CHP Sarıyer’den protesto

CHP Sarıyer’den protesto
CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Deniz Feneri davasıyla ilgili eyleme katılarak, destek verdi.

İstanbul Adliye Sarayı’nın önündeki eylemde, Deniz Feneri ile İlgili yürütülen soruşturmanın savcılarının görevden alınması protesto edildi. İlçe Başkanı Mehmet Deniz konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Deniz Feneri davası Almanya’da başladı. AKP Hükümeti başta davayı görmemezlikten geldi. Neydi Deniz Feneri davası? Almanya’da Deniz Feneri Derneği’nin bütün binaları basılmış, ofislerinden evraklar toplanmıştı. Çünkü büyük bir merhamet ve inanç dolandırıcılığı ile suçlanıyordu. Alman savcılar daha sonra ‘Deniz Feneri davasında baş sorumlular Türkiye’dedir’ dedi.  AKP görevlilerinden bazıları da bu davalarda baş aktördür. Zait Akman ve Zekeriya Karaman tutuklandı. Bu tür olayları daha önce Bosna’da da yapmışlardı. Savaşta soykırıma uğrayan Bosna halkının paralarına göz dikenler hiç kimseye acımadılar. Bu davanın üstü kapatılmak istenmektedir. CHP Sarıyer ilçe örgütümüz de en büyük katılımla Adliye Sarayı’nın önünde bu gün bu davanın takipçisi olacağını, Deniz Feneri davasının söndürülmemesi için mücadele edeceğini gösterdi. CHP Sarıyer İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları’na eylemde aktif rol üstlendiği için teşekkür ederiz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve çok sayıdaki CHP’li “Deniz Feneri Davasını Söndürmeyeceğiz” pankartı açtı. Ulusal basın CHP Sarıyer ilçe örgütünün açtığı bu pankartı yayınladı.

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT