Çırçır'da coşkulu kutlama

Çırçır'da coşkulu kutlama
Ulu önder Atatürk'ün Çırçır'a gelişinin 84.yıldönümü, Sarıyerliler Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşu tarafından Çırçır Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

Sarıyerliler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Sarıyer şubeleri, Sarıyer Muhtarlar Derneği, Türk Hava Kurumu, Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile derneğin katılımıyla gerçekleştirilen kutlama törenine, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Mehmet Metilli, Gülperi Özdemir, Mustafa Tok, Sarıyer Belediye Başkan Vekili ve Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, Sarıyer eski belediye başkanı Sedat Özsoy, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



“Atatürk’ü Sarıyer’de anmaktan onur duyuyoruz”
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda konuşan Belediye Başkanı Şükrü Genç, Atatürk anısına düzenlenen bu anlamlı günde büyük bir organizasyonla herkesi bir araya getiren Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Mustafa Kemal Atatürk’ü Sarıyer’de anmaktan onur duyuyoruz” dedi.  Sarıyer’in eşsiz bir yer olduğunu vurgulayan Başkan Şükrü Genç, Atatürk’ün doğduğu Selanik şehrinin yetkilileri ile yakın ilişkiler kurduklarını belirterek, “Selanik Belediyesi ile kardeş belediye olmak için yaptığımız görüşmelerde sona yaklaşmış durumdayız. Bu gerçekleştiğinde Ulu Önder Atatürk’ümüzü bir kez daha Sarıyer’e taşımış ve O’nun adını yaşatmış olacağız” diye konuştu.



Kaptanoğlu: “Bununla ne kadar övünsek azdır”
 Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu ise Atatürk'ün Sarıyer'e gelişinin 84. yılını kutladıklarını ve katılımın her yıl daha da arttığını belirterek, “Sarıyer’de 14 yıldır organize ettiğimiz bu etkinlik artık Sarıyer’imizin önemli bir değeri haline geldi. Mustafa Kemal’in Sarıyer’e ziyareti sıradan bir ziyaret değildir. Kurtuluş Savaşı’nda önemli yararlılıklar gösteren Sarıyerlilere teşekkür ziyaretidir. Bununla ne kadar övünsek azdır” diye konuştu. Hayati Kaptanoğlu ayrıca etkinliğin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Birçok sanatçı sahne aldı
Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, sanatçı Nurettin Güleç, Reyhan Ataman, Sarıyer Belediyesi Yaşar Taşkent Fasıl Heyeti, Şef Samim Yağız yönetimindeki Sarıyerliler Derneği Türk Halk Müziği Korosu, Türk Hava Kurumu Genç Kanatlar Topluluğu başta olmak üzere birçok sanatçı ve grup sahne aldı.
Atatürk’ün Sarıyer’e ilk kez 1927 yılında geldiği ve çok beğendiği Çırçır Suyu mevkiinde dinlendiği biliniyor.

Bu haber toplam 8253 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT