CHP'de kongre tarihi belli oldu

CHP'de kongre tarihi belli oldu
Mahkeme tarafından CHP Sarıyer İlçe yönetimine atanan kayyum heyeti olağanüstü kongre tarihini belirledi.

Kongre 4 Mart Pazar günü saat 12.00’da Poligon Mahallesi’ndeki İbrahim Cevahir Tesisleri’nde yapılacak.

İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin CHP Sarıyer İlçe Yönetimine atadığı kayyum heyeti, atamadan sonra 30 gün içerisinde yapılması gereken olağanüstü kongre tarihini belirledi. Kayyum heyetindeki Erdal Sarıgöl, Gökan Zeybek ve Sefer Öztürk toplanarak, olağanüstü kongrenin 4 Mart 2012 Pazar Günü saat 12.00’de yapılmasını kararlaştırdı. Kayyum heyeti tarafından İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na sunulan dilekçede, "Mahkeme kararı, ilgili yasa ve tüzük hükümleri gereğince usulüne uygun olarak ekte sunduğumuz Olağanüstü Genel Kurul kararı tarafımızdan alınmıştır. Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimine ilişkin Olağanüstü Genel Kurulu  04.03.2012 günü, Karadeniz eğitim kültür ve çevre koruma vakfı, Çamlıca güreş ihtisas Spor kulübü derneği İbrahim Cevahir Tesisleri poligon mahallesi İstinye caddesi no: 17 Sarıyer İstanbul adresinde, 04.03.2012 tarihinde saat 12:00 de, çoğunluk sağlanmaması halinde ertesi gün 05.03.2012 tarihinde aynı saatte ve aynı yerde aşağıdaki gündemle toplanacaktır” denildi.

GÜNDEM

1) Açılış ve saygı duruşu,

2) Kayyum ile ilgili mahkeme kararının okunması

3) Divan başkanın seçimi ve iki adet kâtip üyelerin seçimi tutanakları imzalama yetkisinin verilmesi

4) CHP Sarıyer İlçe başkanı ve yönetim kurulunun seçimi

Serdar Sarıoğlu aday olacak
Olağanüstü kongre tarihinin netleşmesiyle birlikte gözler kimlerin aday olacağına çevrildi. Daha önce CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu’nun olağanüstü kongrede aday olacağı belirtiliyor. Bilindiği üzere, Sarıoğlu haksız yere görevden alındığı gerekçesiyle CHP’yi mahkemeye vermiş ve mahkeme de CHP Sarıyer İlçe Yönetimini 30 gün içerisinde olağanüstü kongreye götürmesi için kayyum heyeti olarak Erdal Sarıgöl, Gökan Zeybek ve Sefer Öztürk’ü atamıştı.

Olağanüstü kongrede ilçe başkanı ve yönetimini Serdar Sarıoğlu döneminde yapılan delegeler seçecek. 408 delege oy kullanacak. CHP’nin tüzüğüne göre delegelerden 81 imza toplayabilen herkes olağanüstü kongrede aday olabilecek. Seçilecek olan ilçe başkanı olağan kongreye kadar CHP Sarıyer’i yönetecek. CHP’nin seçim takvimine göre olağan kongre de Nisan 2012’de yapılacak. Bu kongrede ise Mehmet Deniz döneminde yapılan delegeler oy kullanacak.

CHP’deki kongre süreciyle ilgili tüm detaylar sıcağı sıcağına yine Sarıyer Manşet’te olacak. Bizi takip edin habersiz kalmayın…

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT