CHP’de buzlar Emirgan’da eridi

CHP’de buzlar Emirgan’da eridi
CHP Emirgan seçim bürosunun açılışında CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu birlikte katıldı.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Göreve başladığı günden bu yana Sarıyer’in birçok mahallesinde seçim büroları açan CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, bir seçim bürosu da Emirgan’da açtı. Emirgan’daki seçim bürosunun açılış törenine, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  Milletvekili Adayı Cem Seymen,  eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu ve çok sayıdaki vatandaş katıldı. İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Halkımızla birlikte olacağız, cesaretli olacağız ve bu iktidarı ülkemizin başından göndereceğiz. CHP ile halkın iktidarını kuracağız” dedi.



Mehmet Deniz: “CHP önce rant değil önce insan diyen bir partidir”

İlçe Başkanı Mehmet Deniz yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:  “Sayın Başbakan sık sık söylemlerinde CHP’nin ülkemizde bir çivi dahi çakmadığını ifade etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi Kuva-yi Milliye’den gelen, tam bağımsız diyen insanların oluşturduğu bir partidir.  CHP önce rant diyen değil, önce insan diyen bir partidir. Ülkemizin son durumuna baktığımız zaman son 9 yıllık AKP iktidarında ne hale geldiğimize baktığımızda tablo çok acı vericidir. Ülkemizde yaşayan %10’luk yoksul kesim milli gelirden %2.2 pay almaktadır. Yine ülke nüfusunun en zengin %10 kesimi milli gelirden %30,9 pay almaktadır. Adaletsiz bir sistemle yönetildiğimiz aşikârdır. Baktığımız zaman ülkenin yaklaşık 12 milyon kişisi yoksul ve işsiz durumdadır. Her 100 kişiden 5’i işini kaybetmiş, iflas etmiş durumdadır. Her 100 kişiden 3’ü evini satmak zorunda kalmıştır. Bu acımaz sistemde insanlar sindirilmiş, kıstırılmış, konuşamaz hale getirilmişlerdir. İki kişi yan yana dertlerini sorunlarını, AKP iktidarını eleştirecek durumda değiller. Neden? Eleştirenler şuan da Silivri’de bulunuyor.



Halkın iktidarını kuracağız
Üreten ekonomi sadece ithalata döndürülmüştür. Ülkemizde üretmeden tüketme zihniyeti geliştirilmiştir. İnsanlarımız yardımlarla sadaka zihniyetine büründürülmüştür. İnsanlarımız bir kilo bulgura, iki kilo pirince mahkûm hale getirilmiştir.  Eğer bu iktidar bugün devrilmezse ileriki dönemlerde çok daha sıkıntılı günler bizleri beklemektedir. Onun için cesaretli olacağız, birlikte olacağız ve bu iktidarı bu ülkenin başından göndereceğiz. Nasıl ki 2009 seçimlerinde çok özverili bir çalışma gösterdiniz Sarıyer Belediyesi’ni Şükrü Genç’e emanet ettiniz, 13 Haziran’da da dürüst, onurlu insan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bu ülkenin anahtarını vereceksiniz. Bu ülkenin namuslu insanlara, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Yolumuz açık olsun”

Şükrü Genç: AK Parti’nin broşürünü eleştirdi
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “AK Parti iktidarında Sarıyer diye elimde bir broşür var. Ya yalanın dolandırmanın bu kadarı olmaz. Gerçekten çok ayıp.  Aslantepe Stadı’ndan başka yapılan doğru bir şey yok. 45 yıllık özlem sona erdi ne tapu özlemi falan. Birkaç gün sonra gecekondu mahallerinde dağıtılmak üzere bir broşür hazırladık. Ben 50 yıldır Hisarüstü’nde oturuyorum. Bu 45 yıllık özlemi bunlar bitirmek istemiyorlar bu yalan. Onlar 45 yıllık özlemi birileri için bitirmek istiyorlar da bitirmek istedikleri o gecekonduda yaşayan insanlar değil. Ya biz bunları buradan nasıl göndersekte elindeki para dolu çantaların sahiplerine buraları nasıl peşkeş çeksek hesabını yapıyorlar.  Bunların niyetinde bu yok. Niyetlerinde bu olsaydı 17 yıllık Büyükşehir iktidarı, 9 yıllık merkez yönetim iktidarında bunu çözerlerdi.

Bizi hep engellediler
Tapu onları çok korkutuyor. Vakıf arazilerinin devri konusunda da meclis kayıtları vardır, hep bizi engellediler. Broşürde de CHP’nin engellemesine rağmen demişler. Külliyen yalan. Şu Tepeüstü’nde yapılan ihaleyle tapular verildi lafına gelince, o ihaleyi yaptıran da biziz. Orası da birilerine peşkeş çekiliyordu, son anda vatandaş aldı. Bu konu Kooperatif Başkanı’nın da bilgisindedir.

Kaymakamlık binasının projesi bizim
Geçen hafta açılan kaymakamlık binasına gelince. Binanın yeri Sarıyer Belediyesi’nin, proje yine bizim. Belediyenin sadece kaba inşaatı Özel İdare tarafından yapıldı. Çevre düzenlemesi, Nüfus Müdürlüğü’nün bölme duvarları dahil Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla yapıldı. Ama onlar Türkiye’nin diğer bölgelerinde yapıldığı gibi bize devletin temsilcileri önünde bize küfür ettiler. Bir gün sırası gelecek bunu konuşacağız.

Hastaneyi yine gündeme getiren biz olduk
Hastane konusunu raflara kaldırmışlardı, hastaneden vazgeçmişleri. Hastane konusunu ısıtan tekrar gündeme getiren yine biz olduk. Hastanenin bugün gündeme gelmesini cumhuriyetçi gençler sağladılar. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten yoğun bir çalışma ortamındayız. Bütün mahallelerde ciddi çalışmalar var” dedi.

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT