Depremzedeler Kilyos Tesisleri'nde

Depremzedeler Kilyos Tesisleri'nde
Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri'ni Van’lı depremzedelere açtı. 200’e yakın depremzede 4-5 ay Sarıyer’de misafir edilecek. Sarıyer’e ulaşan ilk grup tesislere yerleştirildi.

Sarıyer Belediyesi Vanlı depremzedelere Kilyos’ta bulunan belediyenin sosyal tesislerini açtı. Yaklaşık 200 depremzede aileleriyle birlikte tesislere yerleşmeye başladı. Tesislere yerleştirilen ilk grup belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Çocukların eğitimlerine burada devam edebilmeleri için ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçildi. Deprem sonrası Van’da zor koşullarda yaşam mücadelesi vermeye çalışan depremzedeler sıcak bir ortama kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadı. Konaklama konusunda şuanda herhangi bir sıkıntı görünmüyor, ancak yemek ihtiyacının karşılanması için Sarıyerli hayırsever işadamlarına büyük görev düşüyor.

İşadamlarına büyük görev düşüyor
Deprem sonrası tüm Türkiye Van’a yardım konusunda adeta tek yürek oldu. Sarıyer’den de belediye, muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşları seferber olmuştu. Ancak hem Van’da kalanlar, hem de burada misafir edilen depremzedeler için bu anlamlı yardımların devam etmesi gerekiyor. Bu noktada Sarıyerli hayırsever işadamlarına büyük görevler düşüyor. Belediyenin sosyal tesislerinde yaklaşık 4-5 ay kalmaları planlanan depremzede ailelerin yemek ihtiyaçlarının karşılanması için işadamlarının da belediyeye yardımcı olması gerekiyor. Bu konuda yardımcı olmak isteyenler 0212 271 10 11-12 numaralı telefondan Sarıyer Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nü arayabilirler.



Başkan yardımcıları karşıladı
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Recep Yel depremzedelerle bizzat yakından ilgilendiler. Daha önce yapılan yardımlar konusunda da Sarıyerlilere teşekkür eden Ayber, tüm Sarıyerlileri ve işadamlarını kendilerine bu konuda yardımcı olmaya davet etti. Özellikle bu 40 ailenin yemek ihtiyacı konusunda işadamlarının yardımda bulunmalarını istedi.

Sarıyer Manşet Gazetesi Kilyos Sosyal Tesisleri’ne yerleşen depremzede vatandaşlarla konuştu.

Celal Yılmaz depremden sonra Sarıyer’e geri döndü
20 yıl Sarıyer’de yaşadıktan sonra 1,5 yıl önce memleketi Van’a geri dönüş yapan Celal Yıldız da yine Sarıyer’e dönmek zorunda kaldı. 2 çocuğu ve hamile eşiyle birlikte tesislere yerleşen Yıldız, “Oraya yerleşmiştik ama böyle bir felaket yaşanınca tekrar Sarıyer’e döndük, belediyemiz bize kapısını açtı. Çocuklarımız burada okullarına devam edecekler. Oğlum dördüncü sınıfa kadar Sarıyer İlköğretim Okulu’nda okudu. 5.sınıfı Van’da okudu. Tekrar eski sınıfına dönmek istiyor ”dedi.



Yeşim Atacan: Çok mağdur olduk
Büyükşehir'e gittik ama hiçbir şekilde bize yardımcı olmadılar. Biz 23 kişiyiz. Van Merkez’den geldik. Çadır maalesef temin edemedik, paramızla bile satın almaya çalıştık ama bulamadık. Biz çok mağdur olduk. Gelen yardımların hepsi Erciş’e gitti, Merkez’e gelmedi. Van Merkez’de sağlam bir bina kalmadı. 1 haftadır İstanbul’dayız dün bu tesislere yerleştik. Van’da Milli Eğitim’e bağlı özel yurdumuz vardı. Ben yurt müdiresiydim. 120 tane öğrencimiz vardı ama hiç kimse bizle ilgilenmedi. Bütün öğrencilere kendi imkânlarımız çerçevesinde yardımcı olduk.

Savcı Başar: “İkinci depremden sonra evimizi terk ettik”
Van Merkez’de evimiz vardı yıkılmadı ama büyük hasar gördü. 2. depremi de yaşadık ondan sonra buraya geldik. Amcamın eşini depremde kaybettik. Ameliyattan çıktığı anda deprem oldu, o sırada yaşamını yitirdi. İkinci depremde çadırdayken soba devrilince üstünde bulunan kaynar su yeğenimin üzerine döküldü. Bacağında yanıklar oluştu. Ben bayramdan önce kamyonla buraya gelerek burada yük yükledim. Adnan Ayber’i orada tanıdım. İkinci deprem meydana gelince kendisini aradım, o da bize bu tesislerin kapılarını açtı.

İkinci depremde üzerine sobanın üzerinde bulunan kaynar su devrilerek bacağı yanan çocuğa belediyenin sağlık ekipleri tarafından pansuman yapıldı. Hamile bayan ve diğer çocuklar da sağlık kontrolünden geçirildi.



HAKKARİ’Lİ ÖĞRENCİLER 2 GÜN SARIYER’DE KONAKLAYACAK
Öte yandan Vanlı depremzedelerin dışında Sarıyer’in Şemdinli’den de misafirleri var. Öğretmenleriyle birlikte Ankara-İstanbul ve Çanakkale turuna çıkan 85 Hakkarili öğrencinin de İstanbul’daki konaklama yerleri Sarıyer oldu. 2 gün boyunca İstanbul’u gezecek olan öğrenciler Sarıyer Belediyesi’nin sosyal tesislerinde konaklayacaklar. Belediye Başkan yardımcıları Adnan Ayber ve Recep Yel öğrenci grubunu karşılayarak odalarına yerleştirdiler.

Bu haber toplam 7589 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT