Canarıkan’dan Turyapı soruları

Canarıkan’dan Turyapı soruları
Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri’nde yaşanan imar skandalı Sarıyer Belediye Meclisi’nin de gündemine oturdu.

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin ortaya çıkarttığı Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri ile ilgili skandal Sarıyer Belediye Meclisi’nin de gündemine oturdu. AK Parti Meclis Üyesi Halil Canarıkan Sarıyer’in gündemine oturan konuyla ilgili soru önergesi verdi. Önergesinde Belediye Başkanı Şükrü Genç’i soru yağmuruna tutan Canarıkan, belediyenin göz yummasıyla kamunun 28 Milyon TL zarara uğratıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yapmasını istedi.

AK Partili Canarıkan önergesinde şu ifadeleri kullandı: “Zekeriyaköy Kasapçayırı Mevkii’nde bulunan Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri Sitesi’nde imar uygulamasıyla kamuya terki yapılan otopark alanlarının tamamı ( 5.500 m2 ) yine kamuya terki yapılan park alanlarının %50’si özel bahçe kullanımıyla işgal altına alındığı ve bu işgale belediyenin göz yummasıyla kamunun yaklaşık 28 Milyon TL zarara uğratıldığından yine site sakinlerinin birbirleriyle karşı karşıya geldiği konusunda gerek site sakinlerinin bize olayı aksettirmelerinden gerekse de medyada yer almasından dolayı aşağıdaki soruları sormamız gerekmiştir.”



Belediye 28 Milyon TL zarara mı uğratıldı?
Canarıkan Belediye başkanı Şükrü Genç’e konuya açıklık getirmesi için şu soruları sordu:

1. Zekeriyaköy Kasapçayırı Mevkii’nde bulunan Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri Sitesi’nde Sarıyer belediyesinde bazı imar aykırılıklarına göz yumulduğu iddia edilmektedir, belediyemizin bu aykırılıklardan dolayı en az 28 milyon TL zarara uğratıldığı doğru mudur?

2. İmar planlarında bulunan otopark alanlarının sınırları ayrılmadan, Sarıyer Belediyesi’nin göz yummasıyla giriş katlarda bulunan bazı daire sahipleri tarafından, bahçe olarak satın alındığı, otoparklar bahçe alanlarına katılarak etrafı çit, demir parmaklık ve duvarlarla çevrildiği için, site sakinlerinin araçlarını park edecekleri yer kalmadığı doğru mudur?



3. Sitede oturan bir grup tarafından imara aykırılık ve usulsüzlüklere göz yumulduğunu açıkça ortaya koyan birçok dilekçe Sarıyer Belediyesi’ne verildiği ve dilekçelerde kamuya terk edilmiş ortak otopark ve park alanlarının tamamının binaların giriş katlarında oturanlar tarafından kullanıldığı, bu nedenle kamunun ve diğer site sakinlerinin milyonlarca lira zarara uğratıldığı belirtildiği halde bugüne kadar işlem yapılmadığı ve göz yumulduğu doğru mudur?

4. Site sakinlerinin verdiği bilgilere göre; imar uygulamasıyla, site içinde kamu yararına terki yapılan yaklaşık 12.500 m2 park alanının en az  %50’si olan 6.000 m2’si işgal edildiği ve yine imar planında kamuya park olarak terki yapılan 1 adet yaklaşık 550 m2 park alanının tamamı, etrafı demir parmaklıkla çevrilerek şahsi bahçe olarak kullanıldığı doğru mudur?

5. İmar planlarında bulunan 16 adet otoparkın işgal edildiği, etrafının duvar ve çitlerle çevrildiği ve normal yolların otopark olarak kullanılmak zorunda bırakıldığının belirtildiği yazılı müracaatlarla bildirildiği halde  Sarıyer Belediyesi’nin, imar ve şehircilik müdürlüğü ekibi,  zabıta ve diğer ekipleri tarafından hiçbir tutanak tutulmadığı ve kullanımı engelleyici unsurların kaldırılması girişiminde bulunulmadığı doğru mudur?



6. Site sakinlerinin verdiği bilgilerde; 68.000.m2 inşaatın 2006 yılında bittiği ve oturuma başlanıldığı, binalara 2011 yılında “temel üstü vizesi” verildiği ama bu imar aykırılıklarının tutanaklara geçirilmediği ve gerekli zabıtları tutulmadığı doğru mudur?

7. Sarıyer Belediyesi’nin bu durumun üstünü kapatmak için, plan tadilatı hazırlığında olduğu, sitede işgal altındaki yaklaşık 600 adet araçlık açık otoparkların yerlerini plan tadilatı ile başka bir alana kaydırarak,  site içindeki bir park alanı altına, 80 araçlık bir kapalı otoparkla değiştirmek yönünde çalışmalar yürüttüğü, bu çalışma sonucunda işgalli alanlarla oluşan kamu zararlarının hiçe sayılarak, illegal durumun yasal statüye kavuşturulacağı ifade ediliyor. Doğru mudur?

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Canarıkan’ın bu sorularına ne cevap verileceği hem site sakinleri hem de Sarıyer halkı tarafından merak konusu oldu. Söz konusu siteyle ilgili tüm gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haber toplam 1678 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT