CHP’den Cumhuriyet paneli

CHP’den Cumhuriyet paneli
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na sayılı günler kala CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı “Cumhuriyet ve Değerleri” isimli panel düzenledi.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz ve Eski Devlet Bakanı Önay Alpago katıldı. Çok sayıda CHP’li ve Sarıyerli vatandaş panele büyük ilgi gösterdi. Paneldeki konuşmalardan önce CHP Sarıyer Gençlik Kolları'nın yaptığı çalışmalar sinevizyonda gösterildi. Gençlerin yaptığı çalışmalar salonu dolduranlar tarafından sık sık alkış aldı.



Deniz: “Cumhuriyeti seviyoruz çünkü…”
İlçe Başkanı Mehmet Deniz yaptığı açılış konuşmasında “Biz cumhuriyetimizi seviyoruz. Çünkü cumhuriyet bizi ümmet olmaktan kurtarıp, ulus toplumu yaptı. Bize bireyden yurttaş olmayı öğretti. Sadece ülkedeki değil, dünyadaki tüm kültürlerin anlaşmasını, uzlaşmasını öğretti. Cumhuriyetimiz bize yeni demokrasinin önünü açtı. Bazılarının söylediği gibi gömlek değiştirmenin imkânının önünü açtı. Ülkemiz zor koşullardan geçmekte. Yüksek gerilimli olaylar yaşamaktayız. Bunun nedeni geleneksellik ile modernlik arasındaki uyumun sağlanamamasıdır. Çünkü bu iki unsuru ayrıştırmaya çalışan kişi ve kuruluşlar var. Cumhuriyet devrimlerinin yok sayıldığı bir anlayış mevcut. Bu olay en çok milli eğitimde görülmekte. Milli Eğitim ulusallıktan çıkarılmaya çalışılmaktadır. CHP tüm haksızlık ve adaletsizliklere rağmen dimdik ayakta. Biz CHP’liler, bu problemleri kesinlikle çözeceğiz. Edirne’den Kars’a kadar yorgun olan Türk insanı, yapmamız gereken tek şey barışık olmak ve çalışmaktır ”dedi.



Hıfzı Topuz: “Cumhuriyet bağımsızlıktır”
Panelde konuşmacı olarak katılan gazeteci yazar Hıfzı Topuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinden bahsederek, Cumhuriyet’in siyasal, ekonomik ve birçok alanda bağımsızlık anlamına geldiğini belirtti. Topuz, “Bugün geldiğimiz nokta çok farklı. Dış politikamızı kendimiz tayin edemiyoruz. Başkalarının izni olmadan hareket edemiyoruz. Büyük patronun isteği ölçüsünde bağımsız olabiliyoruz” dedi.

Eski Devlet Bakanı Önay Alpago ise konuşmasında AK Parti hükümetini eleştirdi. Konuşmasında “Bizim cumhuriyetimiz bağımsızlık, onur ve bu topraklarda farklı etnik kimliklerin yaşadığı kardeşlik demektir“ diyen Alpago, gelinen noktada milletin iradesinin by-pass edildiğini ve başbakanın tüm yetkileri elinde topladığını söyledi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılmadığı panele Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve Seçkin Özdemir, Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda CHP’li katıldı.

Bu haber toplam 1764 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT