'Derbent projesi örnek olacak'

'Derbent projesi örnek olacak'
Geçtiğimiz hafta İBB Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Sami Kılıç’ın verdiği müjdeden sonra, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Cemil Özbalta da meclis toplantısında Derbent projesinin detaylarını açıkladı.

Özbalta “Büyükşehir’in Derbent’te yaptığı proje Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Toplantıda söz alan AK Partili Özbalta, Sarıyer halkının bugüne kadar Derbent Mahallesi ile ilgili yanlış bilgilendirilmeye çalışıldığını belirterek, projede son gelinen noktayı açıkladı. Özbalta, “Derbent Mahallesi yıllardan beri sıkıntılı ve sancılı bir dönem yaşamaktadır. Burada firma adı vermeden sadece Derbentlilere ne kazandırılacaksa onu dile getireceğim. Plan nüfusu 360 Bin'dir. Oysa Sarıyer nüfusu 380 Bin'in üzerindedir. Sarıyer’in diğer mahallerinde olduğu gibi, Derbent de plansız ve imarsızdır. Bütün bu olumsuzluklara baktığımızda, artık bunların geride kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

Türkiye’ye örnek olacak
Bu proje ile Derbent’in yıllardır süren mülkiyet sorununun çözüme kavuşturulacağını vurgulayan Özbalta, “Derbent Mahallesi'ni ilgilendiren ve kentsel dönüşümün İstanbul’daki en güzel ve tek örneği olacak bu çalışma İstanbul ve Türkiye’ye örnek olacaktır. Sosyal devlet anlayışının da en güzel örnekleri olacaktır” dedi.

1650 daire yapılacak
Proje ile ilgili bilgi veren Özbalta, “Mahallenin üç ayrı bölümünde üç ayrı yerleşim yeri kurularak mahallenin yeşil alanları, sosyal alanları ve kültürel alanları serpiştiriliyor. Üç ayrı alanda yapılacak konut alanı, 176 Bin m2 olarak yer ayrılmış olup, 120 bloktan oluşacaktır. Her blok iki daire üzerine olup toplamda 1650 daire yapılacaktır. Altlarında oto parkları olacaktır. Bu açıdan da görüntü kirliliği ortadan kalkacaktır. Yine mahallenin üç yanında geniş yeşil anlar ve park alanları yapılacak, takriben, 32.470 yeşil park alanı planlanmıştır. 5 Bin m2 alanda cami ve müftülük tesisi, 8 Bin m2 alanda lise, 3 Bin m2 kültürel tesis yapılması planlanmıştır” dedi.

Mart’ta temelin atılması bekleniyor
Planın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp, Şehircilik ve Çevre il Müdürlüğü'ne gönderildiğini söyleyen Özbalta, “Buradan onaylanıp, Şehircilik Bakanlığı'na gidip onay aldıktan sonra ilk temel atma Mart ayında atılması beklenmektedir. Bir yıl gibi kısa bir süre zarfında bitirilmesi planlanan projede hak sahiplerinin hakları olduğu gibi korunacaktır. Biz sadece Derbent halkının menfaatine göre çalışma yapıp sonuçlandırılmak üzere adımlarımızı atmaktayız. Kimler ve hangi kesimler mahalle sakinlerine yanlış bilgi verirse versin bilinmelidir ki, tek doğru vardır o da gerçekleşen bu planlardır” diye konuştu.

Derbent'e müjdeli haber!

Bu haber toplam 2326 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT