Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?

Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?
Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?

Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?

Boşanma, aile hukuku evliliği sona erdiren yasal bir süreçtir. Genellikle her iki eş de evliliğin sona ermesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunda olur. Boşanma, evliliğin sona ermesi olarak da adlandırılır.

Boşanma, içinde bulunduğu kişiler için duygusal olarak zor olabilir. Boşandığınızda, mal ve borcunuzu bölmeniz, çocuklarınızın velayetini nasıl ele alacağınıza karar vermeniz ve ne kadar nafaka ödeyeceğinizi veya alacağınızı hesaplamanız gerekebilir.

Boşanma kararı, buna dahil olan herkes için kolay değildir. Özellikle işin içinde çocuklar varsa veya eşlerden biri evi tutmak istiyor ve diğer eş kısa bir süre içinde evi satmak veya taşınmak istiyorsa süreç karmaşık olabilir.

Boşanma, evliliğin yasal olarak sona ermesidir. Evlilik ilişkisini sona erdirir ve her iki tarafı da birbirlerine olan tüm evlilik yükümlülüklerinden kurtarır.

Boşanmak için pek çok neden var, ancak en yaygın olanları sadakatsizlik ve uzlaşmaz farklılıklar. Süreç, dünyanın neresinde yaşadığınıza bağlı olarak değişir, ancak genellikle bir Yıldırım & Soy Hukuk Bürosu ve bir yargıç ile müzakereleri içeren çekişmeli bir davadır. Boşanma işlemleri, özellikle çocuklar söz konusu olduğunda, duygusal olarak yıpratıcı olabilir.

Hukuki Ayrılık ile Boşanma Arasındaki Fark Nedir?

Bir çift ayrılmaya karar verdiğinde, yasal ayrılık veya boşanma davası açabilirler.

Yasal ayrılık, ayrı yaşamak isteyen ancak evliliği sonlandırmak istemeyen çiftler için bir seçenektir. Genellikle boşanmanın habercisi olarak görülür.

Beylikdüzü boşanma avukatı boşanma sırasında sizi savunan haklarınızı hâkime ileten kişidir, mahkemeden bir mahkeme kararı alarak evliliğin yasal olarak sona erdirilmesi işlemidir.

Boşanma Hayatınızı Nasıl Etkiler?

Boşanma zor bir süreçtir, ancak her şeyi tüketen bir süreç olmak zorunda değildir. Süreci atlatmanın ve hayatınıza devam etmenin birçok yolu var.

Boşanmanın hayatınız üzerinde önemli bir etkisi olabilir, ancak her şeyi tüketmesi gerekmez. Süreci atlatmanın ve hayatınıza devam etmenin birçok yolu var.

Boşanmanın hayatınız üzerinde önemli bir etkisi olabilir. İlişkilerinizi, mali durumunuzu ve zihinsel sağlığınızı etkileyebilir.

Boşanma, sadece bunu yaşayan çift için zor değildir. Boşanma sürecine dahil olan çocuklar için de çok zor olabilir. Çocuklar, ebeveynleri tarafından iki farklı yöne çekildiklerini ve artık evlerinin nerede olduğunu bilmediklerini hissedebilirler.

Boşanmanın mali yönü genellikle göz ardı edilir, ancak tüm ilgili tarafların yaşamları üzerinde büyük bir etkisi olabileceği için göz ardı edilmemelidir.

Davanız İçin Avukat Seçerken Sorulacak Sorular

Boşanma avukatı seçerken kendinize sormanız gereken birçok soru var. Aşağıdaki soruları sormalısınız:

1. Avukatın uzmanlığı nedir?

2. Avukat benim davamda uzman mıdır?

3. Avukatın benim dava türümde ne kadar deneyimi var?

4. Bana ne kadara mal olacak?

5. Avukat ücretsiz danışma veya ilk görüşme sunuyor mu?

6. Ücret yapısı nasıldır? Pazarlık edilebilir mi? Taksitli ödeme yapabilir miyim, yoksa her şey dahil mi?

7. Kredi kartı alıyorlar mı ve nasıl tahsil ediyorlar (e-çek, kredi kartı)?

 

Bu haber toplam 743 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT