Burun estetiği ile güzelleşin

Burun estetiği ile güzelleşin
Burun estetiğindeki teknolojik ilerlemeler hem cerrah hem de hasta açısından rinoplasti sürecini kolaylaştırmış durumdadır.

Burun yüzde ilk bakışta en fazla dikkati çeken ve yüz güzelliğinde önemli role sahip bir uzuvdur. Yüzün genel ölçüleri ile uyumlu ve doğal görünen bir burun güzelliği tamamlayıcı bir unsur olarak ön plana çıkar. Güzelliği artırmanın yanı sıra kişinin nefes alma kanallarının da düzelmesini sağladığı için genel olarak sağlığının da artmasını sağlar. Horlama, uyku apnesi, ağızdan nefes alındığı için ortaya çıkan solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıklara yakalanma riski düşer.

Güzel bir burun özgüvenin artmasını da sağlar. Çünkü yüzün estetiğinin bozulmasına neden olan burun şekli bozuklukları kişinin özgüvenin azalmasına yol açar. Kişi bakışların burnuna odaklanmasından rahatsızlığı duyduğu için sosyal ilişkilerinde çekingen davranır. Tüm bunlar kişinin psikolojisinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olur. Bu yüzden başarılı bir burun estetiği kişinin hayatını birçok açıdan olumlu yönde etkiler ve yaşam kalitesinin artmasını sağlar.

Burundaki her türlü şekil bozukluğu giderilebilir

Rinoplasti yani burun estetiği operasyonları ile burun kemeri, burun eğriliği, burun ucu düşüklüğü, burun büyüklüğü, burun uzunluğu, burun küçüklüğü, burun deliği eğriliği ya da aşırı burun ucu kalkıklığı gibi normal görünümü bozan her türlü şekil bozukluğu giderilebilir.

Nefes alma problemleri düzeltilir

Şekil bozukluğu olan burunlarda genellikle işlevsel yani nefes alma problemleri de görülebilir. Burnunda deviasyon yani eğrilik problemleri, yan duvarların içe çökük olması gibi sorunlar kişinin burnundan sağlıklı bir şekilde nefes alamamasına neden olur. Hastada kronik burun tıkanıklığı problemleri görülebilir. Rinoplasti ile burundaki şekil bozukları ile birlikte yapısal bozukluklar da giderilir. Böylece hem fiziksel hem de işlevsel düzelme sağlanır.

Burun estetiğinde ameliyatlı ve ameliyatsız teknikler kullanılabilir

Burun estetiğindeki teknolojik ilerlemeler hem cerrah hem de hasta açısından rinoplasti sürecini kolaylaştırmış durumdadır. Kapalı burun estetiği tekniği, kırmadan burun estetiği yapılmasını sağlayan törpüleme tekniği, burun ucunun hareket etmesini sağlayan dinamik burun estetiği ve ameliyatsız burun estetiği olma imkanı sunan dolgu enjeksiyonu teknikleri günümüzde kullanılan en modern teknikler arasındadır.

Bütün bu tekniklerin yanı sıra yeni burun şeklini tasarlamakta kullanılan 3D simülasyon cihazları ve 3D Mask teknikleri ile ameliyattan önce burnun nasıl bir şekil alacağı üç boyutlu olarak görülebiliyor. Bu sayede hasta ameliyattan sonra sahip olacağı burnu kendi görünümü üzerinden her açıdan görebiliyor. Burun tasarımı sürecine dahil olabiliyor. Ameliyattan sonra hayal kırıklığı yaşama ihtimali düşüyor.

Rinoplastideki tüm bu gelişmeler sayesinde kişinin yüzünün geneli ile uyumlu, doğal ve estetik bir görünüme sahip aynı zamanda sağlıklı nefes almasını sağlayan bir buruna sahip olabiliyor. Dikiş izi olmayan, burun ucunun mimikler ile birlikte doğal bir şekilde hareket ettiği, iyileşme süreci kısa olan operasyonlar gerçekleştirilebiliyor.

Bu haber toplam 3258 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık