Canarıkan’dan Deniz’e cevap

Canarıkan’dan Deniz’e cevap
CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in Hakkâri’deki hain saldırıda verilen 24 şehitten sonra yaptığı basın toplantısında AK Parti iktidarını suçlamasına, AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’dan cevap geldi.

Mehmet Deniz’in sorularına cevap veren Canarıkan, CHP’nin şehitler üzerinden siyaset yapmasını eleştirdi.

AK Partili Canarıkan açıklamalarında şunlara değindi: CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sayın Mehmet Deniz beyin CHP genel merkezinden aldığı talimat üzerine düzenlemiş olduğu basın toplantısında bir yandan teröre lanet ederken, öbür yandan da terörden sorumlu tuttuğu AK Parti’ye karşı suçlamalarda bulunmuştur. Bu haksız ve mesnetsiz suçlamalara böyle acımızın olduğu ve canımızın yandığı ve en fazla birlik bütünlük içinde olmamız gereken bu günümüzde bile, yanan canları siyasi malzeme olarak kullanan bir zihniyete verilecek çok ağır cevaplar olmasına rağmen, aynı aciz duruma düşmemek onların bu zavallı seviyesine inmemek için fazla detaya girmek istemiyorum.

Sadece şunu belirtmek isterim ki; klasik CHP zihniyetinin dışına çıkarak, farklı ve elit bir duruş sergileyeceğini zannettiğim Sarıyer İlçe Başkanı Sayın Mehmet Deniz’in bu acımasız ve şehitler üzerinden siyaset yapan çıkışı, beni hayal kırıklığına uğrattı.

Basın toplantısında yanıtını istediği sorular bugün ilkokul çocuklarının bile cevap verebileceği sorular olmakla beraber, kısaca değineceğim;

Terörle mücadele hız kesmeden devam ediyor
Son iki gündeki Şehit ve Gazilerimizin hesaplarının sorulması için AK Parti Hükümeti olarak tabiî ki hemen oturup ah vah edip hayıflanarak günah keçisi aramak yerine, Şu anda 22 özel taburla Güneydoğu’da ve sınır ötesinde kararlı mücadeleye başladık. En önemlisi de özel Birliklerimiz anlık istihbaratlarla terör yuvalarını çembere alıyor ve yok ediyor. Ulusal basına yansıdığı kadar iki gün içerisinde önemli terör planlayıcıları ve militanları yok edildi.

30 seneden beri terör belasını çekiyoruz
AK Parti iktidarının 9 yıl önce bu ülkeyi sıfır terörle teslim aldığından bahsediyor. Bu söylediğini her yerde söylememesini tavsiye ederim. İnsanlar güler diyecektim ama çıkıp basın önünde söylemiş zaten millet gülüyordur… 30 seneden beri bu vatanın en büyük belası nedir söyler misiniz? CHP’nin sıfır terör dediği belirli zamanlarda terör örgütü PKK’nın güç toplamak amacıyla saldırılarına kısa süreli ara vermesiyse, öyleyse her sene 2-3 aylığına terör zaten sıfır oluyor. Terör uzmanlarının söylediğine göre; terör örgütü PKK her kış öncesi bu tür eylemleri yapıyor. Demek ki Sayın İlçe Başkanı bunu bile bilmiyor. Efendim, bunca şehide rağmen teröristler neden zayiat vermiyormuş, biraz açıp gazete okusa, internet medyasını takip etse, PKK’lı teröristlere verilmiş zayiatı resimleriyle birlikte görecektir. Kahraman mehmetçiğimize bu konuda haksızlık etmesin. Daha bugün CHP’li eski Bakan Ziya HALİS’in yeğeni Dağlıca planlayıcısı PKK’nın sözde askeri konsey üyesi Yücel HALİS’in yok edildiğini gazetelerden okuduk.

CHP engel olmasın yeter!
Ağır silahların 2 hafta önce sınırdan sokulduğunu belirtiyor ve burada istihbarat zaafından bahsediyor. Askerlik sistemindeki bir takım zaaflar olduğunu ve askerlik sisteminin değişmesi gerektiğiyle ilgili çalışmalarımız olduğunu biliyorsunuz. Ne var ki bu gibi aksayan konularla Hükümetimizin sorgulamalarını sürekli eleştiren de zaten CHP zihniyeti değil mi? Yok efendim, Arap dünyasının barışına yapılan harcamalar ülkemiz barışı için harcanamaz mıymış? Yeni Anayasa çalışmaları, açılımlarımız zaten tamamen bu barışı sağlamak adına yapılan çalışmalardır. CHP zihniyeti yapılan her çalışma ve açılıma engel olmak yerine destek olsa çoktan çözülürdü. Aslında destek olmalarını da beklemiyoruz, engel olmasınlar yeter…

Neden hiçbir ünlü kişinin çocuğunun, “koruması az olan karakollarda” askerlik yapmadığını özellikle sormuş. Bu soru da tamamen kışkırtma ve sınıf ayrımcılığı yapmak amacıyla sorulmuş sorulardan biri. Bu soru sadece PKK’lıların kara propaganda malzemelerinden birisidir. Bu konuda bir aksaklık olduğunu hepimiz biliyoruz zira yıllardan beri bizim de sorguladığımız bir konu. Askerlik sistemi ile ilgili, mutlaka çözülmesi gerek bir sorundur. Hükümetimiz bu konuda da çalışmaktadır.

Mehmetçiğimize "Kâğıttan Aslanlarlar" diyen kim?
Türk Silahlı Kuvvetleri'ni neden ve kimler tarafından bu kadar yıpratılmak istenir diye de ancak CHP zihniyetine yakışır bir soru yöneltmiş. Bunu önce mehmetçiğimize “kâğıttan aslanlar” yakıştırması yapan CHP’ye sormak gerekir. Acaba hangi CHP’li milletvekili bu yakıştırmayı utanmadan sıkılmadan yapmıştır. Böyle bir şey asla söz konusu değil, yukarıda bahsettiğim bazı aksaklıkların giderilmesi çalışmalarına burada yıpratmak diyor.

30 seneden beri dökülen kanı sona erdirmeye çalışıyoruz
Yok, efendim; açılım yapıyormuşuz, tavizlerin ucunu açık bırakıyormuşuz, yok efendim, seçim öncesi bu konuda bazı vaatler veren kimmiş. Her şeyi, canımızın yanmasını bile siyasi malzeme yapmak isteyen CHP’ye sormak lazım. Barış isteyen, 30 seneden beri süregelen anlamsız bir kavgaya son vermek isteyen, artık canlar yanmasın diyen AKPARTİ hükümetleridir. Bazı temel hak ve özgürlüklerin yerine teslim edilmesi taviz değildir.

Tüm siyasi partiler bu konuda uçsuz bucaksız vaatler verip seçim sonunda çözüm anlamında ortadan kaybolurken, AKPARTİ vaatlerinin arkasında ve tüm hızıyla çalışmalarına devam etmektedir, yukarıda eleştirdiği maddeler bu çalışmalardır.

Siyasi çıkarlarınızı terör belasından önde tutuyorsunuz
Asıl şu soruyu CHP’ye sormak lazım, siyasi çıkarları terörün indireceği darbelerden önce tutanlar kimlerdir? CHP’li yöneticilere aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Burada öncelikle şehitlerimiz, ailelerini ve yanan canlarımızı, hükümetimizi yıpratmak adına mesnetsizce iddialarla siyasi malzeme haline getirenleri sorgulamak lazım.

Bu vesile ile tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet ile vatan için şükranlarımızı sunarken, ailelerine başsağlığı ve metanet, Gazilerimize de Allahtan acil şifalar diliyorum…

Yine Van’da yaşanan acı felaketten dolayı hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah’tan böylesi acıları bir daha bize yaşatmamasını diliyorum.

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT