Derbent'e güzel haber!

Derbent'e güzel haber!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde mülkiyet probleminin çözümü için başlayan Derbent Projesi ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy ve İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in isteği üzerine İBB Başkanı Kadir Topbaş talimat verdi. Projede yapılan değişiklikle Derbent halkına verilecek tüm daireler 95 metrekare genişliğine yükseltildi.  

derbent_ic1.jpg

Tüm daireler 95 metrekare oldu

Sarıyer’in mülkiyet problemi için önemli ölçüde örnek oluşturan Derbent Projesi hakkında konuşan AK Partili Sedat Özsoy, yapılan değişiklikle ilgili de müjdeyi verdi.

AK Partili Özsoy konuşmasında; “Mülkiyet sorununun çözümü konusunda Derbent mahallemizde dev gibi bir proje başladı. Tüm mahallelerimize örnek olacak. Bundan sonra çözümler daha kolay olacak. Diğer ilçelere bakın, birçoğu birkaç mahallelerini çözdü. Zeytinburnu, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa bu sorunları çözdü. Biz de artık bu sorunları nihayete erdireceğiz. Önce tapular verilecek daha sonra binalar yapılacak ve kısa zamanda vatandaşlarımız yeni evlerine yerleşecekler. Daireler küçük dediler, giriş katları 75 metrekareydi. Madem bu dedikodu var dedik biz de İmar Komisyon Başkanı ile görüştük, söz aldık bu sözün maliyeti tam 22 milyon TL. Müteahhit de tüm daireleri 95 metrekare yapacağız dedi” dedi.
 

5 yıl içerisinde Sarıyer'de herkes tapulu evinde oturacak   

Yerinde kentsel dönüşümle herkesin kendi mahallesinde güven ve huzur içinde tapulu evlerinde oturacağını belirten Özsoy, “İstanbul’un değil dünyanın en güzel yerinde oturuyoruz. Depremden arınmış sağlam binalarımızla, güzel yollarımızla, hizmet ve kültür alanlarımızla, güzel ev ve dairelerimizle ilgili inşallah 5 sene sonunda istediğimiz Sarıyer’e kavuştuk diyeceksiniz” diye konuştu.

Bu haber toplam 4013 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT