Demirciköy'deki Kültür Merkezi kiraya verildi

Demirciköy'deki Kültür Merkezi kiraya verildi
Aleviler, Demirciköy Kültür Merkezi'ni Cemevi için isteyince, Belediye Başkanı Şükrü Genç, apar topar özel bir şirkete kiraya verdi.
Eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde Demirciköy’de yaptırılan kültür merkezini Aleviler cemevi için isteyince, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, apar topar özel bir şirkete kiraya verdi. İhale saatlerinde belediyede gergin anlar yaşandı.
 
Sarıyer’in eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde yaklaşık 10 milyon TL harcanarak Demirciköy’de yaptırılan kültür merkezi yapılan ihaleyle 10 yıllığına özel bir şirkete kiraya verildi. İhaleyi, İstanbul Yüzme İhtisas Spor Kulübü ile Fen Bilimleri Dershaneleri'nin sahibi Nazmi Arıkan’ın ortak olduğu firma aldı. İhaleye başka firma girmedi. Çok sayıdaki Alevi Derneği’nin Cemevi için talep ettiği atıl durumdaki kültür merkezinin apar topar kiraya verilmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

demircikoy_kultur_merkezi_ic1.jpg
 
Alevi vatandaşlar ile zabıta arasında gerginlik yaşandı
Alevi Dernekleri’nin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik bir grupta ihalenin yapılacağı saatte belediyeye geldi. Alevi vatandaşlarla belediye zabıtaları arasında ufak çaplı bir gerginlik yaşandı. Şükrü Genç’in ihale saatlerine yakın çok sayıdaki zabıtayı Büyükdere’deki Gelirler Müdürlüğü’ne çekerek, gelen grubu içeri almamaları için talimat verdiği öğrenildi.

caner_aksut_sariyer.jpg

Öte yandan ihaleyi alan İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nün Başkanlığını Zekeriyaköy’de müteahhitlik yapan Caner Aksüt yapıyor. Caner Aksüt ile Şükrü Genç’in yakın arkadaş oldukları biliniyor. Ayrıca Caner Aksüt, Zekeriyaköy Çarşı'da bulunan Migros binasının da sahibiydi. Sarıyer Belediyesi bu binaya inşaat ruhsatı verdiği için Zekeriyaköy’de tepki toplamış konu mahkemelik olmuştu. İnşaatı yapan firma ile ilgili de akrabalık iddiaları ortaya atılmıştı.

Bu haber toplam 13939 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
4 Yorum