CHP, Sarıyer'de iki dil kullanıyor

CHP, Sarıyer'de iki dil kullanıyor
AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir: “CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı başka, grup başkanvekilleri Gökhan Zeybek ise başka konuşuyor. Sarıyer halkı hangisine güvenecek? Belediye hangi tarafta duruyor?”

Kongrenin hemen ardından 2014’te yapılacak olan yerel seçim hazırlıklarına başlayan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir Sarıyer Manşet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.  Parti çalışmalarından, kentsel dönüşüme, Derbent projesinden,  Sarıyer Belediyesi’nin işleyişine kadar birçok konuda sorularımızı yanıtlayan Özdemir, CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i de sert bir dille eleştirdi. CHP’yi dönüşüm yasasıyla ilgili Sarıyer’de iki tane dil kullanmakla suçlayan Özdemir, Şükrü Genç’in sözlerine mi yoksa Gökan Zeybek’in sözlerine mi inanacağız? Belediye burada net tavrını ortaya koysun vatandaş da bunu görsün“ dedi.

Kongre süreciniz geride kaldı, yeni bir yönetim oluşturdunuz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
İstanbul teşkilatları kongre sürecini tamamladı. Şimdi İstanbul İl Başkanlığı’nın kongresi var. Onu da Türkiye’de bir ilk olacak şekilde İl Başkanlığı tasarlıyor.
 Profesyonel bir salonda 3 bin kişinin katılımıyla, halkımızın yüksek teveccühüyle  güzel  bir ortamda  kongremizi  gerçekleştirdik. Siyasi partilerin kongreleri ayna görevi taşır. O partinin gücünü, fikrini yansıtması açısından ya da halkın o partiye yaklaşımını göstermesi açısından güzel  bir ölçüdür. Biz 2014’e kongredeki sıçramayla başlayacağız dedik. Kongremiz bu manada büyük bir ses getirdi. Parti büyüklerimizle yapılan istişareler sonucunda Sarıyer’i kucaklayan bir liste oluşturduk. Bizim siyasi kültürümüz bunu gerektiriyor. Bundan dolayı katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

Sizden sonra CHP’de kongresini gerçekleştirdi. 2014 için yeni yarış başladı mı?
Şuanda Sarıyer’de iktidarda olan ana muhalefet partisinin bu süreçlerde neler yaşadığı  ortada. Kayyuma devredilmiş, bölünmüş ve gruplara  ayrılmış, belediye başkanının hakim olmaya çalıştığı bir CHP var. Parti içi çekişmelerle boğuşan bir Belediye Başkanı   Sarıyer’e ne verilebilir bu soruyu ben vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Genel  Merkezlerinde neler yaşanıyor ise  Sarıyer’de de aynı şeyler cereyan ediyor.

Yönetim kurulunuzla birlikte çalışmalara başladınız mı?
“Üyelerimiz kapılarınızı açınız, en yakın zamanda evlerinize ziyarete geliyoruz!”

Biz çalışmalarımıza çok güzel bir trend ile başladık. Büyük bir uyum ve ahenk var ekibimizde. Öncelikle 2014’e dair yıllık planlarımızı çıkarıyoruz. Şuanda seçim olmamasına rağmen biz arazideyiz. 28 bin üyemizi ziyaret gidiyoruz. Üyelerimize tek tek telefon açıyor, randevu alıyor hafta sonları ev-ev “bir kahvenin 40 yıl hatırı var” sloganıyla  ziyaretlerine gidiyor, gönüllerini alıyoruz. Hem de yapmış olduğumuz çalışmaları anlatıyoruz. 28 bin üye sayımızı 35 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu halkımızın teveccühünü gösteriyor ,halkımızın Ak Partiye  nasıl sahip çıktığını gösteriyor. Yakın zamanda milletvekillerimiz ile esnaf ziyaretlerimize başlayacağız. AK Parti halkın içerisinde, yanı başında, her yerde bu sloganla hastasına, umreye gidenine,taziyeye , başı sıkışık olan kim varsa onlara koşuyoruz.

Kentsel dönüşümle ilgili özellikle bu son çıkacak olan yasa tasarısını halkı bilgilendirmek adına biraz anlatır mısınız?
Türkiye deprem kuşağında olan bir ülke. Halkın hiçbir problemine duyarsız kalmayan bir iktidarın depreme karşı tedbir almaması da mümkün değil. Sayın Başbakanımızın start vermesiyle kentsel dönüşüm afet yasa tasarısı olarak çalışmalar yapılıyor ve en kısa zamanda kanunlaşacak. Belediyelerin bilgi ve birikimlerinden doğmuş bir çalışma. Yasada dikkat çeken şey bu yapılacakların tamamen vatandaş rızasıyla yapılacak olması. Burada deprem riski olan dayanıksız binaların güçlendirilerek yeni dünya  vizyonuna  uygun yaşanabilir mekânlar oluşturmak amaçlanıyor. Muhalefet tarafından ajite edildiği gibi kesinlikle vatandaşımızın bir mağduriyeti söz konusu olmayacak.



Belediye ya da CHP grubunun kentsel dönüşümle ilgili düşüncelerini nasıl karşılıyorsunuz?
Muhalefet bu konuda özellikle Sarıyer’de 2 tane dil kullanıyor. CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç ulusal kanallarda ve birçok yerde yasayı desteklediğine dair, kentsel dönüşüme dair profesyonel manada çalışmalar yürüttüğünü, bunun bir şans olduğunu ifade etti.  Diğer tarafta CHP Grup Başkan Vekili Gökan Zeybek konuyla ilgili çok farklı bir dil kullanıyor. O da mahallelerde mevcut kurulan dernekler vasıtasıyla -ki  ben o dernekleri  belediyenin yandaş dernekleri olarak görüyorum- Rant yasası olduğunu söyleyip,  insanları sokağa çağıran bir söylem dili kullandığını ve bu yasaya tamamen karşı olduğunu görüyoruz.  Şimdi bu konuda belediye hangi tarafta duruyor? Şükrü Genç’in sözlerine mi yoksa Gökan Zeybek’in sözlerine mi  inanacağız?  Belediye burada net tavrını ortaya koysun vatandaş da bunu görsün. Halkın yararına olan bir şeyde onları huzursuz etmeye gerek yok.

Sarıyer Belediyesi’nin Derbent’le ilgili duruşunu nasıl buluyorsunuz?
Derbent’te Sarıyer Belediye Başkanı  Şükrü Genç  ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş  ortak bir çalışma yaparak, vatandaşın hassasiyetini de göz önüne alarak herksen ittifak ettiği bir çalışma yürütülüyor. Bu uygulama Türkiye’de tek olacak. Bu çalışmanın yürütülmesinden  dolayı  hem Sarıyer Belediye Başkanına  Hem de Büyükşehir Belediye Başkanına  teşekkür ediyorum. Duruş buysa eyvallah ama çok farklı ağızlar kullanmak, mülkiyet meselesinde vatandaşımızın hassasiyeti kaşınarak siyasi malzeme yapılmasına biz şiddetle karşıyız. O yüzden Derbent mahallesinde yapılacak çalışma bize emsal olacak. 
Derbet’te son dönemde gözaltılar oldu. Bu projeyi sekteye uğratır mı?
Derbent’te daha önce inşaat firması vasıtasıyla 100 tane hane sahibi ikna edilerek, bila bedel Kâğıthane’ye taşınmaları sağlanmıştı. O taşınma sırasında farklı illegal grupların vatandaşı kışkırtarak eylem yapması, taşınan insanların mallarının gasp edilip, yağmalanması, birilerinin rehin alınması gibi bazı durumlar söz konusu olmuş. Bu taşınan vatandaşlarımız 40 yıl birlikte oturdukları komşularından şikâyetçi olmuşlar. Devlet bu şikâyetler üzerine çalışmalar yapmış belli bir zamandan sonra da bu 15 kişiyi gözaltına aldı. Çözüme bu kadar yaklaşmışken böyle bir olayın  yaşanması üzücü. CHP ilçe başkanıyla birlikte şikayetçi  olan vatandaşlarımıza  gittik, Ve şikâyetlerini geri almaları için bir dizi görüşmeler yaptık. Cuma Akşamı itibari ile tutuklanan herkes serbest bırakıldı. 40 yıllık komşuların tekrar kaynaşmaları bizim muradımızdır.

Derbent ’teki dönüşüm diğer mahallelere de örnek olur mu?
Derbent’te yaşanan sorun 50 yıllık bir kangren olmuş mesele. Her gelen problemin üzerini örtmüş, kayıtsız kalmış ve sorun çığ gibi büyümüş. Vicdan taşıyan herkesin siyasi olarak bakmayıp çözüm için gayret sarfetmesi gerekir. Biz olaya böyle bakıyoruz. Derbent’ten sonra Pınar Mahallesi veya FSM gibi mahallelerimiz bu tarz yapılanmayı isterlerse mülkiyet konusunda devlet gerekli işlemleri yapacaktır. Sarıyer’de dönüşüm yapılacaksa vatandaşın oturduğu ev üzerinde dönüşüm yapılacağını söylemek istiyorum.  Bunu başka yere çekmek isteyen siyasi partiler de artık bundan nemalanamayacaklar. Sarıyerli Sarıyer’de kalacak bu böyle bilinsin.

Vakıf arazileri üzerinde oturan vatandaşlar tapularını ne zaman alacak?
Vakıflardan trampa ile geçen yerlerle alakalı süreç bitti. PTT Evleri, Kazım Karabekir ve Yeniköy Bağlar’da  vatandaşımız Büyükşehir’e müracaat edip, fiyat tespitinden sonra  tapularına kavuşacaklar. Çok yakın zamanda bu mahallelerimizde güzel bir tapu töreni düzenleyeceğiz. Biz çözüm üretiyoruz ama muhalefet geçmişten gelen huy gereği insanları sokağa davet etmekle kaos peşinde.

Sarıyer’e yapılan yatırımlarla ilgili ne söylemek istersiniz?
Biz Hacıosman’a metroyu getirdik,  Tarabya ve İstinye’deki Marina projelerimizin inşaatları  son sürat devam ediyor. Tarabya Otelin de açılmasıyla Sarıyer’deki  turizmi tekrar canlandırmış ve yeniden ilçemizi cazibe merkezi  haline getirmiş olacağız..  Hastane konusunda müteahhide  devir işlemleri tamamlandı  2015’te hastanemiz bize teslim edilmiş olacak.

Sarıyer’e yeni okullar kazandırıyoruz. 
Önümüzdeki  iki yıllık süreçte endüstri  meslek, sağlık ve turizm meslek liselerini Sarıyer’e kazandıracağız .İl Özel İdaremiz marifeti ile dört okulumuzu yıkıp yeniden modern binalar yaparak eğitim –öğretime kazandırıyoruz.

“Sarıyer’i  CHP’li belediye aldı hizmetler durdu biz cezalandırılıyor muyuz” diye bir algı yayılmaya çalışılıyor. Ne dersiniz?
2004 – 2009 ‘da AK Partili Sarıyer Belediyesi’nde az önce saydığım hizmetlerin hangisi vardı. Belediyeyi kaybetmiş olmamıza rağmen” vatandaşımız haklıdır” deyip Sarıyer’e hizmet yağdırıyoruz.  İstanbul un 39 ilçesinde  3 tane olan  tünelden bir tanesi Sarıyer’de yapılıyor, Metro Hacıosman’a gelmiş Hastane yapımı başlamış, Marinalar hızla yapılıyor, Mülkiyet  konusunda atılan adımlar bütün bunlar Sarıyer’e ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Halkımız bu hizmetlerin hepsini görüyor.

Sarıyer Belediyesi’nin Büyükşehir bizi çalıştırmıyor söylemler var bu doğru mu?
Belediye TBMM’de CHP  ne yapıyorsa Sarıyer’de de bunu yapıyor. Kavga, kaos ve kargaşa. Turizmi canlandırmak adına yapılan bir işleri var mı? Mülkiyet konusunda atılan herhangi  bir adımları var mı? Sadece  etrafı  pankartlarla donatmak belediyecilik midir?  Ben Sarıyer Belediyesi’nin bir eserini bir Sarıyerli  olarak merakla bekliyorum.  Büyükşehir bizi de çalıştırtmıyor ağzını kullanmaktan artık vazgeçsinler. Sarıyer Belediye Meclisi’nde sanki biz iktidar onlar muhalefetmiş gibi bizden daha çok ağlıyorlar. Onlardan  iş üretmelerini bekliyoruz.  Bu söylem acziyet ifadesidir. ‘O zaman niçin ordasın’ sorusuna seçim zamanı verecek cevap bulamayacaklar.

AK Parti’nin şuan için Sarıyer’de durumu nedir?
Biz emanet olarak verdiğimiz belediyeyi 2014’te tekrar geri alacağız. Bize göre Sarıyer bir 5 yıl kaybetmiştir. Vatandaşımız bizi her gördükleri platformda sıkıntılarını ifade edip, Sarıyer Belediyesi’nin yetki alanındaki işleri bile bize getiriyor, Bu konu bizim yetkimizde değil dediğimiz de’biz onlardan bir şey beklemiyoruz. Onların yapamayacağını da biliyorduk zaten, çözüm sizde diyorlar’.  Bu sözler vatandaşın bize bağladığı ümitleri net olarak ortaya koyuyor. O yüzden 2014 bizimdir, bu bakış açısıyla çalışıyor  çözüm üretiyoruz.  Emanetimizi  geri alacağız ve Sarıyer  5 yılık kaybını bizim iktidarımızla telafi etmiş olacak.

2B yasası Sarıyer e ne getiriyor?  Hunca Mahallesi’nin sorunu çözülüyor deniyor …
Komisyondan geçen 2B yasası ile Bahçeköy ve Köylerde  arazilerinde problem yaşayan vatandaşlarımızın tapu sorunları  çözüme kavuşmuş olacak. Bahçeköy’deki  HUNCA Mahallemiz bu yasayla sıkıntılarını aşmış olacak. Mülkiyeti yeniden ormana devrolmuş mahalle sakinlerimizin sıkıntısını Milletvekillerimize taşıdık.  Milletvekillerimiz de sağ olsunlar yasa tasarısına bu konuyu ilave ettiler. Yeni çıkacak olan 2B yasasıyla Hunca mahallesindeki vatandaşlarımızın sıkıntısı çözülmüş olacak kendilerine hayırlı olsun diyorum.

İllegal yapılanmalar  son yıllarda  güçlendi ve zemin buldu
Açıklamalarında şok iddialarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Biz Sarıyer’i İstanbul’daki asayiş açısından sıkıntının en az olduğu, insanların birbirini tanıdığı  muhabbet duyduğu bir ilçe olarak biliyoruz. Son üç yıldır  illegal yapılanmalar güçlendi ve zemin buldu. İllegal yapılanmalar mahallelerde eylemler düzenliyor, olaylar çıkartıyor, insanlar huzursuz ediliyor, tehdit ediliyor, dernek  yapılanmaları adı altında sokak organizasyonları planlanıyor. AK Parti’nin görevde olduğu süreçte olmayan bu yapılanmalar şu anda varsa bunun sebebini gözlemlemeyi halkın yüksek ferasetine bırakıyorum ”dedi.

Belediye başkanı insanları ayrıştırıyor!
Şükrü Genç’in Sarıyer’de toplumu ayrıştırdığını vurgulayan Özdemir, “Belediye başkanı dediğin parti kimliğinden ziyade halka mal olmuş bir insan olmalı, toplumun her kesimine eşit mesafede hizmet götürmeli. Kasetle gelip daha sonra durumunu perçinleştiren bir genel başkanla, Sarıyer’deki bir belediye başkanının farklı bir şey yapması düşünülemez. İsa Gök ün  Kurultayda  hizipçiliğe dair resmi beyanları var. Alın bunu getirin Sarıyer’e… Müdürlerden başkan yardımcılarına, müteahhitlerine kadar Sarıyer Belediye Başkanı büyük bir kamplaşmaya götürüyor halkı. Burada CHP’ye hizmet etmiş, bu partiye yıllarını vermiş bu durumdan rahatsız olan kesimler var. Bu kamplaşmalar Türkiye’ye huzur getirmediği  gibi Sarıyer’e de huzur getirmez. Biz huzurlu bir Sarıyer istiyoruz. İnsanları kamplara bölecek bu tarz yapılanmalara dikkat çekiyoruz. Sarıyer’de devasa problemler var halk hizmet bekliyor kendi  iç çekişmeleri  ile Sarıyer’in kaybedecek vakti yok” dedi.

Bu haber toplam 2067 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum