Deniz’den iktidara 12 soru

Deniz’den iktidara 12 soru
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz Hakkâri’de 24 askerin şehit düşürülmesini düzenlediği basın toplantısıyla kınadı.

Çok sayıda CHP’linin de bulunduğu basın toplantısında şehitler için saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu.  Mehmet Deniz basın açıklamasında hükümete önemli sorular ordu. İlçe binasına asılı olan ve üzerinde "Biz ne Porsch'a,ne de  Fiat'a binmenin peşindeyiz, biz gençlerin cenaze arabalarına binmemelerinin peşindeyiz" yazılı pankart dikkat çekti.

Mehmet Deniz basın açıklamasında şunları söyledi: Ülkemiz yakın tarihimizin en acılı günlerini yaşamaktadır. Cumhuriyet Halk partisi olarak teröre her zaman her yerde karşı çıktık. Terörle bir şey elde edilemez, terör bir insanlık suçudur ve terörün hiç bir zaman meşrutiyeti yoktur.



Değerli basın ve Sarıyerli arkadaşlarım çok üzgünüz böyle bir günde konuşmak, şehitlerimizin arkasından basın toplantısı yapmak içimizi parçalıyor. Doğusu batısı, kuzeyi, güneyi bütün yurdumuzun başı sağ olsun yaşamını yitiren bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Anne babalarına ve bütün ulusumuza sabır diliyorum. Bunu biliyoruz sabır ve başsağlığı dilemekle acılar dinmiyor. Bunun sorumluları çözmesi gerekenler kimlerdir? Bunun sorgulanması gerekir.
Bu sorunu çözmesi gereken hükümettir. Sorun onun omuzlarındadır. 9 yıldır bu ülkeyi yöneten bir başbakan sorumlulugu siyasetin ve başka kurumlarda aramaması gerekir. Muaalefet partisi olarak çözümü genel başkanımız ve genel başkan yardımcısı sayın Logoglu söyledi bunu her kes duydu.Ama bir kişi duymuyor o da başbakan dır.TBMM de siyaset işlemiyor. Genel başkanımız Ulusal bütünlük içerisinde getireceginiz her çözüme varız” diye defalarca seslendi.Hükümet bu sorunu çözemiyor. TBMM de teröre karşı ortak bir komisyon kurulsun.

Değerli basın mensupları ülkemizin en karanlık günlerinde bir çıkış yolu bulmuş bir çözüm üretmiş bir ülkedir. Bütün  yurtta sağ duyulu olmalıyız. umudu tüketmeyelim çıkış bu iktidardan kurtulmakla başlayacaktır.Dünyanın sağlıklı işleyen demokrasilerinde insana saygının,hukukun üstünlüğünün olduğu demokrasilerde böyle bir konuda hükümet istifa seçenegini düşünür.



Aşağıdaki soruları birilerinin cevaplaması gerekir.
Son 2 günde 34 güvenlik görevlisi şehit oldu bunların sorumlusu sorulmayacak mı?
Siz 9 yıl önce bu ülkeyi (0) terörle teslim almadınız mı?
Bunca şehide rağmen teröristler neden zayiat vermiyor?
Ağır silahların 2 hafta önce sınırdan sokulduğu söyleniyor burada istihbarat zaafı var mı?
Arap dünyasının barışına yapılan harcamalar ülkemiz barışı için harcanamaz mı?
Neden hiçbir ünlü kişinin çocuğu koruması az olan karakollarda askerlik yapmaz?
Türk silahlı kuvvetleri neden bu kadar yıpratılmak istenir?
Türk silahlı kuvvetlerini kimler bu kadar yıpratır?
Açılım yapan kim?
Tavizlerin ucunu açık bırakan kim?
Seçim öncesi bu konuda bazı vaadler veren kim?
Siyasi çıkarları terörün indirecegi darbelerden önce tutanlar kim?

Bu soruların cevabını iktidardan isterken tekrar bütün ulusumuza ve şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT