Bu sözü kim söyledi?

Bu sözü kim söyledi?
Avrupa Yakası’nda bir CHP İlçe Başkanının sözü: Gürsel’in kafasını kopardık. Sıra agasında… O da seçim öncesi paket olacak.”

www.gerçekgundem.com’un Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, CHP İlçe Başkanlarının Ankara’dan dönüşü sırasında yaptıkları sohbeti yazdı. Kadın kotasında yanlış yapıldığı yönünde yapılan itirazdan sonra en düşük oyu alan Gürsel Tekin’in listeden düşeceği yönündeki söylentilerden sonra sevinen Avrupa Yakası’ndaki bir ilçe başkanının “Gürsel’in kafasını kopardık. Sıra agasında… O da seçim öncesi paket olacak” gibi ifadeler kullandığını belirten Yarkadaş, Anadolu Yakası’ndaki bir ilçe başkanının ise “Gördünüz işte, Gürsel’i sonunda kopardık” dediğini yazdı.

Yarkadaş köşesinde ilçe başkanının ismini vermeyince Avrupa Yakası’nda oluşu nedeniyle Sarıyerli partililer tarafından oklar Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu’na döndü. Partililerin kafasında, “Bu sözü acaba Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu mu söyledi?” sorusu oluştu.

CHP’li Tekin bugün yaptığı açıklamada parti içi meselelerle uğraşmayan il ve ilçe örgütlerin başarılı örgütler olduğunu savunurken; örgütte değişim sinyali verdi. Gürsel Tekin, "Örgütleri deneyeceğiz. Üretenlerle tüketenleri ayıracağız" dedi.

İşte Barış Yarkadaş’ın köşesindeki o ayrıntı
Sav Cephesi ise sevinçliydi. Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin’i yargı yoluyla diskalifiye edebilecekleri umuduna kapılmışlardı. Çünkü; Tekin ve Tanrıkulu listeden düşürülebilse, sıra Kemal Kılıçdaroğlu’na gelecekti. Zaten asıl hedef Kılıçdaroğlu’ydu. Bunu, İstanbul’daki üç ilçe başkanı kurultay dönüşü söylüyordu. Avrupa Yakası’ndaki bir ilçe başkanı şöyle diyordu: “Gürsel’in kafasını kopardık. Sıra agasında… O da seçim öncesi paket olacak.”
“Ben kurultaya kimseyi yollayamam. Yollar kaygan, kaza – maza olur, kimsenin sorumluluğunu alamam” diyen ve kurultay için otobüs kaldırtmayan ilçe başkanı da aynı düşünceleri paylaşıyor, “Sıra agasına da gelecek” sözüne katılıyordu. Anadolu Yakası’nın bir ilçe başkanı ise, sevincini salonda belli etmişti. “Gördünüz işte, Gürsel’i sonunda kopardık.”

Bu haber toplam 1703 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum