Boğazhisar Türkiye ikincisi oldu

Boğazhisar Türkiye ikincisi oldu
“Bu Benim Eserim” proje yarışmasında Özel Boğazhisar İlköğretim Okulu büyük bir başarıya imza atarak Türkiye ikincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübitak’ın ortaklaşa düzenlediği “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında Özel Boğazhisar İlköğretim Okulu büyük bir başarıya imza atarak Türkiye ikincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübitak işbirliği ile düzenlenen “Bu Benim Eserim” proje yarışmasına İstanbul’dan 12458, Türkiye’den ise toplam 63247 proje katıldı. Özel Boğazhisar İlköğretim Okulu öğrencilerinden İbrahim Ethem Taş ve M. Ali Tekçe’nin hazırladığı 'KÜPLERİ OLUŞTUR ÖRÜNTÜYLE BULUŞTUR' matematik projesi Türkiye 2.si oldu. Bu derecenin Sarıyer eğitim tarihinde İLK ve TEK eser olmasıyla Boğazhisar İlköğretim Okulu bir rekora imza attı.

Bu Benim Eserim’de Türkiye ikincisi olan projenin mimarları İbrahim Ethem Taş, M. Ali Tekçe ve danışman öğretmenleri Ömer Küçük’ün, yaptıkları açıklamada proje ile birim küplerden elde edilecek farklı büyüklükteki küpler için her adımda gerekli olan birim küp sayısını veren bağıntıyı keşfettiklerini, bu bağıntının ders kitaplarında örnek olarak yer alabileceğini hatta günlük yaşamla ilişkilendirerek kargo şirketlerinde, inşaat sektöründe veya çeşitli depolarda koli istifleme işlemlerinde de rahatlıkla kullanılabileceğini belirttiler. 

Bu konuda açıklama yapan Boğazhisar ilköğretim Okulu Müdürü Nureddin Özdemir “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, onlara gerekli desteği vererek araştırmacı bir ruh kazandırmaktır. Bizim hedefimiz geleceğin bilim insanlarını, sanatçılarını, devlet adamlarını ve liderlerini yetiştirme yolunda sağlam temeller atmaktır.” dedi. Boğazhisar ilköğretim Okulu Müdürü Nureddin Özdemir, 'Bu hedefe ulaşırken emeği geçen vakıf yönetim kurulumuz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimize teşekkür ederiz' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 4631 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT