'CHP solculuğun yanından geçemez'

'CHP solculuğun yanından geçemez'
AK Parti’nin sosyal demokrat adayı eski CHP’li İbrahim Yiğit, Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir’e konuştu.

Yiğit, “CHP sosyal demokrat değil statükocudur. Solculuğun yanından geçmez” dedi.

Ertuğrul Günay ile birlikte 2007 yılında CHP’den AK Parti’ye geçen ve bir dönem milletvekilliği yaptıktan sonra yeniden aday olan İbrahim Yiğit, Alevilerin sorunlarından, yeni anayasaya ve Sarıyer’in mülkiyet meselesi ile ilgili birçok konuda Sarıyer Manşet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir’e çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türkiye’nin birçok sorunun yeni dönemde hazırlanacak olan sivil anayasa ile çözüleceğini söyleyen Yiğit, “Çağdaş, demokratik, özgür bir sivil anayasa isteyen herkesin AK Parti’ye oy vermesi gerekiyor” dedi. Açıklamalarında eski partisi CHP’yi de eleştiren Yiğit, CHP’nin sosyal demokrat olmadığını, sadece statükoyu savunduğunu, solculuğun yanından dahi geçmediğini belirtti.

Sarıyer’in imar sorunu yeni anayasayla daha kolay çözülür
Sarıyer’in en ciddi sorununun imar sorunu olduğunu vurgulayan Yiğit, “Boğaziçi İmar’ın yaptığı bir uygulama var. Ben bunu yanlış buluyorum. Fakat bu anayasayla ilgili bir konu. Önümüzdeki dönem bu baskıcı ve otoriter anayasayı değiştireceğiz. O zaman bu sorunda kendisinden çözülmüş olacak” dedi.

“12 Eylül anayasasını değiştireceğiz”
Yiğit, "Anayasa bir ülkenin her şeyidir. Bütün dünya ülkelerinde anayasa ülkenin ana kitabı oluyor. Ona göre ülkeler çağdaşlığını, demokrasiyi, refah düzeyini anayasaya göre şekillendiriyor. 1982 anayasası baskıcı ve otoriter bir anayasa. Bu anayasa demokrasiyle bağdaşmıyor. Özgürlüklerin önünü kapatmış, toplumun gerisinde kalmış bir anayasa. Bu ülkenin çağdaş, demokratik, özgür bir anayasaya acil ihtiyacı vardır. İnsan hakları, özgürlük konusunda çok daha ileriye gitmeliyiz. Bütün anayasalar darbe dönemlerinde yapılmış, milli irade tarafından seçilmiş meclis tarafından yapılmamış. Biz bunu gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

akpvekiliceri1_832717960.jpg

Millet sağa sola değil yatırıma oy veriyor
Yiğit, insanların AK Parti’ye 3.döneminde neden oy vermesi gerektiği ise şöyle anlattı; “Türkiye’de Cumhuriyet döneminden bu yana yapılamayan yatırımlar yapıldı. Artık insanlar sağa sola oy vermiyorlar, yatırıma oy veriyorlar. Otoyolları, sağlık, eğitime yapılacak yatırımlar ortada. Bu ülkenin buna çok ihtiyacı var. 82 anayasasında çağ dışı bir eğitim sistemi mevcut. Biz diyoruz ki özgüvenini kazanmış artık gençler yetiştirelim. Onlara çağdaş ve güzel bir ülke teslim etmemiz lazım. Türkiye’de 2005 yılına kadar 5 tane havaalanı vardı. Elit kesim uçağa biniyordu. Ama şimdi 48 ilde havaalanımız vay, 17 ilde de çalışmalarımız sürüyor. Otobüs fiyatına vatandaşımız uçakla istedikleri yere gidebiliyorlar. Havayolu artık halkın yolu haline geldi. Hızlı tren konusunda büyük yol katettik. Zamandan, yakıttan ve kaza riskinden insanlar kurtulmuş oluyorlar” dedi.

“Türk toplumu maalesef birbirlerini tanımıyor”
Aslen Alevi kökenli olan İbrahim Yiğit Milletvekilliği döneminde Alevi Çalıştayı'nda önemli bir görev aldı. Bu konuyla ilgli de “Türk toplumu maalesef birbirlerini tanımıyor. Alevi sünniyi, Sünni aleviyi tanımıyor birbirlerine ön yargıyla bakılıyor. Bunun için sayın Başbakanımızın talimatıyla yeni çalıştay yaptık. Bunun için yeni çalıştaylar yapmamızın nedeni toplumun her kesiminin birbirlerini tanımasıdır. Akademisyenlerle, alevi dedeleriyle, alevi dernek başkanlarıyla, politikacılarla, medya ile çalıştaylar yaptık ve onlar kitapçık haline geldi. Bu çalıştaylar sonucunda üç konu ağır bastı. Madımak Olayı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, Cem evleri konusu ağırlıklı olarak konuşuldu” dedi.

“Madımak’ı kamulaştırma kararı aldık”
Madımak’ta 48 tane alevi ve Sünni kuruluşu bir araya gelerek Madımak’ı kamulaştırma kararı aldık. Çalışmalar başladı, 1 trilyon da restorasyon çalışması için oraya ayırdık. Karanlık hedefler kimse bunlar ortaya çıkarılsın diye önerge verdik. Nifak tohumları artık ortadan kalksın, insanlarımız barış içerisinde birbirini kucaklasın bütün amacımız bu.

“1400 yıllık Alevilik sorununu bu hükümet çözüyor”
Din Kültürü ve Ahlak Kültürü Deresi’nde Alevilik-Bektaşilik hiç yoktu. 14 kişilik alevi yazarlardan bir komite oluşturduk, şu anda Talim Terbiye Kurulu’na teslim edildi kitaplar. Önümüzdeki dönem 128 sayfa Alevilik-Bektaşilik kitabı okutulacak. Bu derste Musevilik, Hristiyanlık da olacak. Çocuklar teorik olarak bütün dinleri öğrenmiş olacak. Bunları öğrenen çocuklar da birbirlerine düşmanlıkla değil, dostça kardeşçe yaklaşacaklar. Bu da Türkiye için geç kalmış bir olay. Alevilik sorunu 1400 yıllık bir sorun. Hiçbir hükümet bunu ciddiye almamış ama artık bu sorunu çözülüyor.

Sarıyer’e yakışır bir Cemevi yapılabilir
İbrahim Yiğit, Sarıyer’de çok sayıda alevi vatandaşın yaşadığı ve burada önemli bir cemevi eksikliğinin olduğu hatırlatması üzerine ise, “Cemevleri konusunda hukukçulardan bir komite oluşturduk. Kamu yararına bir cemevleri vakfı kurulsun, Türkiye genelinde olan cemevlerinin tümünü bu çatı altına toplamak ve devletten kaynak aktarmak konusunda çalışmalar yapıldı. Yapım işlemleri, elektrik, su, temizlik giderleri bu kaynaktan karşılanacak. Bunu yasal bir statüye kavuşturduğumuz zaman belediyeden bir yer tahsisiyle de Sarıyer’e yakışır bir cemevi düşünülebilir” dedi.

Türkiye genelinde %51 aday olduğu 2. Bölgeden %58 oy bekliyor
Türkiye genelinde herkes AK Parti’nin yaptıklarını görüyor ve takdir ediyor. Türkiye genelinde 49-51 oy bekliyoruz. İkinci bölgede %58 civarında oy bekliyoruz. İkinci bölgedeki milletvekili sayımızı 17-18’e çıkaracağımızı tahmin ediyoruz.

İbrahim Yiğit kimdir?
İbrahim Yiğit, 8 Aralık 1947'de Erzincan Kamarık'ta doğdu. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Görevlisi; Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans yaptı. Tarım Bakanlığı'nda teknik eleman, Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı'nda İl Müdürü, Ticaret Bakanlığı'nda Teknik Danışman, Türkiye Şeker Fabrikaları'nda Bölge Şef Yardımcısı olarak görev yaptı. Deri sektöründe Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Balkan Bilim ve Ekoloji Derneği Üyesi olarak değişik ülkelerde konferanslar verdi. Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcılığı, Başkanvekilliği ve Büyükşehir Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Trakya Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. İstanbul Gübre Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Orta düzeyde Fransızca bilen Yiğit, evli ve 2 çocuk babasıdır. Zeytinburnu’nda SDHP’nin 4 yıl ilçe başkanlığını yapan Yiğit, 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AKP' den İstanbul milletvekili seçildi.

Bu haber toplam 2761 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT