Cevdet Bayraktar'dan basın açıklaması

Cevdet Bayraktar'dan basın açıklaması

Rumelikavağı Mahallesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan silahlı yaralama olayı ile ilgili Rumelikavağı halkını sağ duyuya davet ediyorum. yaşanan olay her iki aileyi ne kadar üzmüşse,beni de o kadar üzmüştür. Ben bu sorunu tarafların kendi içlerinde anlaşarak çözeceğine inanıyorum. Ancak üzüldüğüm bir nokta "aldığım duyumlara göre ve muhtelif kişilerin yaptığı dedikodulara göre Muhtarlığımızın ve şahsımın taraflı davrandığıma dair yalan yanlış yapılan spekülasyonlara katılmam mümkün değildir. Bu dedikoduları uyduranlara da "Kötü söz sahibine aittir"demekten başka bir kelime bulamıyorum. Rumelikavağı Muhtarı olarak,olayın görgü tanığı olmadığım gibi,her iki taraftan da aldığımız bilgiler dışında hiç bir bilgi sahibi değilim.temel nedenini bilmediğim bir konuda yorum yapma hakkını kendimde görmüyorum. Görevim gereği hadisenin ortasında durmak ve Yargının vereceği karara saygı duymak en güzel yaklaşımdır.Bu
benim görev sorumluluğumdur.

Sonuçta hiç birimizin kabullenemdiği bu olay da bir vatandaşımızın bir gözü kayıp olmuştur.Yaşam boyu üstünde acı bir iz kalmıştır.Hayatının baharında olan bir gencimizinde bir anlık hatası ile gençliği yok olmuştur. Her iki ailenin yaşadığı acı bizlerinde acısıdır.Bu ailelerin acısını paylaşmamak mümkün değildir.
Rumelikavağı halkı sağ duyulu halktır.Bu ve buna benzer her türlü olay,tarafların kendi içlerinde yapacakları sağ duyulu ve insani görüşmelerle çözülmelidir. Netice de hepimiz insanız,sorunlarımızı konuşarak çözmemiz gerekiyor.yaşanan son olay da ancak bu şekilde çözülebilir.Taraflardan her iki ailenin bir birlerine husumet gütmeden bu konuda yapıcı davranacaklarına inanıyorum. Ben Rumelikavağı Mahalle sakinlerinin anlayışlı ve insani konular da çok duyarlı olduklarını biliyorum.Bu tür olayların yargıya intikal ettiği bir ortamda sürekli konuşulması,olay hakkında olduk olmadık senoryalar üretilmesi,olayın farklı alanlara kaydırılmaya çalışılması çok yanlış olur.Mahalle halkımızın bu konuda daha hassas davranacağına inanıyorum. Çünkü Rumelikavağı halkı bir ailedir ve bir bütündür.hepimiz acılı ve tatlı günleri birlikte yaşadığımız bir mahallede her gün yüzyüze  bakarak yaşıyoruz ve kardeş sayılırız.Bize yakışan husumeti körüklemek değil,barışı ve kardeşliği pekiştirmektir.

Her iki ailenin acısını yüreğimin bir tarafına yerleştirerek geçmiş olsun dileklerimi sunarım.                                               

Bu haber toplam 1508 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT