çalışmayı yapacağız. Derbent’te yaşanılan sorunlar bütün Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde sonlandırılacaktır” dedi.



Derbent gözaltılara tepkili
Mahalle halkı özel harekât timlerinin evlerine girip, eşlerini gözaltına almalarına bir anlam veremediklerini belirterek, olaya tepki gösterdiler. Gözaltına alınan Dernek Başkanı Rıza Coşkun’un eşi açıklama sırasında Mahalle Muhtarına tepki göstererek, “Bir mahallede iki kooperatif olmaz. İnsanları bir çatı altında toplayın” dedi. Oğlu gözaltında bulunan yaşlı bir kadında zor durumda olduklarını, oğlunun bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Toplanan vatandaşlar da, “Bu Cemre İnşaat’ın bir oyunudur. Derbent halkı bu oyuna izin vermeyecektir” diye konuştular.



Derbent ’teki basın açıklamasına CHP ve AK Parti İlçe Başkanlarının yanı sıra, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Belediye Meclis Üyeleri Erol Aydın, Hüseyin Coşkun, Gökan Zeybek, Cemil Özbalta ve İsmail Bülbül de katıldı. Toplantı İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli ve çok sayıda sivil emniyet görevlisi tarafından da yakından takip edildi.

Öte yandan Sarıyer Yaşam Platformu da bu akşam saat 19.00 mahallede toplanarak göz altılara tepki gösterecek.

Bu haber toplam 6331 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum