Çinekop yasağı protestosu

Çinekop yasağı protestosu
Sarıyer Büyükdere koyunda toplanan yaklaşık 200 balıkçı teknesi, çinekop yasağını protesto ederek İstanbul Boğazı'nda eylem yaptı.

Gırgır balıkçıları, öğle saatlerinde Büyükdere koyunda toplandı. Çeşitli pankartların asılı olduğu tekneleriyle toplu halde Kumkapı sahiline kadar giden balıkçılar, daha sonra Sarıyer'e geri döndü. Eylem sırasında Deniz Polisi ve sahil güvenlik de balıkçı teknelerine eşlik etti.

Eyleme katılan balıkçılardan Orhan Temiz, "Çinekop yasağını protesto ediyoruz. Çinekop avlamasına bir sınırlama getirdiler. Ancak kimse balıkçıyı düşünmüyor. Her teknede yaklaşık 40 balıkçı çalışıyor. Onlar evlerine ne götürecek. Balıkçıların sosyal haklarını kimse düşünmüyor. Hangi şartlarda çalışıyorlar, bunu dile getiren yok. Balıkçıların ekmeğini elinden alıyorlar. Geçen yıl lüfer yasaktı, o zaman da çok sıkıntı yaşadık. Bu yıl da çinekopu yasakladılar. Her tuttuğumuz balığı santim santim ölçmek zorunda kalıyoruz. Yakaladığımız balıkları geri denize döküyoruz. Buna bir çözüm bulunmalı" dedi.

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT