Derbent'e tapu müjdesi

Derbent'e tapu müjdesi
Derbent ve Kalender’de Milli Savunma Bakanlığı’na ait araziler üzerinde oturan yüzlerce aileye Ankara’dan müjdeli haber geldi.

Derbent ve Kalender’in sorunu çözülüyor. Bu araziler üzerinde oturan vatandaşlar çok yakında tapularını alacak.

Daha önce Sarıyer Belediyesi’nin de Anıtlar Kurulu’ndan onayını aldığı Derbent’teki bu arazi, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olduğu için Kültür Bakanlığı’na takılmıştı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tam umudunu kesmişken AK Parti buradaki sorunu çözmek için harekete geçti. Bu noktada devreye giren AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir tahsisin kaldırılması için Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüştü. Konuyu olumlu karşılayan Bakan Gönül, satış ile ilgili prosedürü başlattı. Çok yakın zamanda Defterdarlık’tan bu arazilerin üzerinde oturan vatandaşlara satışı bekleniyor.

Özdemir Derbent’e müjde verdi
Konuyla ilgili Derbent’lilere müjde veren AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Kalender’de askere ait bir alan var. Burada insanlar gelmiş binasını yapmış oturmuş mahalle olmuş. Keza Derbent’teki de vatandaşın 50 yıldır oturduğu bir yer. Bu konuda biz Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Bey ile görüştük. Buradaki hassasiyetimizi ilettik. Bu bölgenin askeri alanın dışında kaldığını görsellerle ifade ettik. Koruma Kurulu’ndan buranın satışında sıkıntı olmayacağına dair dosyamızı kendisine sunduk. Sayın Bakanımız konuyu olumlu karşıladı, bunun önünü açtı. Şu anda Milli Savunma Bakanlığı buranın satışı ile alakalı prosedürü başlattı. Çok yakın zamanda da olur yazısını Defterdarlık’a gönderecek ve Defterdarlık da bu bölgelerin satışını başlatacak. Bunu da biz Derbentlilere müjde veriyoruz. Çok kısa bir zaman içerisinde Milli Savunma arazisinde yaşayan vatandaşlarımız tapularına kavuşacaklar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT