CHP roman vatandaşlarla buluşuyor

CHP roman vatandaşlarla buluşuyor
Seçim öncesi toplumun tüm kesimlerine inen CHP, haftasonu Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın organizasyonuyla roman vatandaşlarla buluşuyor.

Pazar günü Belgrad Ormanı'nda düzenlenecek olan toplantıyla ilgili olarak CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
Türkiye’de eşitsiz tutum ve davranışların hedefi olan toplum kesimlerinden biri de Romanlar. Roman vatandaşlarımız yoksullukla mücadele ederek ayakta durmaya çalışıyor, ancak ayırımcılığa uğruyor, sürekli hak ihlalleriyle karşılaşıyorlar. Çoğu düzensiz ve güvencesiz işlerde çalışan Roman vatandaşlarımızın kazançları, karınlarını doyurmaya yetmiyor. Öte yandan sağlık hizmetlerinden herkesle eşit koşullarda faydalanamıyorlar; eğitim sisteminin katılığı yüzünden Roman çocukları okula devam edemiyor, düzgün eğitim alamıyor.

Roman vatandaşlarımızın yakıcı sorunlarından biri de yaşam alanlarının ellerinden alınması. İstanbul’da Sulukule örneğinde görüldüğü gibi, yüzlerce yıllık tarihi olan bir Roman yaşam alanı rant uğruna dağıtılabiliyor; Romanlar hem evlerinden hem de iş çevrelerinden koparılıp uzak semtlere sürülüyorlar. Roman vatandaşlarımızın hakları açıkça ve pervasızca ihlal ediliyor, varlıkları ellerinden alınıyor.

CHP, sorunlarını dinlemek ve çözüm önerilerini sunmak için İstanbul’un dört bir yanında yaşayan Roman vatandaşlarımızla Belgrad Ormanı’nda, Valide Sultan Bendi mesire alanında bir araya gelecek.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in ev sahipliğindeki buluşmaya,

-CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Sezgin TANRIKULU,
-CHP Genel Sekreteri ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Bihlun TAMAYLIGİL,
-CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Aykut ERDOĞDU
-CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Kenan AKSAK
-CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Müşerref AKSAK
-CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Ercan CENGİZ de katılacak.

Bu buluşmada sizleri de aramızda görmeyi dileriz.

Tarih: 5 Haziran 2011 Pazar
Saat: 13:00
Yer: Belgrad Ormanı, Bentler Mesire Yeri (Valide Sultan Bendi Mesire Alanı), Bahçeköy, İstanbul.

Bu haber toplam 2445 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum