Çiçek demetlerini iyi sayıyor

Çiçek demetlerini iyi sayıyor
AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Emirgan konuşmasına cevap verdi.

AK Parti’nin broşürünü eleştiren Genç’e ağır yüklenen Özbalta, “Resmen bir yalan makinesi” dedi.

Açıklamalarında Şükrü Genç’e ağır bir şekilde yüklenen AK Partili Özbalta, Şükrü Genç’i soru yağmuruna tuttu. Özbalta şunları söyledi, "Sayın Şükrü Genç yaptığı konuşmada, 'AK Parti iktidarında Sarıyer diye elimde bir broşür var. Ya yalanın dolandırmanın bu kadarı olmaz. Gerçekten çok ayıp. Aslantepe Stadı’ndan başka yapılan doğru bir şey yok' diyor. Şimdi ona cevap vereyim. Gerçekten çok acıyorum kendisine. Aslantepe‘den başka yaptıkları bir şey yok diyor. Pişkinliğinde bu kadarı. Sayalım o zaman. Sayın Genç Kaymakamlık binasını sen mi yaptın? Tünelleri sen mi yaptın? Metroyu sen mi yaptın? Şişli Etfal hastanesi Maslak’a yapılıyor sen mi yaptırıyorsun? İstinye ve Tarabya marinaları ihaleye çıktı sen mi yaptırıyorsun? Hisar altında yol yapılıyor sen mi yaptırıyorsun? Bu resmen bir yalan makinesi. Bir yerden dolduruyor, bir yerden sallıyor kime isabet ederse”

Başkan çiçek demetlerini iyi sayıyor
Sayın Başkanın yaptığı iş yok mu? Elbette var, başta çok güzel yalan söylüyor. İkinci yaptığı ise hazımsızlık çekiyor, üçüncü yaptığı iş ise bol iftira atıyor. Bunları söylerken hakkını de yememek lazım, sermaye ile iyi ilişki kuruyor, güzel projeler çıkarıyorlar, güzel ormanımızı katlediyorlar, köprü gibi ulusal halkın yararına olan projelere karşı çıkıyorlar, halkı iyi kandırıp sokağa düşürüyorlar, ha birde çiçek demetlerini saymayı iyi biliyor ne demek istediğimi o anlar.

Peki, bunlar neyin özlemi?
Tapularla alakalı da 45 yıllık özlemi bunlar bitirmek istemiyor diyor. Peki, Başkan “Ferahevler’ de verilen tapular neyin özlemi? Poligonda verilen tapular neyin özlemi? Ya Vakıf arazilerinin önce hazineye sonra da Büyükşehir’e verilmesine ne demeli? Bunlar bir özlemin bittiğini göstermiyor mu? Benim Başkanım Sayın Kadir Topbaş Bey ne diyor, 'Verdiğimiz tapu sözünün arkasında duracağız ve sözümüzü tutacağız' benim için geçerli olan tapu senedi budur. Yalancıların beyanatları değil.

Şükrü Genç hemşerilerine verdiği sözü tutsun
Sayın Genç sözünün eri olsa 50 yıllık oturduğu Hisar mahallesinde seçim zamanı hemşerilerine söz verdi 3 ayda tapu vereceğim diye. Bizde söz namustur. 3 seneye girerken orda hemşerilerine verdiği sözü tutsun ve tapularını versin. Veya çıksın vatandaşlardan özür dilesin. Yiyemeyeceğin lokmayı ağzına almayacaksın. Birde utanmadan CHP’ liler Büyükşehir burayı yıkacak yalanı yayıyorlar. Halk yemiyor artık her hafta oraya ev sohbetlerine gidiyorum. Ta ki tek bir ev kalmayıncaya kadar bunların yalanlarını yüzlerine vuracağım.

Derbentte başkanın hangi yakın arkadaşı işin içinde?
Eli para dolu çantacıları bunlar çok sever. Bugün Zekeriyaköy’de olduğu gibi. Her yeri talan ettirirler. Bakın Derbent Mahallesinde neden sonuçlanamıyor oradaki iş. Duyumlarımıza göre Başkanın hangi en yakın arkadaşı bu işin içinde? Derbent mahallesi dernek başkanı neden onunla kapıştı? Başkan dönsün önce kendine ve çevresine baksın. Yoldaş edebiyatı yapıp da zenginlerle feyk atmasın Sarıyerlinin gözünde kaçıyor sanmasın.

Vakıf arazilerinde engellediler diyerek yalan söylüyor
Sayın Genç, burada da yalan söylüyor. Vakıf arazilerinde bizleri engellediler diyor bir de meclis kayıtlarında var diyor. Şimdi yalan söylemek başka bir işin cahili olmak başka. Bu vakıf arazileri hiçbir zaman Sarıyer belediyesine ait olmadı ki engelleyelim. Bu araziler hazinenin. Sadece Büyükşehir versin diye bir çalışmamız oldu. Bunu bilmiyorsa başkan cahildir. Bildiği halde yanlış konuşuyorsa yalancıdır. Bunca mücadelesini yaptığımız çalışmanın sonuç finalini de biz yapmalıydık. Vakıf arazileri konusunda, bilindiği üzere 2009 yılı seçimlerinden önce yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde takas yöntemi ile vakıflardan hazineye geçişini sağladık. Bu konuda Büyükşehir Meclis Üyemiz Halil Canarıkan beyin büyük gayretleri ile bütün İstanbul genelinde Vakıf arazilerinin tapu verme yetkisi Büyükşehir’e geçti. Halkımız tapularını Büyükşehir  Belediyesinin elinden bizzat en yakın zamanda alacaktır. Ve en uygun fiyatla alacaktır. Yalanla abat olunmayacağını Sayın Genç öğrenecektir.

Sayın başkanın attıklarını civcivler yiyemiyor
Şu Tepeüstü’nde yapılan ihaleyle tapular verildi lafına gelince, 'O ihaleyi yaptıran da biziz. Orası da birilerine peşkeş çekiliyordu, son anda vatandaş aldı. Bu konu Kooperatif Başkanı’nın da bilgisindedir' diyor ya. Şimdi Genç’e soruyorum. Hazine arazisinde Sarıyer belediyesinin ihale etme yetkisi var mı? Yoktur olamaz da. Yer hazinenin senin babanın yerimi de yeri siz ihale ediyorsunuz. Orası birilerine peşkeş çekiliyordu da son anda vatandaş aldı. Acaba o vatandaş kimdi? Ve onu oraya kim göndermişti? İhalesi hazinenin elinde olan bir yeri bir başkası nasıl alabilirdi? Anında orda iptal edilirdi. Sayın başkanın attıklarını civcivler yiyemiyor. Deve kuşu getirmeye başladık artık.

Kaymakamlık projesi bizim diyor sanki 20 yıllık belediye başkanı!
Geçen hafta açılan kaymakamlık binasına gelince. Binanın yeri Sarıyer Belediyesi’nin, proje yine bizim. Belediyenin sadece kaba inşaatı Özel İdare tarafından yapıldı. Çevre düzenlemesi, Nüfus Müdürlüğü’nün bölme duvarları dahil Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla yapıldı sözüne ancak katıla, katıla gülmek istiyorum.  Bu başkan gerçekten guyunes rekorlar kitabına girecek yalanlar demeye başladı. Proje bizim diyor sanki 20 yıldır belediye başkanı gibi.

19 Mayıs gerginliği
19 Mayıs törenlerinde yaşanan gerginlikle ilgili de konuşan Özbalta, 'Sizin de orada gördüğünüz gibi bir anda konuşmanın dozajını artırdı. Ortada bir küfürün olmadığını söylememe rağmen hakaretlerini sürdürdü. Onun seviyesine inmek istemememe rağmen cevap vermek zorunda kaldım. Sonradan ertesi gün bazı gazetelerden de öğrendiğimize göre o küfürün tapu sahiplerinin ellerinde bulunan eleştirel bir afişten ibaret olduğudur. ‘Şükrü Genç tapu vereceğim diye ortaya attı bir taş, en sonunda tapuyu verdi Kadir Topbaş’ bu küfür müdür?. Elbette ki değil, biz küfürü genel başkanlarının söylediği gibi haşa ikinci bir Allah varmış gibi statükocunun Allah’ı Ankara’dadır diyerek, dine hakaret etmesi ile Başbakanımıza cevap verirken 'Ana, aaaaa' deyipte kutsal anaları ağzına almasına küfür deriz.” dedi.

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT