'Burada yaşayan var' dediler

'Burada yaşayan var' dediler
Mülkiyet sorunu yaşayan yüzlerce Sarıyerli bir araya gelerek “Burada Yaşayan Var” dedi.

Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu, ilçenin kangren haline gelen mülkiyet sorunu ile ilgili toplantı yaptı. Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya birçok mahalleden yaklaşık 1000’e yakın vatandaş katıldı. “Burada Yaşayan Var” sloganıyla yapılan toplantıda “Yaşam alanlarımıza yaşanılır hakça çözümler öneriyoruz” mesajı verildi.



Siyasetçiler hazır bulundu
Toplantıya, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Mehmet Metilli, CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek, AK Parti Meclis Üyeleri Halil Canarıkan, Cemil Özbalta ve İsmail Bülbül, MHP Meclis Üyeleri Oğuzkan Yüksel ve Osman Güloğlu, CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Haluk Eyidoğan, mahalle muhtarları, çok sayıdaki sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve 1000’e yakın kişi katıldı.



Dernek yöneticileri çözüm istedi
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantıda sunumlar yapıldı. Her mahalle için ayrı ayrı yapılan sunumda Sarıyer’deki gecekondu mahallelerinin kuruluşu, tarihsel süreci ve bugüne kadar gelinen nokta yansıtıldı. Sunumlardan sonra dernek temsilcileri söz alarak mahalleleri ile ilgili sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili detaylar aktardı. Bazı mahalle dernek temsilcilerinin konuşmaları salonu dolduranlar tarafından alkış aldı. Toplantı boyunca “Sarıyer rantçıların değil, halkın olacak. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.



AK Partililer Derbentlilerle birlikte slogan attı
Derbentlilerin yoğunlukta olması dikkat çekti. Ellerindeki pankartlarla “Derbent bizimdir bizim kalacak” sloganları atan kalabalığa AK Parti Meclis Üyeleri Halil Canarıkan, Cemil Özbalta ve İsmail Bülbül de destek verdi. AK Partililerin bu tutumu Derbentliler tarafından da alkış aldı. Toplantının sonunda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Partili Cemil Özbalta ve MHP'li Osman Güloğlu'nun mesajı okundu. Mesajlarda “Çözüm sürecinde halkın yanında olacağız” denildi.

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT