CHP'de devir teslim gerçekleşti

CHP'de devir teslim gerçekleşti
Pazar günü görevinden alınan Serdar Sarıoğlu görevi Mehmet Deniz’e teslim etti. Devir teslim töreninde burukluk ve sevinç hakimdi.

İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi’nin de katıldığı devir teslim töreninde duygusal anlar yaşandı. Serdar Sarıoğlu görevi teslim ederken, 'İl başkanlığının bu kararı hukuksuz bir uygulama, hukuki tüm işlemleri yapacağım' dedi. Görevi teslim alan Mehmet Deniz ise, “Asıl olan ilçe başkanı, il başkanı, genel başkan olmak değil asıl olan CHP'nin tek başına iktidar olmasıdır” dedi. Çok sayıdaki partili ilçe başkanlığına akın ettiği devir teslim töreninde Dr. Cengiz Alp ve CHP Meclis Üyesi Erol Aydın da hazır bulundu.

chpyeni2_412274740.jpg

Sarıoğlu: “Hukuksuz bir uygulama”
Görev tesliminde konuşan eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu, “Partilerde görev değişikliklerinin gerçekleşmesi normaldir. Ancak bugün için yapılan bu hukuksuz uygulama yapılmasın isterdim. Bu kararı alan yöneticilere görevde olan İstanbul'un en eski ilçe başkanı olarak parti tüzüğünü tekrar okumalarını tavsiye ediyorum. Hukuken de gerekli tüm işlemleri yapacağımı da eklemek istiyorum” dedi.

“5 bin CHP militanı Mehmet beyin emrindedir”
Sarıoğlu sözlerini, “Her zaman partimin emrindeyim. 5 bin CHP militanı Mehmet Bey'in emrindedir. 3200 sokakta şuan sokak sorumlularımız mevcuttur. Mehmet Bey'e başarılar diliyorum.  Bende ne görev verilirse partim için her zaman için hazırım” diye tamamladı.



Mehmet Deniz: “Asıl olan CHP’nin iktidarıdır”
Görevi teslim alan çiçeği burnunda Mehmet Deniz ise, “Bugüne kadar zor dönemlerde ilçe başkanlığı yapmış olan Serdar Abiyi, seviyor ve de kendisine karşı saygı duyuyorum. Asıl olan ilçe başkanı, il başkanı, genel başkan olmak değil asıl olan CHP'nin tek başına iktidar olmasıdır. Örgütümüzle, vatandaşımızla bir heyecan yaratarak 40 gün sonra sandıklar kurarak Sarıyer ilçemizi tekrar kongreye götürmek biz de istiyoruz. Türkiye'yi bu ucube AKP iktidarından elele vererek örgütümüzle birlikte kurtaracağız. Umudumuz Kemal Kılıçdaroğlu'dur” diye konuştu.

Cemil Ekşi, “Serdar beye teşekkür ediyorum”
İl Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi, “Seçim sürecinde daha iyi sonuçlara ulaşmak adına partimizin almış olduğu bir karardır. Serdar beye şimdiye kadar vermiş olduğu emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yeni ilçe başkanımız Mehmet Deniz’e de başarılar diliyorum” dedi.

Mehmet Deniz listesini tanıttı
Mehmet Deniz devir teslim töreninden sonra CHP Sarıyer’in yeni ilçe yönetimini tanıttı. Yeni yönetimin gençlerden oluşması dikkat çekti. Mehmet Deniz listedeki isimleri okurken, özellikle Rıfat Elmas’ın ismi salonu dolduran partililer tarafından büyük alkış aldı.

chpyeni1_926897000.jpg

Sarıoğlu: “Beni bir devşirme aradı”
Serdar Sarıoğlu kararı 1 Mayıs için alanlarda slogan attığı sırada telefondan görevden alındığı haberini aldığını belirtirken, görev devri sırasında duygulu anlar yaşadı. Sarıyer Manşet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir’in sizi kim aradı sorusuna ise Sarıoğlu, “Beni bir devşirme aradı” dedi. Sarıoğlu’nun İl başkan Yardımcısı Cemil Ekşi’ye karşı mesafeli durması dikkat çekerken basın mensuplarının toplantı odasında Serdar beyi siz mi arayıp haber verdiniz sorusuna ise “Evet partimizin aldığı kararı ben bildirdim” dedi.

İşte il başkanlığının Sarıoğlu’nu görevden alma gerekçesi
Serdar Sarıoğlu’na gönderilen gerekçeli kararda: “Çalışma kuralları ile bağdaşmaz tutum ve davranış içinde olması ve çalışmalarını aksatması, partililerle ilişkilerinde isteksiz olması ve yaklaşan genel seçimlere doğru gerekli hazırlıkları yapması olanağı kalmaması gerekçesi ile İl Yönetim Kurulu'nun 30.04.2011 tarihli kararı ile görevden alınmasına karar verilen Sarıyer İlçe Başkanı ile İlçe Yönetim Kurulu'nun durumu Merkez Yönetim Kurulu'nun 01 Mayıs 2011 tarihli toplantısında görüşülmüştür.

Milletvekili Genel Seçimlerinin 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacağından ve 14 Mart 2011 tarih itibariyle YSK tarafından seçimin başlangıç tarihi olarak açıklanması sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğünün gereklerini yerine getirmekte aksamaya mahal vermeyecek şekilde etkin, zamanında ve eksiksiz yapılması gerekmektedir. Bu sebeplerle tüzüğümüzün 42.maddesi uyarınca; İlçe Yönetim Kurulu'na gelecek olağan kongreye kadar görev yapmak üzere, Mehmet Deniz başkanlığında aşağıda isimleri yazılı üyelerin atanması Merkez Yönetim Kurulu'nun toplantısında uygun görülmüştür. “denildi.



Bu haber toplam 1569 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT