Derbent'e müjdeli haber!

Derbent'e müjdeli haber!
İBB Emlak İstimlak Daire Başkanı Sami Kılıç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in muhtarlara verdiği iftarda Derbent’e müjdeyi verdi.

“Proje tamamlandı. Planlar imzalanmak için Ankara’ya gönderildi”

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Sarıyer’in mahalle ve köylerinde görev yapan muhtarlara İstanbul Tenis Kulübü’nde iftar verdi. AK Parti’nin Sarıyer’den sorumlu İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ile İBB Emlak İstimlak Daire Başkanı Sami Kılıç’ın da katıldığı iftar sonrasında muhtarlar mahalleleriyle ilgili sorunları anlattı. Söz alan birçok muhtar hükümet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’e yaptığı hizmetler için teşekkür etti.



İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir yaptığı konuşmada Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğuna değinerek, bu ayda kurdukları gönül sofralarında 200 kişilik bir ekiple vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyledi. Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak’ın konuşmalarından sonra muhtarlar tek tek söz aldı. Muhtarların anlattıklarını tek tek not alan Özdemir, İBB Emlak İstimlak Daire Başkanı Sami Kılıç ile birlikte Derbent’lilerin yıllardır beklediği müjdeli haberi verdi.

sami_kilic_350585303.jpg

Derbent’e müjde
Başkan Özdemir, Derbent’le ilgili sıcak bir gelişmeyi anlatması için İBB Emlak İstimlak Daire Başkanı Sami Kılıç’ı mikrofona çağırdı. Kılıç yaptığı konuşmada Derbent’lilerin merakla beklediği müjdeli haberi verdi. Projenin tamamlanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmek için bugün postaya verildiğini söyleyen Kılıç, “Derbent’te muhtarımız ve mahalle temsilcileri geldi ortada bir çözüme doğru gitmeye çalıştık. Bugün bakanlık nezdinde Derbent Mahallesi planları imzalanmak üzere Ankara’ya gitti. Adım adım takip ediyoruz. 1650 konut sıfır olarak yapılacak bedelsiz olarak orada yaşayanlara verilecek” dedi.

Kılıç’ın bu sözleri tüm muhtarlardan alkış alırken, Özdemir ise Derbent‘le ilgili projenin Sarıyer’in birçok mahallesi başta olmak üzere Türkiye’ye model olacağını söyledi.



Metin Ateş: Gülen yüz Derbent olacaktır
Derbent ile ilgili aldığı müjdeli haberden sonra konuşan Muhtar Metin Ateş, sevinç ifadelerini şu sözlerle ifade etti: “20 yıldan beri kan ağlayan Derbent halkının sorununu çözmeye çalışan İlçe Başkanım ve Daire Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yıllardır yıkıldı, yıkılacak diye mücadele ederken şuanda hazırlanan proje uygulandığında Derbent örnek bir mahalle olacak. Bayramdan sonra çifte bayramı yaşayacağımıza inanıyorum. Projede son aşamaya gelindi. Ben bu kadroya güveniyorum. Biz çok sıkıntılar çektik ama ben inanıyorum ki bundan sonra gülen yüz Derbent olacaktır”.

İftardan sonra neler yaşandı?
Hangi muhtar neler söyledi?
Detaylar gelecek…

Bu haber toplam 10457 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT