Bu ne Perhiz bu ne CHP!

Bu ne Perhiz bu ne CHP!
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Sarıyer Manşet Gazetesi hakkında açtığı 150 bin TL’lik tazminat davasını Taraf Gazetesi pazar günü gündeme taşıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her defasında demokrasi ve özgürlük vurgusu yaparak, medyanın baskı altında olduğunu söylediğini ancak CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, kendisini eleştiren Sarıyer Manşet Gazetesi hakkında 150 Bin TL’lik tazminat davası açtığını öne çıkartan Taraf Gazetesi haberi, “Bu ne Perhiz bu ne CHP” başlığı ile verdi.

Dicle Baştürk’ün imzasıyla Taraf Gazetesi’nde yayınlanan o haber
Bu ne Perhiz bu ne CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sık sık demokrasiye, özgürlüğe vurgu yapar ve Türkiye’de başta medya olmak üzere tüm kesimlerin baskı altında olduğunu söylerken, CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Manşet gazetesinin internet sitesine erişimin engellenmesini istedi. Partisinin 17. Olağanüstü Kurultayı’nda, demokrasi ve özgürlük vurgusu yapan Kılıçdaroğlu’nun bu söyleminin aksine Şükrü Genç’in, Sarıyer Manşet gazetesine toplam 150 bin liralık tazminat davası da açtığı ortaya çıktı.

İki ayrı dava açtı
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, Sarıyer Manşet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir hakkında 50 bin lira manevi tazminat davası açan Genç, “Gazinocu tehditler savurdu” başlıklı haberde kendi fotoğrafının kullanılmasının kişilik haklarına doğrudan saldırı niteliğinde olduğunu söyledi ve internet sitesine erişimin engellenmesini talep etti.

Genç, Sarıyer Manşet gazetesi yazarının Sarıyer Spor Kulübü ve kendisi hakkındaki 26 Eylül 2011 tarihli yazısında geçen “Sayın Genç siz uyanıksınız da Sarıyer halkı aptal mı?” cümlesi yüzünden ise 100 bin liralık tazminat davası açtı. 

NOT: Bu haberi okuyan çok sayıda Sarıyerli, Sarıyer Manşet Gazetesi’nin haber merkezini arayıp, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in bu tutumunu eleştirerek, tarafsız haberciliğimizden dolayı desteklerini belirttiler. Öncelikle bizi arayan duyarlı Sarıyerlilere çok teşekkür ediyoruz. Sarıyer Manşet’in baskı ve yıldırmalara karşı hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini, her zaman gerçeklerin peşinden koşarak habercilik yapacağından kimsenin kuşkusu olmasın. İlkelerimizden asla ödün vermeyeceğimizi herkes bilmelidir. Sayın Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten tek isteğimiz: aynı hassasiyeti şaibelerle dolu plan tadilatlarıyla ilgili haberlerimize karşı da göstermesidir. Öte yandan yıllarca kendisi ile birlikte siyaset yapan Kamber Doğan’la aynı fotoğraf karesinde bulunmayı kendisine hakaret sayması Genç’i komik duruma düşürdü. Bu anlamda da Kamber Doğan’ın samimiyetine güvenerek bu komik davada tanıklık yapmasını bekliyoruz.

Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum