Canarıkan’dan, Genç’e tavsiyeler

Canarıkan’dan, Genç’e tavsiyeler
AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Hail Canarıkan Vakıf Arazileri ile igili Sarıyer Belediye Meclisi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Pazartesi günü bu arazilerin İBB tarafından üzerinde oturan vatandaşlara satışının başlayacağını müjdeleyen Canarıkan, vatandaşların uygun fiyata alabilmesi için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e de tavsiyelerde bulunarak “Tapuları İBB veriyor diye fiyatları uçurdunuz ama size rağmen bu tapuları vereceğiz. Tapuları AK Parti veriyor diye zoruna gitmesin” dedi.

Geçtiğimiz meclis toplantısında kendisine yöneltilen eleştirilere elindeki belgelerle cevap veren Canarıkan, Sarıyer Belediyesi’nin emlak birim fiyatlarını yükselterek, tapulara engel olmaya çalıştığını söyledi. Takasın gerçekleştiği Eyüp, Beyoğlu ve Beykoz gibi semtlerdeki artış oranlarıyla Sarıyer’deki artış oranlarını karşılaştıran Canarıkan, Sarıyer Belediyesi’nin bu bölgelerdeki 4 kat gibi fahiş artışını eleştirdi. Canarıkan kürsüde diğer semtlerdeki artışları anlatırken, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber de elindeki kitaptan kontrol etti. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, Canarıkan’ın konuşma yapacağını bildiği halde meclis toplantısına katılmaması da dikkat çekti.

cantapuiceri_854539955.jpg

Tapular tamamen gerçek
CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek’in daha önceki konuşmalarında “2007 senesinde TİM’de sahte tapuları dağıtarak Sarıyerli vatandaşlarımızı kandırdınız” söylerine elindeki tapuyla cevap veren Canarıkan, “Bu büyük bir suçlama ve Yanlıştır. Tapular sahte değildir. Sahte olsa idi şimdiye kadar çoktan Sayın Başkanımız Şükrü Genç savcılığa suç duyurusunda bulunurdu. Tapu fotokopileri buradadır. Bu toplantıda yerel seçimlerden önce 16.03.2009 tarihinde yapılmış ve arazilerin vakıflardan, Milli Emlak’a geçtiğini gösteren tapuların fotokopileri vatandaşlarımıza gösterilmiştir” dedi.

Şükrü Genç konulara vakıf değil 11 nolu parsel yok
Canarıkan konuşmasını şöyle sürdürdü: Yine ikinci bir yanlışı da Sayın Başkanımız Şükrü Genç yapmışlardır. Israrla 03.06.2009 tarihinde 11 sayılı parsel için müracaat ettiğini belirtmişlerdir. Burada yapılan yanlışta vakıf arazileri içerisinde ne yazık ki 11 nolu parsel bulunmamaktadır. Demek ki ya konulara vakıf değildir ya da yanlış bilgilendirilmektedir. Her ikisi de çok vahimdir. 

%10 peşinat ve 60 ay vade ile satılacak
Evet, doğru Belediyemiz sadece 1 parsel için devir almak için müracaatta bulunmuştur. Verilen noter taahhüdünde %25 peşinat ve 36 ay vade ile devir almak istediklerini belirtmişlerdir. Buna karşın İBB de şimdi %10 peşinat ve 60 ay vade ile vatandaşımıza bu arazileri satacaktır. Bunun neresi yanlıştır.

Tapuları İBB veriyor diye fiyatları uçurdunuz
Ama haklısınız yanlış olan bir şey vardır. Bu da Sarıyer Belediyemizin bu arsalar için 2010 Emlak Vergisini fahiş arttırmasıdır. Bu kimi yerlerde % 300, Kimi yerlerde ise % 400 dür. Sayın Adnan Hocamız Partili Belediyelerde de bu yüksek artışların olduğunu söylemiştir. Bu külliyen yanlıştır. Akpartili Belediyelerde artışların ne olduğunu gösteren rakamlar buradadır. Güneş Balçıkla sıvanamaz. Sizler Tapuların İBB tarafından verileceğini bildiğiniz için özellikle bu fahiş zamları yaptınız.

Size rağmen tapuları vereceğiz
Şimdi AK Parti olarak her zaman olduğu gibi vatandaşımıza bu zamlı fiyatları yansıtmamak için mücadele vereceğiz ve bunu başaracağız. Size rağmen tapuları vereceğiz.

Şükrü Genç neden küçük kasaba politikacılığı yapmaktadır
Anlamadığım ve kabul edemediğim bir şey de Küçük Kasaba Politikacılığı yapmayın tapuları verirseniz. Ben o gün oraya gelmeyeceğim. Şerefimle söylüyorum ‘Bu tapuları Adalet ve Kalkınma Partisi ve meclis üyeleri vermiştir’ diye ben de çıkacağım bağıracağım diyen Sayın Başkanımız Şükrü Genç niye çark etmişlerdir. Niye kendi tabiriyle kendisi Küçük Kasaba Politikacılığı yapmaktadır. Niye tapuların hak sahiplerine dağıtımına karşı çıkıyor. Gerçekten anlamıyorum.

Bu Sarıyer halkına yapılan bir düşmanlıktır
Adnan Ayber beni suçlayarak tapuları İBB’nin vermesini sağlamasaydın biz de rayiç bedelleri arttırmazdık diyor. Yani sevgili Hocam açık açık tapuların İBB tarafından verilmemesi için CHP’li belediye olarak özellikle bu fahiş kabul edilemeyecek zamları yaptığını söyledi.  Bu ayıptır.  Bu vicdansızlıktır. Bu Sarıyer halkına yapılan bir düşmanlıktır. Nerede desteğiniz?

Tapuları AK Parti veriyor diye zoruna gitmesin
Tapuları AK Parti veriyor diye zoruna gitmesin. Sonuçta hepimiz Sarıyer’de yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışmıyor muyuz? Zaten kendisi de tapuları verin size teşekkür edeceğim demiyor muydu? Devir gerçekleşti. Sayın Başkanımız çıkıp bize teşekkür edeceği yerde engel oluyor. Bu bölgelerdeki emlak birim fiyatlarını düşürsün vatanlarımızın tapularını almalarında zorluk çıkartmasın. Tapulara engel olmasın ben kendisine vatandaşlarımız adına teşekkür edeceğim.

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT