Boğazhisar'dan ahde vefa programı

Boğazhisar'dan ahde vefa programı
Boğazhisar öğrencileri ve velileri Çanakkale zaferinin yaşandığı yerlere ‘Ahde Vefa’ gezisi yaptı.

Boğazhisar İlköğretim Okulu Müdürü Nureddin Özdemir, Çanakkale Gezisi’yle ilgili basına açıklama yaparak “Öğrenci ve velilerimizle Çanakkale zaferinin yaşandığı yerlere ‘Ahde Vefa’ gezisi yapıldı.” dedi. Bu gezide tecrübeli rehber Salim Dağ öğrencilere ve velilere doyurucu bilgiler verdi. Rehber Salim Dağ, gençlerimiz başarılı olmak istiyorsa mutlaka ama mutlaka Çanakkale Zaferinin ruhunu anlamalılar. Binlerce kahramanlığın yaşandığı Çanakkale’de, özelikle şu üç olaydan herkesin ders çıkarması gerektiği konusunda dikkat çekti.

SEYİT ONBAŞI: Balıkesirli bir oduncu olan Seyit Onbaşı'nın tabyasına mermi isabet edince arkadaşları yaralanıyor veya ölüyor. Ancak Seyit Onbaşı şehit olana kadar vatan topraklarını savunması gerektiğini biliyor. 276 kg.lık top mermisini Havranlı Ali’nin yardımıyla yerden kaldırarak topun ağzına sürüyor. İngilizlerin Ocean adlı gemilerinin arka tertibatını tahrip ediyor ve gemi mayınlara çarparak batıyor. Seyit Onbaşı, sadece top mermisi taşıyan  bir asker olmasına rağmen bu kadar isabetli bir atışı nasıl yaptığı herkesin dikkatini çekiyor. Ayrıca o kadar ağır mermiyi nasıl kaldırdığı ayrı bir merak konusu oluyor.
 
YAHYA ÇAVUŞ : Alçıtepe'yi ele geçirmek için İngilizler saldırı düzenliyor. Yahya Çavuş ve 63 askeri  bu tepeye bakmaktadır. Ertuğrul Koyu denen bu mekanda; Yahya Çavuş ve 63 şehit askerimiz bir destan yazıyor. Bu kahramanlar 6000 kişilik düşman ordusuna büyük kayıp verdirerek büyük başarı elde etmiştir.

"SAĞ KOLUMU KAYBETTİM AMA SOL KOLUM VAR": Seddülbahir ve Conkbayırı'nın büyük kahramanlarından biri de Bombacı Mehmet Çavuş 'tu. Bu kahraman Anadolu çocuğu, İngilizlerin siperlerimize fırlattığı el bombalarını korkusuzca hemen yakalar, karşı tarafa fırlatır ve düşmanın attığı bomba kendisine zarar verirdi. İngilizler bunu anlamış olacaklar ki bombaları birkaç sayı saydıktan sonra fırlatarak Mehmet Çavuş 'un iadesini önlemeye çalışmışlardı. İşte böyle bir bomba Mehmet Çavuş 'un elinde patlayarak sağ elinin bileğinden kopmasına sebep olmuştu. Bu yiğit delikanlı vazife şuuruyla hastaneden tabur kumandanına yazdığı mektupta şöyle diyordu: "Sağ kolumu kaybettim, zarar yok, sol kolum var. Onunla da pekala iş görebilirim. Beni müteessir eden ve yine kıtama iltihak edip düşmanla çarpışmama mani olan şey yaramın henüz kapanmamış olmasıdır.Hastaneden çıkarak harbe iştirak edemediğim için beni mazur görünüz, affediniz muhterem kumandanım."

Daha yüzlerce kahramanlık hikâyesini dinleyerek adeta yaşayan, duygulanan Boğazhisar İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri “Bu tür programlarla okulumuzun farkını bize doya doya yaşatan okul idaresi ve vakıf yönetim kuruluna teşekkür ederiz.” dediler.

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT