'Derbent halkının yanındayız'

'Derbent halkının yanındayız'
Derbent’le ilgili bir açıklama da AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndan geldi: “Çözüm yolunda Derbent halkının yanındayız”

Açıklamada: “Olayla ne AK Parti’nin ve ne de İstanbul Büyükşehir Belediyemizin hiçbir ilgisi yoktur. Çamlıtepe Mahallesi’nin sorunlarını bilmeyen, konuya vakıf olmayan insanların açıklamalarından bu olayı siyasi malzeme olarak kullanmak isteyenlerin olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Çözüm yolunda her zaman Derbent halkımızın yanındayız” denildi.

AK Parti’nin açıklaması
Bugün Çamlıtepe Mahallesi’nde gerçekleştirilmeye çalışılan tahliyeler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti’nin isimlerinin yan yana getirilmesi çabalarını büyük bir üzüntüyle takip etmekteyiz.

Çamlıtepe Mahallesi’nde gerçekleştirilmeye çalışılan tahliyelerin tamamen arazi sahibi kooperatifin iradesiyle olmaktadır. Kooperatif arazi üzerinde bulunan 44 gecekondu sahibi ile bedelleri karşılığı anlaşmış bulunmaktadır. Bizim edindiğimiz bilgiye göre tamamen iki tarafın rızası ile gerçekleşmiş tır.  Bugün sabah yaşadığımız olaylar Kooperatifin göndermiş olduğu yıkım ekipleri ile anlaşma sağlanamayan diğer gecekondu sahipleri arasında cereyan etmiştir.
Olayla ne AK Parti’nin ve ne de İstanbul Büyükşehir Belediyemizin hiçbir ilgisi yoktur.

Çamlıtepe Mahallesi’nin sorunlarını bilmeyen, konuya vakıf olmayan insanların açıklamalarından bu olayı siyasi malzeme olarak kullanmak isteyenlerin olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. AK Parti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni bu olaya dahil etmek isteyenlere tavsiyemiz öncelikle bu konu hakkında bilgi edinmeleri ve bir açıklama yapacaklarsa da bu bilgiler doğrultusunda konuşmalarını tavsiye ediyoruz.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak bu konuda önceden olduğu gibi Çamlıtepe Mahallesi halkının özgür iradesinin yanında olduğumuzu ve bu iradeye hiç kimsenin ipotek koyamayacağını belirtir, yaşanan gerginliklerin son bulmasını temenni ederiz.

Yine özellikle belirtmek isteriz ki, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çözüm yolunda her zaman Çamlıtepe Mahallesi Halkı’nın yanında olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla iletiriz.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT