Canarıkan vapur hattına el attı

Canarıkan vapur hattına el attı
Kaldırılması düşünülen Sarıyer-Eminönü vapur hattı için harekete geçen AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan olumlu sonuç aldı. Seferler devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaldırmayı düşündüğü Sarıyer-Eminönü vapur hattı için harekete geçen AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan olumlu sonuç aldı. Seferler devam edecek.

İBB’nin bir İstanbul geleneği olan Sarıyer-Eminönü vapur seferlerinin kaldırılma kararı, Boğaz hattında yaşayan ve sabah ile akşam saatlerinde deniz ulaşımını kullanan çok sayıda Sarıyerli tarafından protesto edilmişti. Protestoların ardından konuyla ilgili bilgi alan AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan bu kararın geri alınması için harekete geçti. Çok sayıdaki Sarıyerli vatandaşın bu hattı kullandığını, bu vatandaşların mağdur olmaması için çaba harcayan Canarıkan, konuyu Kadir Topbaş’ın yurt dışında olması nedeniyle İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet ve Genel Sekreter Adem Baştürk ile görüştü.

Vapur yolcusu az olan duraklarda durmayacak
Olumlu geçen görüşme neticesinde seferler devam edecek, ancak yolcusu az olan Büyükdere, Emirgan ve Yeniköy duraklarına uğramayacak. Rumeli kavağı- Eminönü hattında vapur 3 aylık pilot uygulama için Sarıyer, İstinye ve Beşiktaş duraklarına uğrayacak. Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan aynı durumda olan Beykoz İBB Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu ile birlikte durumu Kadir Topbaş ile de görüşecek.

Belediye açıklama yaptı: Seferler devam edecek
Öte yandan Canarıkan’ın görüşmesinin hemen ardından İBB’den de seferlerin devam edeceği yönünde açıklama yapıldı. Açıklamada, Boğaz Hattı'nda daha önce Anadolu Kavağı, Rumeli Kavağı, Sarıyer bağlantılı olarak Eminönü'ne yapılan seferlerin yeniden düzenlendiği ifade edilerek, Anadolu Kavağı ve Rumeli Kavağı seferlerinin Sarıyer İskelesi'nde, Paralel Boğaz Hattı ile entegre edilerek, İstinye, Beşiktaş iskelelerinden sonra füniküler hat ve raylı sistemle entegrasyonun sağlanabilmesi için Kabataş İskelesi'ne uğrayarak Eminönü'ne kadar devam edeceği belirtildi.

Yeni düzenleme ile Boğaz Hattı yolcularının Sarıyer İskelesi'nde ücretsiz aktarma yapacağı kaydedilen açıklamada, ''Haberlerde ayrıca, Emirgan, Yeniköy, Kavak ve Büyükdere iskelelerinin kapatılacağı belirtilmektedir. İskelelerin kapatılması söz konusu değildir. Boğaz Hattı'ndaki seferlerde, haberlerde adı geçen iskelelerden sadece Yeniköy ve Büyükdere iskelelerine uğranmayacak. Diğer iki iskeleden yolcu alımına devam edilecek'' ifadesine yer verildi.

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT