CHP’deki kayyuma bir şok daha!

CHP’deki kayyuma bir şok daha!
İlçe Seçim Kurulu’ndan sonra CHP’deki kayyuma bir şok karar da mahkemeden geldi.

İstanbul 11. İcra Hukuk Mahkemesi CHP Genel Merkezi ve İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in itirazını kabul ederek icra takibini iptal etti.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in kayyuma karşı başlattığı hukuk mücadelesinde flaş bir gelişme daha yaşandı. İlçe Seçim Kurulu’ndan sonra bu kez de mahkeme Deniz’i haklı gördü. CHP Genel Merkezi ve İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in mahkeme kararı kesinleşmeden icra takibi başlatıldığı için İstanbul 11. İcra Hukuk Mahkemesi’ne yaptıkları itiraz kabul edildi. Mehmet Deniz’i haklı gören mahkeme icra takibini iptal etti.

CHP Genel Merkezi’nin görevden aldığı eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu’nun açtığı dava üzerine İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi CHP Sarıyer’e Sefer Öztürk, Gökan Zeybek ve Erdal Sarıgöl’den oluşan bir kayyum heyeti atamıştı. İlçe Başkanı Mehmet Deniz de CHP Genel Merkezi ile birlikte mahkemenin bu kararını temyize götürmüştü. Karar temyiz aşamasındayken, ilçe yönetimine icra takibi başlatılarak binanın anahtarları dahi değiştirilmişti.

Mehmet Deniz, bu kez de İstanbul 11. İcra Hukuk Mahkemesi’ne itirazda bulunarak, “Verilen kararın henüz kesinleşmemiş olduğunu, kararın kesinleşmeden icraya konulmasının mümkün olmadığını, bu nedenle icra emrinin iptalini” istemişti. Mahkeme, Deniz’i haklı görerek itirazını kabul etti ve icra takibini iptal etti.
İcra Memurları şuanda CHP Sarıyer İlçe binasında...
Ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz…

Bu haber toplam 1268 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT