Deniz: Görevimin başındayım

Deniz: Görevimin başındayım
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz kayyum açıklaması yaptı. Açıklamasında CHP’ye zarar vermek isteyenlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini vurgulayan Deniz, “Karar yok hükmündedir” dedi.

Basın açıklamasında daha önce kendisini görevden aldırmak için Ankara’da nöbet tutanların olduğunu belirten Deniz, “Arkadaşlarımızın kayyum atandı diye ortalığı ayağa kaldırdıkları İstanbul 1. Sulh Hukuk'ta açılan bu dava 1. atama yönetime itiraz niteliğindedir. Şu an ortada öyle bir yönetim yoktur. Alınan bu karar yok hükmündedir. Dolayısıyla kayyum ataması da söz konusu değildir. Eski yönetim kurulu üyesi Av. Necati Yıldırım bunu çok iyi bildiği halde kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş olduğu gibi, mahkememizi de yanıltmıştır” dedi.

İşte CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in basın açıklamamsının tam metni:

Değerli Basın,
Partimiz son zamanlarda kamuoyunda yıpratılmaya çalışılmaktadır. Kongre takvimi başlamış olduğu halde olağanüstü tüzük kurultayı için imza toplama çalışmalarında olduğu gibi CHP Sarıyer ilçesinde de aynı faaliyetlerle karşı karşıyayız.

İlçemizde yıllardır yapılamayan örgüt toplantıları,  paneller mahallelerde diğer etkinlikler gibi yüksek tempolu çalışmalar devam etmektedir. Son günlerde yerel basında yer alan haberlerde bazı arkadaşlarımız maalesef siyasi hırslarına yenik düşerek partimize zarar verici davranışlarda bulunmaktadırlar. İlçe Başkanı   olarak 1 Mayıs 2011 tarihinde göreve geldim. 9  yıldır ilçe başkanlığı yapan arkadaşımız Türkiye’de ki ve Sarıyer’de ki değişimin çok  gerisinde kalmış partimizin Genel Merkezi, İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığına dava açmıştır.

Tüzük gereği atanan ilçe yönetimi 30 gün içinde ilçeyi olağanüstü kongreye götürmesi gerekmektedir. Şuan başkanı olduğum ilçe yönetimi 26.12.2011 tarihinde göreve gelmiş yani ikinci bir atama olmuştur. Bu yönetim ilçeyi mahalle delege seçimlerini yaparak kongre aşamasına tüzüğümüze uygun olarak çalışmalar devam etmektedir.

Arkadaşlarımızın  kayyum atandı diye ortalığı ayağa kaldırdıkları İstanbul 1. Sulh Hukuk açılan bu dava 1. atama yönetime itiraz niteliğindedir. Şu an ortada öyle bir yönetim yoktur. Alınan bu karar  yok hükmündedir. Dolayısıyla kayyum ataması da söz konusu değildir. Eski yönetim kurulu üyesi Avukat Necati Yıldırım bunu çok iyi bildiği halde   kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş olduğu gibi, mahkememizi de yanıltmıştır.  Her iki avukatta bu bilgiyi mahkemeye sunmamışlardır. Yeni atanan yönetim mahkemeye sunulmuş olsaydı dava düşecektir. Yargıtaya bu bilgi sunulduğunda dava düşecektir. Sarıyer ilçemiz göreve geldiği günden itibaren büyük imkansızlıklar içinde çalışmaya devam etmekte İstanbul’da Türkiye’de takdir toplanmakta iken daha bir ay önce görevden alındı dedikoduları ile ortalığı karıştıranlar, görevden alınmam için Ankara’da nöbet tutanlar bu günde yine ortaya çıkmışlar, yanlış ve eksik bilgilerde boş yere partimizi yıpratmaya çalışmaktalar. Yarın başka şeylerde karşımıza çıkabilirler.

Bizler hiçbir şeye aldırmadan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde onun  dürüst, onurlu ve çalışkan kişiliğini kendimize örnek alarak görevimizin başında yolumuza devam ediyoruz, mahalle delege seçimlerimizi, ilçe, il kongrelerimizi yapıp, kurultayda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu güçlü bir şekilde tekrar seçilmesini sağlayacağız.

Bütün bu olumsuzluklar bu kurultayda son bulacak ve ülkede tekrar sol rüzgarları esecektir.

Arkadaşlarıma tavsiyem bu değişen ve gelişen CHP’nin içinde yerlerini almalarını  parti içi konuları aile içinde tartışmalarını tavsiye ediyorum.  Bülent Ecevit’in 1978 yılında  milliyet gazetesine vermiş olduğu bir beyanata değinerek sözlerimi noktalamak isterim.

‘’Parti içindeki bazı arkadaşlar malesef parti içi muhalefeti o kadar haddini aşarak yapmaktalar ki amaçları ülkeyi yönetmek değil, sadece partiyi yönetmektedir’’ demiştir.  Bizim amacımız yenilenen CHP’de İlçe  Başkanı, İl Başkanı olmak değil, partimizin ülke yönetmesini sağlamaktır. İlçe kongrelerinde, il kongrelerinde ve kurultayda bu olumsuzluklardan kesinlikle arınacağımıza inancım tamdır.                   

Mehmet Deniz
CHP Sarıyer İlçe Başkanı

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
10 Yorum