Cak, cuk dinlemek istemiyoruz

Cak, cuk dinlemek istemiyoruz
Şükrü Genç’i soru yağmuruna tutan AK Parti’li Ayla Serpil Bağrıaçık, “Bir dahaki faaliyet raporunda ‘-cağız, -cak, -cuk dinlemek istemiyoruz” dedi.

2010 faaliyet raporu ile ilgili belediye başkanı Şükrü Genç’i soru yağmuruna tutan AK Parti’li Ayla Serpil Bağrıaçık, “Bir dahaki faaliyet raporunda ‘-cağız, -cak, -cuk dinlemek istemiyoruz” dedi.

AK Parti Sarıyer Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ayla Serpil Bağrıaçık, Meclis toplantısında Sarıyer Belediyesi’nin 2010 yılına ait faaliyet raporunu değerlendirdi. Kürsüde önce İBB’nin Sarıyer’e yaptığı hizmetlerle başlayan Bağrıaçık, Şükrü Genç’e gerçekleştiremediği vaatlerini sorarak adeta soru yağmuruna tuttu.

İBB Sarıyer’e çok önem veriyor
Ayla Serpil Bağrıaçık konuşmasında şunları söyledi: Yapılan hizmetleri takdir etmek gerektiği gibi eksik ve yanlış uygulamaları gündeme getirmek de görevimizdir. Biz Sarıyer ve Sarıyerliyi mutlu edecek her projeye istenildiği takdirde desteğimizi seve seve veririz. İBB’de Sarıyer’e büyük önem göstermekte ve en önemli yatırımlarını Sarıyer’de yapmaktadır. Bunlar saymakla bitmez.

Hani Sarıyer eğitim merkezi olacaktı?
Sarıyer’i eğitim merkezi yapacağız denilmişti sadece 50 kişilik bir belediye kreşi için halen çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Anadolu’dan gelen öğrencilere yurtlar yapılacak, öğrenciler için de servis araçları tahsis edilecekti. Hayal etmek güzeldir gerçekleştiği sürece.

Nikâh salonu nerede?
Yeni bir nikâh salonu yapılması vaat edilmişti. Bunun da bir an evvel gerçekleşmesini bekliyor bir dahaki faaliyet raporu dönemi geldiğinde hala ‘yapılacak’ ‘cak, cuk’ dinlemek istemiyoruz.

Engellilere için altyapı hizmeti yapılmadı
Engelli vatandaşlarımız için altyapı çalışmaları vaat edilmişti. Bu konuda herhangi bir çalışma yapılmışsa lütfen bizi bilgilendirsinler. Akülü iskemle dağıtımları takdire şayandır. Ancak bunların her yerde kullanılabildiği takdirde bu iskemleler bir işe yararlar. Dolayısıyla ivedilikle altyapı çalışmaları yapılmalıdır.

Otoparkları İBB yaptı
Sarıyer’de yer altı otoparkları yapılacağı söylenmişti. Bu hizmet Darüşşafaka ve Hacıosman metrosu altına İBB tarafından yapılan otoparklarla yapılmış oldu.

Manzara terasları ne zaman yapılacak?
Sahillerde manzara terasları yapılacağı söylenmişti. İnşallah bu yaz hep beraber yapılırsa eğer bu teraslardan faydalanabiliriz.

Belediyenin kadın politikası yok
Sarıyer Belediyesi bugüne kadar bir kadın politikası oluşturdu mu? Bunları da bilmek isteriz. Vakit hızla geçiyor, 2 yılı dolduran Sarıyer Belediyesi artık vaatlerini gerçekleştirmelidir.

Sponsorlar neyin karşılığında destek veriyor?
Düzenlenen şenlikleri, festivalleri, konserleri biz de takdir ediyor ve katılıyoruz. Ancak bunlara harcanan ücretlerin daha şeffaf olmasını arzu ediyor ve hep sponsor marifeti sözünden tatmin olmuyoruz. Sponsorların acaba neler karşılığında bu destekleri verdiğini merak ediyoruz.

Belediye sokak hayvanları konusunda eksik kalıyor
Hayvan barınakları, doğal yaşam parkları kurulacaktı. Bu çevreci ve hayvan haklarına sahip çıkan hizmetleri de biran önce görmek istiyoruz. Köpekler sürüler halinde sokakta dolaşmakta ve insanlara saldırmaktadır. Yeterli kısırlaştırma işlemleri yapılmadığı ortadadır.

Balıkçılar pazarını ne zaman yapacaksınız?
Balıkçılarımız kendilerine vaat edilen balıkçılık pazarına ne zaman kavuşacaklardır? İstanbul’un birçok yerinden Sarıyer’e balık almaya gelen insanları tekrar geri kazanmayı öneriyorum.

CHP’nin 3 ayda tapu sözü zaman aşımına uğradı
Sarıyer siyaset literatürüne geçmiş olan CHP sloganı ‘3 ayda tapuları vereceğiz’ sözünün zaman aşımına uğradığı ve sözde kaldığı aşikârdır. Biz bu konuda Sarıyerliler için durmadan çalıştık, tapuları verdik ve vermeye devam edeceğiz. İBB parselleriyle ilgili olarak Ferahevler’de 9 parselin satışını başlattık. Bu parsellerin Nisan ayı sonunda hak sahiplerine tapularını vermiş olacağız. Hazine araziyle ilgili olarak pilot uygulama olarak Poligon Tepeüstü mevkii seçilmiş 2009 yılında hak sahipleri tapularını almışlardır. Vakıf arazilerine gelince, Sarıyer’de 13 adet vakıf arazisi parselinin de hazineye devri gerçekleştirilmiştir.

Belediyede yönetim sıkıntısı var
Belediyede yönetim zaafı ve sıkıntısı olduğu aşikardır. Koordinasyon eksikliği her aşamada vardır. Bu kadrolar ehil kadrolar değil maalesef. Belediyemizin adının müessif olaylara karışmış olmasından ötürü meclis üyeleri olarak nasıl utanıp üzülmeyelim. Diyalog ve istişare kanallarını açık tutarak yönetiminizdeki açıkları beraber kapatalım.

Bu haber toplam 5391 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT