CHP 88.yaşını kutluyor

CHP 88.yaşını kutluyor
CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 88. kuruluş yıldönümünü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Sarıyer İlçe Başkanlığı CHP’nin 88. kuruluş yıldönümü dolayısı ile ilçede çeşitli etkinlikler kutluyor. İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in öncülüğünde düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak sabah saat 09.00'da Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Başkan Deniz’in Atatürk anıtına çelek bırakmasından sonra saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk anıtına karanfiller atan Deniz, “Cumhuriyetimizle ikiz kardeş gibi doğan ve yaşamını devam ettiren partimiz bu gün de Cumhuriyetin en büyük güvencesidir” dedi.



Deniz: “CHP Cumhuriyet’in en büyük güvencesidir”
Başkan Deniz yaptığı konuşmada CHP’nin tarihsel sürecinden bahsederek, “Kökünü Kuvva-i Milliye’den alan Türkiye Cumhuriyeti’ni, kuran, aydınlanma devrimlerinin öncüsü, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP, bir asra yakın Türk siyasal hayatında yaşamını sürdürmektedir. Cumhuriyetimizle ikiz kardeş gibi doğan ve yaşamını devam ettiren partimiz bu gün de Cumhuriyetin en büyük güvencesidir. Partimiz 1945’de çok partili hayata geçiş yollarını açarak ülkemizde demokrasi tohumlarını atmıştır. 1960’lı yıllarda dünyada esen sendikal hareketlerden etkilenmiş, işçilere sendikal hakları vermiştir. Göç, kentleşme, sanayileşme, toplumsal sınıfların olgunlaşmasına öncülük eden CHP, 1970’li yıllarda devlet partisinden halkın partisi olgusuna önem vermiş ve düzen değişikliğini hedeflemiş, bu uğurda gencecik fidanlarını kurban etmiştir. Yüzde 40’la iktidar olmuş, emekçilerin, gençlerin, mağdurların yanında hep taraf olmuştur. 1980 12 Eylül darbesi ile kapatılmış, üyeleri işkenceler görmüş, lideri hapse atılmış bir partidir CHP. 12 Eylül darbesinden sonra 11 yıl sonra ikinci kez kurulan partimiz zor günlerden geçmiştir. Bütün milli değerlerimizin yok pahasına yabancı sermayeye peşkeş çekildiği, işçilerin haklarının ellerinden alındığı, halkın yoksullaştırıldığı, sadaka kültürüne mahkum edildiği bütün bu olumsuzluklar CHP’nin güçsüzleştirildiği, zayıf düşürüldüğü dönemlerde olmuştur. Değerli arkadaşlarım, bu gün ise bütün bu olumsuz şartlara rağmen silkinip, derlenip, toparlanma zamanıdır. Yeniden emeğin, özgürlüğün, eşitliğin, dayanışmanın hakim kılınması zamanıdır. Mustafa Kemal’le kurulan ülkemizin bir başka Kemal’le, Kemal Kılıçdaroğlu liderliği ile CHP’nin ve Cumhuriyet’in şaha kaldırılma zamanıdır” dedi.



Çoğu meclis üyesi katılmadı
Törene İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in yanı sıra, Belediye Başkanvekili Hayati Kaptanoğlu, Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, İl Genel Meclis Üyeleri Avni Sarıoğlu, İzzet Bayraktar ve İzzet Polat, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Hacı Mehmet Bayraktar, Nasuh Aşantuğrul ve İlçe Yönetim kurulu üyeleri katıldı.


 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yurtdışında olması sebebiyle katılmadığı belirtilen törene birkaç kişinin dışında çoğu meclis üyesinin ve eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu’nun katılmaması da orada toplanan partililer arasında eleştiri konusu oldu. 

İlçe Başkanı Mehmet Deniz bu akşam tüm CHP’lileri 19.30’da ilçe binasında düzenlenecek olan kokteyle davet etti.

Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT