CHP SARIYER'DE ŞOK!

CHP SARIYER'DE ŞOK!
Sarıyer Belediyesi'ndeki hayali faturaları tespit eden CHP Meclis Üyesi Hayati Kaptanoğlu ve Hacı Mehmet Bayraktar bu yıl denetim komisyonuna alınmadı

Hayati Kaptanoğlu ve Hacı Mehmet Bayraktar’ın “veto” yemesi CHP’de şok etkisi yarattı.

Geçtiğimiz yıl milyonlarca liralık hayali faturalarla Sarıyer Belediyesi’nin içinin boşaltıldığını tespit eden denetim komisyonu üyeleri bu yıl veto yedi. CHP grubu Hayati Kaptanoğlu ve Hacı Mehmet Bayraktar’ı bu yılki komisyona seçmedi. CHP’de Seher Suaydın ve Oktay Aydın komisyonun yeni üyeleri olurken, AK Partili Cemil Özbalta ise aday olmayarak yerini Mehmet Çakır’a bıraktı.
 

Belediyedeki usulsüzlükleri CHP’liler tespit etmişti 

Hatırlanacağı gibi 2012 yılının denetim raporunu hazırlamak için iki CHP’li bir de AK Parti'li Meclis Üyesi olmak üzere üç kişiden oluşan bir komisyon oluşturulmuştu. Yaklaşık 2 ay belediyedeki müdürlüklerde inceleme yapan CHP’li Hayati Kaptanoğlu başkanlığındaki Denetim Komisyonu doğrudan temin yöntemiyle belediyenin yüksek fiyatlarla zarara uğratıldığını tespit etmişti. Komisyon raporunun tartışıldığı meclis toplantısında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yapılan harcamaların kendi bilgisi dahilinde olduğunu itiraf etmişti.


10 milyonluk vurgundan bahsediliyor 

Tespit edilen usulsüzlüklere savcılık el koymuş ve İstanbul Mali Şube Müdürlüğü belediyedeki tüm evraklara el koyarak incelmeye almıştı. Halen devam eden imcelemede yaklaşık 10 milyon TL’lik vurgun olduğu ileri sürülüyor. Sarıyer halkı bu soruşturmanın akıbetini merak ederken, bu yıl ki incelemeye aynı komisyonun seçilmemesi kafalarda soru işareti bıraktı. Özellikle CHP’de Hayati Kaptanoğlu ve Hacı Mehmet Bayraktar’ın veto yemesi “Dürüstlüğün bedeli bu mudur” şeklinde yorumlandı.
 
FLAŞ! Sarıyer Belediyesine yolsuzluk soruşturması!

Bu haber toplam 11935 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
6 Yorum