Çözümün önündeki tek engel CHP'dir

Çözümün önündeki tek engel CHP'dir
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Sarıyer Manşet Gazetesi’ne parti çalışmaları ve Sarıyer Belediyesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

AK Parti’nin Sarıyer’e ulaşım, sağlık ve turizm alanında önemli hizmetler kazandırdığını vurgulayan Başkan Özdemir, CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin ise halkın hiçbir sorununu çözmediğini aksine çözümün önündeki tek engel olduğunu söyledi.

Sarıyer’i sağlık merkezi yapıyoruz
Türkiye’nin en modern devlet hastanesinin Sarıyer’de yapılıyor olmasından büyük gurur duyduklarının altını çizen Özdemir, “Sarıyer’i bir sağlık merkezi haline getirmek bizim en büyük hedeflerimizden biri. 19 Mayıs’ta gençlerimize muhteşem bir eser, güzel bir hediye vermek adına Sarıyer’de Türkiye’nin en modern devlet hastanelerinden bir tanesinin temelini attık. İnşallah 19 Mayıs 2015’te de açılış kurdelesini kesmek de nasip olur. Ağız-Diş Sağlığı Hastanesi ve Seyrantepe’deki Etfal Hastanesi’nin inşaatları da hızla yükseliyor” dedi.
 
Sarıyer’in ulaşım sorununu AK Parti çözmüştür
2002’de iktidara geldiklerinde Sarıyer’in sorunlarını ulaşım, sağlık ve mülkiyetle olmak üzere üç aşamada ele aldıklarını söyleyen Özdemir, ”Ulaşımda Sarıyer çok büyük hizmetler aldı. Birçok köprülü kavşak, sahil yolu düzenlemesi, tünel ve bağlantı yolları, metro gibi hizmetler gerçekleşti. İstanbul’un her tarafına Sarıyer’den çok rahat ulaşım sağlıyoruz. Ulaşım problemini AK Parti  kökten çözmüştür” diye konuştu. 

Mülkiyet konusunda önemli aşama kaydettik
Mülkiyet konusunda da çok önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Özdemir, “Sarıyer’in en büyük problemlerinden biri de mülkiyetti. Verdiğimiz tüm sözleri bu konuda da tuttuk. Poligon ve Ferahevler’de vatandaşlarımıza tapularını dağıttık. Şimdi de PTT Evleri ve Kazım Karabekir’de de çalışmalar bitti, bu çalışmalar da birkaç ay içerisinde nihayete erecek ve oradaki vatandaşlarımıza da tapu müjdesini vereceğiz. AK Parti taahhütlerini yerine getirmiş, bunları vatandaşıyla peyderpey paylaşmış, alnı açık, vatandaşı tarafından takdirle karşılanan bir siyasi harekettir” dedi.  

Şimdiki hedefimiz Sarıyer’i turizm kenti yapmak
AK Parti’nin asıl hedefinin Sarıyer’i sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli Turizm merkezi haline getirmek olduğunu belirten Özdemir, “Hedefimiz Sarıyer’i turizm kenti yapmak. Yerel belediyeyi de alarak bu güçle güzel çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Turizmi, balıkçılığı canlandırmak hedefindeyiz. Tarabya Oteli hizmete girdi inşallah bunun gibi büyük projeleri destekleyerek Garipçe, Fener Kalesi’ni yeniden restore ederek turizme kazandırmak istiyoruz. TURBAN Tesisleri’nde de profesyonel anlamda hizmet verecek sistemi oluşturma hedefindeyiz. Biz büyük düşünen bir siyasi hareketiz” dedi. 

huseyin_ozdemir_sariyer_3.jpg
 
Kentsel dönüşümde Derbent ve FSM ile ilgili çalışmalarımız yürüyor
Başkan Özdemir kentsel dönüşümle ilgili sorularımıza ise, “Kentsel Dönüşüm, hükümetimizin bir çözüm projesidir. Bu konuda da Derbent ve FSM’de çalışmalarımız yürüyor. Seçime kadar somut manada bir eser ortaya çıkacak. Emin olun bu çalışmalar bittikten sonra halkın tamamıyla kendi talepleriyle bu çalışmalar devam edecektir” dedi.
 
Çözümün önündeki tek engel CHP’dir
CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin çözümün önündeki tek engel olduğunu söyleyen Özdemir, “Halkımız şunu bilsin ki çözümün önündeki en büyük engel CHP’li Sarıyer Belediyesi’dir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sarıyer Belediyesi’ne “al bu projeyi sen yürüt” diye teklif veriyor. Diğer ilçe belediyeleri bunu gerçekleştirirken Sarıyer Belediyesi neden bu davet karşılığında çözümünü ortaya koyamıyor? Bu iş sürüncemede kalsın, insanların mülkiyeti üzerinden kalıcı çözüm üretilmesin istiyorlar” dedi. 

34 bin üyemizi ziyaret ettik
Başkan Özdemir teşkilat çalışmalarıyla ilgili de 2014 için önemli hazırlık yaptıklarını söyledi. Özdemir, “Sarıyer’de 34 bin üyemiz var. Biz Sarıyer İlçe Bakanlığı olarak üyelerimizi ziyaret ettik. Üyelerimiz bize ihtiyaçlarını, problemlerini, teşekkürlerini kadrolarımızla paylaştılar. Dört bine yakın yeni üye kaydı yaptık” dedi. 

Sarıyer’de AK Parti’ye büyük ilgi var
Arazide AK Parti lehine olumlu sonuçlarla karşılaştıklarını belirten Özdemir, “Gittiğimiz her kapıda, esnaf ziyaretlerinde, seher vakti buluşmalarında gördüğümüz fotoğraf; mevcut CHP’li belediyeden ve çalışmalardan büyük bir memnuniyetsizlik var. Vatandaşımız AK Parti’yi büyük bir teveccühle karşılıyor. İnsanlar AK Parti’nin seçimi alacağına kesin gözüyle bakmaktadır. 250 bin seçmene, yaklaşık 85 bin haneye teker teker uğrayarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
Şükrü Genç, merkezi hükûmetten, Büyükşehirden ne istediyse aldı
Başkan Özdemir, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in hizmet etmediğini “Engelleniyorum” bahaneleriyle Sarıyer halkını oyaladığını belirterek, “İBB’den Sarıyer’e 3,5 trilyon yardım yapıldı. Reşitpaşa’da 20 dönümlük arazinin tahsisini, Kireçburnu’ndaki arazinin tahsisini aldı.  Merkezi hükümetten, Büyükşehir’den ne istediyse hepsini aldı. Ama o acizliğini, beceriksizliğini bahane olarak engelleniyorum diyerek vatandaşın karşısına çıkıyor” dedi.
 
CHP’li Belediye borç rekoru kırdı
CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin 180 Milyon borçla rekora koştuğunun altını çizen Özdemir, “Üzüntü verici bir durum ve karşılığında Sarıyer’e kazandırılmış bir eser yok.  Belediye binası ve nikâh dairesi diyecekler ama bu hizmetler de şuan inşaat aşamasında. Onları yapmak için de İller Bankası’ndan kredi talepleri var. 700 kişi ile yönetilebilecek Sarıyer Belediyesi’ni şuanda 1400 kişi ile yönetiyorlar. Her tarafa tıka basa yandaşlarını doldurmuşlar. Bunun Sarıyer halkına maliyeti 70 trilyon. Sarıyer’i iflasa götürüyorlar ” dedi.
 
Sarıyer halkı 17 bin TL’lik aracın hesabını CHP’ye soracak
CHP’li Hayati Kaptanoğlu ve Hacı Mehmet Bayraktar’ın Denetim Raporu’nda tespit ettikleri usulsüzlüklerle ilgili de konuşan Özdemir, “İhalelerde yolsuzluklar yapıldığı, fahiş fiyatlarla alımlar yapıldığı ortada. Biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Önceki belediye başkanı Yusuf Tülün’ü Mercedes’e biniyor diye eleştiren Şükrü Genç kendi aracına her ay 17 bin TL kira ödediği denetim raporlarıyla belgelenmiş oldu. Sarıyer halkı bunun hesabını mutlaka CHP’ye soracaktır. 1989 zihniyeti aynen Sarıyer’de devam ediyor. Belediyeyi çiftlik olarak görüyorlar” dedi.

Bu haber toplam 9564 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
5 Yorum