CHP İlçe Yönetimi'nden açıklama

CHP İlçe Yönetimi'nden açıklama

CHP SARIYER İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI AV. NECATİ YILDIRIM tarafından yapılan açıklama…

Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı kesin karar değildir, temyiz edilip Yargıtay denetiminden geçmesi halinde karar BOZULACAKTIR. Yargı süreci henüz tamamlanmamıştır. Ortada uygulanacak bir karar bulunmamaktadır.

Mahkeme kararı kendi içinde çelişkilidir, tüm ilçe yönetim kurulu kararlarını, yapılan kongre seçimini geçerli sayıp delege listesini yok saymış, delege listesini iptal yönünde temyize açık karar vermiştir. Kongre geçerli olduğuna göre, ilçe Yönetim Kurulu kararları geçerli kabul edildiğine göre, delege listesinin iptali bir anlam taşımamaktadır. Sonucu olmayan bir karardır. Mahkeme başından itibaren, tedbiren ilçe yönetiminin uzaklaştırılması talebini de red ederek, ilçe yönetiminin yetkilerini ve görevini kabul ve tasdik etmiştir. Ayrıca ilçe Seçim Kurulu Başkanı sıfatı ile aynı Mahkemenin hâkimi, daha önceki kararları ile de davacıların delege ve kongreye ilişkin itirazlarını reddetmiştir. İlçe Yönetim Kurulunun mazbatasını ilçe seçim kurulu başkanı sıfatı ile aynı hâkim vermiştir.

CHP Sarıyer İlçe Yönetimi görevinin başındadır. Mahkeme kararı Yargıtay’ca Bozulmaya mahkûm, çelişkili, isabetsiz ve yersiz bir karardır. Ancak bir an için diyelim ki bu kararın kesinleşmesi halinde, delegeler bundan sonraki kongrede görev alamazlar ve yeni delege seçimi yapmak gereği doğar, yoksa bu güne kadar yapılan işlemlerin iptalini içeren bir karar yok. Aksine, mahkeme kararında açıkça, CHP Sarıyer ilçe Yönetim Kurulu’nun aldığı tüm kararların yok hükmünde sayılması yönündeki talebin reddi ile Yönetim Kurulu kararları geçerli kabul edilmiştir.

Sonuç itibari ile CHP Sarıyer İlçe Yönetimi düşmemiştir, kararları geçerlidir, mahkeme kararı delegelerin bundan sonraki yetki ve görevleri ile ilgilidir, bu karar da henüz yargı sürecini tamamlamamış, kesinleşmemiştir. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi için bu zaruri açıklamayı bilgilerinize sunuyorum.

CHP SARIYER İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK KOMİSYON BAŞKANI AV. NECATİ YILDIRIM

Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT