CHP'de Mehmet Deniz zaferi!

CHP'de Mehmet Deniz zaferi!
Yumrukların havada uçuştuğu CHP Sarıyer İlçe Kongresi'ni Mehmet Deniz kazandı. 190 oy alan Mehmet Deniz, 174 oy alan Cemal Yeğin'i geçerek, Sarıyer İlçe Başkanı oldu.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Armoni Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen CHP Sarıyer İlçe Kongresi büyük bir çekişmeye sahne oldu. İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile Belediye Başkanı Şükrü Genç’in desteklediği Cemal Yeğin arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Divan Başkanı Ertuğrul Gülsever’in zor anlar yaşadığı kongrede konuşmalar ortamı gerdi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kongrede yumruklar havada uçuştu. Eski İlçe Başkanlarından Serdar Sarıoğlu ve Hayri Gürkan konuşmalarıyla ortalık karıştı, iki taraf birbirine girdi. Yaklaşık 30 dakika süren kavgadan sonra bu kez sahneye Ali Sönmez çıktı. Sönmez konuşmalarında bu kez eski ilçe başkanlarına yüklenince ortalık bir kez daha karıştı. Yumruklar ve tekmeler havada uçuşunca Divan Başkanı kongreye ara verdi. Gerginlik Belediye Başkanı Şükrü Genç’in konuşması ve kadınların araya girmesiyle yatıştırıldı. Salonda sık sık Mehmet Deniz lehine sloganlar atıldı.

MEHMET DENİZ'İN ZAFERİNİ İLAN ETTİĞİ KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN.. -VİDEO-



CHP’lilerden sevinç gözyaşları
Başkan adaylarının konuşmalarından sonra seçime geçildi. 382 delegeden 370 kişi oy kullandı. Mehmet Deniz 190 oy, Şükrü Genç’in desteklediği Cemal Yeğin ise 175 oy aldı. 5 oy ise geçersiz sayıldı. Mehmet Deniz’in kazanmasının açıklanmasının ardından salonda büyük bir coşku yaşandı. Herkesin birbirine sarılarak kutladığı anlarda duygusal anlar yaşandı. Erol Aydın ve Mehmet Deniz başta olmak üzere birçok CHP’li sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Sonuçların netleşmeye başlamasıyla Belediye Başkanı Şükrü Genç ise salonu terk etti.

Deniz: “Sarıyer’deki herkese sevgi ağımızı atacağım”
Çekişmeli geçen kongreden büyük bir zaferle çıkan İlçe Başkanı Mehmet Deniz kongre sonrası bir açıklama yaptı. Deniz, “Bu kongrede kazanan veya kaybeden yok. Tek kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nın 1,5 yıl önce Türkiye genelinde başlatmış olduğu iktidara yürüyüş hareketinin en alt noktası ilçelerdir. Arkadaşlarımızla, belediye başkanımızla birlikte omuz omuza CHP’yi iktidar yapacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Aile içlerinde zaman zaman kavgalar olur. Yarın sabah yeni bir anlayışla bütün Sarıyer’deki herkese sevgi ağımızı atacağım ve Sarıyer’de 2014’ün CHP iktidarı bugün itibariyle kesinleşmiştir diyorum” dedi.



Cemal Yeğin: “Arkadaşımı tebrik ediyorum”
Seçimi kaybeden Şükrü Genç’in adayı Cemal Yeğin ise; “Arkadaşımı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Örgütümün önünde söz veriyorum. İlçe Başkanı bugüne kadar yaptıklarının tekrarını yaparsa yanında olmayacağım. Eğer bugün altını çizdiğim noktalardan devam ederse sonuna kadar arkasındayım. İlçe Bakanı Sarıyer CHP’nin aile reisidir. Evlatları arasında ayrıcalık yapamaz” dedi.

İşte Mehmet Deniz'in yeni yönetim kurulu:

ASİL YÖNETİM LİSTESİ
MEHMET DENİZ (BAŞKAN)
1- İLYAS ADIGÜZEL
2- BİROL BEŞİKÇİ
3- DERYA BEYOĞLU
4- YETER BÜYÜKDURMUŞ
5- DENİZ ÇAKIL
6- RIFAT ELMAS
7- HİKMET ERDUR
8- ALİ ERENLER
9- DİDEM DUYGU ERSİN
10- NURSAL GENÇ
11- NİLGÜN GÜNERİ
12- AYLİN KALKAN
13- SİBEL KIR
14- CASİM KOÇ
15- ERCAN OĞUZ
16- GÜLTEKİN SERT

YEDEK YÖNETİM LİSTESİ
1- HİKMET KALKAN
2- ÇETİN AKTAŞ
3- AYHAN KOÇ
4- AHMET KADİK
5- YEŞİM ARSLAN
6- HASAN DELİBAŞ
7- SEHER KIRAÇ
8- ALİ BİRER
9- AYFER GÜNER
10- ALİ EKBER KUBAT
11- ERCAN DOR
12- ŞEHRİGÜL ATLI
13- CAN TAYLAN GÜLTEKİN
14- MERVE TOPRAKSÜREN
15- FİKRET BURAK

İL DELEGE LİSTESİ
1- CENGİZ ALP
2- KAMER ARGUN
3- NECATİ ATBAŞ
4- FULYA BAYRAM
5- FUAT DENİZLİ
6- ÖZGÜR DOĞAN
7- BÜŞRA EKİNCİ
8- RAMAZAN GEÇENOĞLU
9- HÜLYA KANDEMİR
10- KEMAL KARASU
11- TUBA MERTOĞLU
12- SERVET NADİR
13- SELEN ÖZTÜRK
14- ALİ SÖNMEZ
15- M.İHSAN TANYILDIZ
16- SİNAN YARAR
17- VELİ YILDIRIM
18- YILMAZ YILDIZ

Bu haber toplam 6120 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT