Canarıkan, Emirgan’ı da kurtardı

Canarıkan, Emirgan’ı da kurtardı
AK Partili Halil Canarıkan Emirgan iskelesini de kurtardı sıra Yeniköy ve Büyükdere’de…

AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan Sarıyer-Eminönü vapuru ile ilgili önemli bir gelişmeye daha imza atı. Güzergâh dışı bırakılması düşünülen Emirgan İskelesi de yapılan incelemeler sonucunda devam edecek. Sıra Büyükdere ve Yeniköy iskelelerine geldi. Canarıkan bu iki iskelenin de yeniden güzergaha dahil edilmesi için de uğraş verdiğini söyledi.

Sırada Büyükdere ve Yeniköy var
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştükten sonra, vatandaşlarla vapur yolculuğu da yaparak, vapur seferlerinin gerekliliğinin yerinde tespit edilmesini de sağlayan Halil Canarıkan, “Şimdi sırada Yeniköy ve Büyükdere İskeleleri kaldı. Vapurumuzun bu iskelelerden de yolcu alması için girişimlerimiz sürüyor” dedi.

Sarıyerlilerin ‘Direk Vapur’ olarak adlandırdığı vapurun seferleri, İstanbul Şehir Hatları İşletmesi’nin aldığı bir kararla iptal edilmek istenmişti. Ancak sabah ve akşamları Sarıyer-Eminönü arasında yolcu taşıyıp, her gün yüzlerce insanı trafik çilesi çekmekten kurtaran vapur, vatandaşların tepkisi, siyasilerin de girişimleriyle seferlerine devam etmişti. Sarıyer-Eminönü vapurunun seferlerine devam etmesindeki en büyük etken ise AK Partili Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan’ın olayı İBB Başkanı Kadir Topbaş’a kadar taşıyan girişimleri oldu.

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT