Burhan Kuzu işçilerle biraraya geldi

Burhan Kuzu işçilerle biraraya geldi
Sarıyer’de işçilerle bir araya gelen Burhan Kuzu, “90 milyar dolar hazinede biriktirdiğiz para var. Kemal gözünü ona dikmiş. Biriktirdiğimiz paraları dağıtacak sonra Kemali bul bulabilirsen” dedi.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Burhan Kuzu Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın organizasyonu kapsamında işçilerle bir araya geldi. Boğaziçi Beton ve Akdağ Madencilik'te çalışan işçilerle bir araya gelen Kuzu, anayasal çoğunluk için destek istedi. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve Meclis Üyesi İsmail Bülbül’ün de eşlik ettiği organizasyonda Burhan Kuzu konuşmalarında önemli açıklamalarda bulundu.

Hiç kimse oyunu rastgele kullanamaz
Kuzu konuşmalarında şunlara değindi: 8 yıldır Türkiye’ye hizmet ediyoruz. Bu memleket batarsa hep beraber batarız. Ben Anayasa Komisyonu Başkanıyım. Elimden geleni yaptım ama böyle oldu derim. Hiç kimse oyunu rastgele kullanamaz. Oyunuzu verirken ben buna kızıyorumdan ziyade bu insanlar neler yaptı, programları nedir eskiden neydi şimdi nasılı düşünmeniz lazım.

Kasetle uğraşan bir parti yaptığımız hızlı treni programına koymuş
2001’de -10.katta oturan geri geri giden bir Türkiye vardı. Biz ne yaptık bunu? 2-3 sene içersinde +10’a çıkarttık. IMF’den borç dileniyorlardı para alabilirlerse memurların maaşını veriyorlardı. Dolayısıyla Türkiye çok ince bir çizgiden geçerek bu noktaya gelmiştir. Biz gelişmişlik sırasında 26. olan ülkeyi 17. Sıraya getirdik. 203 ülke var dünyada en hızlı gelişen birinci ülke Çin, ikincisi de Türkiye. Kendi insansız uçağını yapan üç ülke var dünyada. Amerika, İsrail ve Türkiye. Dünyada 8 ülke hızlı tren yapıyor, bu ülkelerden birisi de Türkiye. Bu böyle olduğu halde son günlerde kasetle uğraşan bir parti seçim programında, ‘Biz geldiğimizde Konya ile Ankara arasında hızlı tren yapacağız’ demişler. Yahu biz bunu yaptık şuan hızlı tren o güzergahta çalışıyor. Adamların ne olup bittiğinden haberleri yok.



Adam boş, adamda bir şey yok
Kılıçdaroğlu bu gidişte deprem fay hattını da değiştirmeyi vaad edecek. Bir ana muhalefet lideri bu kadar sorumsuz olamaz? Adam boş, adamda bir şey yok. Adam AK Parti’yi acaba ne yaparımda anayasa değiştirme gücünün altına çekerim diye uğraşıyor. Biz 367 milletvekili çıkarsak bile, biz tek başına anayasayı yapmayacağız. Diyeceksiniz ki daha önce yaptınız. O insanlar masaya gelmediler, üye vermediler. 26 maddelik anayasa değişikliği hazırlandı ve partilere gönderildi. Ama bize gönderin, yüzünü açmayız dediler, biz bu işte yokuz dediler. CHP o zaman dedi ki, bir çay içip giderler dediler. Bu değişiklikler yargının, Anaysa Mahkemesi’nin, Danıştay’ın normalleşmesi sağlandı. Şuana kadar yargı siyaset yapıyordu. Gelen kanunları okumadan siyaseten reddetmeni kendilerine görev edinmişlerdi.

Devasa hizmetler yaptık
6 tane ilde birbirlerine gidişle gelişle bağlı yol vardı. Şimdi 74 ilimizin duble yolu var. 9 tane ilde doğalgaz vardı şimdi 63 ilde var. Havaalanları terk edilmiş durumdaydı, hepsini düzelttik ve yenilerini yaptık. Şimdi Türkiye’de halkımız ucuz bir şekilde havayolunu kullanabiliyor. Marmaray çalışmaları sürüyor. Muazzam bir tünel yapılıyor. 5 milyon insan Marmaray’dan karşıdan karşıya 4 dakikada geçecek. İnşaat sektörü dünyanın 1 numaralı işidir. Bir inşaat yapılırsa 400 kalem iş yapıyor. Biz geldiğimizde dünya iş alımında 24’ncü sırada bir ülke vardı biz bunu 4’cülüğe çıkardık. Biz geldiğimizde kişi başına 2000 dolar düşüyordu, şimdi 10 bin dolar düşüyor.



Çocuklarınızın geleceği için AK Parti’ye desteğe devam edin
Türkiye şuan da düzlüğe çıkmak sınırında. Ya Türkiye tepetak geriye gidecek, ya da bu seçimlerinden sonra Türkiye düzlüğe çıkacak. Çocuklarımıza iyi bir Türkiye bırakmak istiyorsak AK Parti’ye desteğe devam edilmesi lazım. 4 tane dönemde Türkiye kalkınmış. Menderes dönemi, ara perişan, Demirel dönemi, ara perişan, Özal dönemi, ara perişan, son olarak Recep Tayyip Erdoğan dönemi çalışmalar devam ediyor. Devam etmese yine Türkiye perişan.

Kemal gözünü o paraya dikmiş
Bu ülkeye koalisyonlardan tırnak ucu kadar fayda gelmemiştir. Koalisyonlar hak etmeyen insanların makam sahibi olmasını önünü açıyor. O bakımdan eğer siyasi parti olarak onun bunun vaadine bakmıyorsanız doğruyu muhakkak bulursunuz. Çalışana biz 629 TL veriyoruz, gelip siz 600 TL vaad verirseniz bu insanlar 29 TL için neden çalışsın ki? Bunun bir karşılığı yok o da bunu bal gibi biliyor. 4 ayda Türkiye’nin sorunu çözerim diyor bence de çözer. 90 milyar dolar hazinede biriktirdiğiz para var. Gözünü ona dikmiş, paraları dağıtacak Kemal, sonra Kemal’i bul bulabilirsen, gitti ortalıktan. Geçmişte yapıldı bunlar.



Burhan Kuzu konuşmalarının ardından önce Boğaziçi Beton‘nun sahibi Abdürrahim Zengin daha sonra da Sarıyer Spor Kulübü’nün Başkanı ve Akdağ Madenciliğin sahibi Mehmet Akdağ’ın ofislerine konuk oldu. Mehmet Akdağ çalışmaları hakkında Burhan Kuzu’ya bilgi verdi.

Bu haber toplam 10830 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT