Boğazhisar stresin ilacını buldu

Boğazhisar stresin ilacını buldu
Boğazhisar İlköğretim Okulu sosyal faaliyetleri ve spor kompleksleriyle öğrencilerini sınav stresinden uzaklaştırıyor.

Yeni yapılan spor kompleksi ile ilgili basına açıklama yapan Boğazhisar İlköğretim Okulu Müdürü Nureddin Özdemir, spor yapmanın önemini kavrayan bir nesil için en uygun ortamları oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Çocuklarımız yaklaşan SBS maratonun da sınav stresi yaşamadan başarılı olacaklardır” dedi.

Okulun sahip olduğu halı saha ve tranbolin imkânıyla çocukların derslerini daha da severek çalıştığını ifade eden Özdemir, “Sporun sağlığa yararlı olduğu tartışılmaz bir gerçektir, fakat sportif bir aktiviteye başlamak için gerekli olan temel bilgiler genelde yetersizdir. Hareket sistemi üzerine sportif aktivitenin çok büyük yararları açıktır. Kas düzeyinde, çalışan kasların kuvvetinde artış görülür. Düzenli spor kalp-damar sisteminin işlevi üzerine yararlı etkilere sahiptir; kas yapıda olan kalp, kasılma kapasitesini yükseltir ve büyük bir etkinlik gücüne ulaşır, böylece kan organizmanın dokularına en iyi bir şekilde dağılım gösterir. Diğer taraftan fizik aktivite iki önemli kalp-damar hastalıkları risk faktörüne karşı etkili biçimde mücadele eder ayrıca spor, bedeni geliştirir ve belli bir görünüş sağlar, fakat zayıflatmaz. Terleme ile kilo kaybı düşünülmemelidir, ter ile kaybedilen su daha sonra geri alınır. Fizik aktivite sellülite karşı etkili mücadele yöntemidir, kasları uyumlu hale getirir, aşırı kilo alımına yol açmaz unutmayalım ki sporun psikolojik yararlarda vardır. Bu etkiler uygulanan spor türüne bağlıdır ki bunlar en az fizik etkiler kadar önemlidir. Spor yapan kişinin kendine güveni arta, heyecanı ve stresi azalı, beynin daha iyi oksijenlenmesi sayesinde, zekâsal etkinliği yükseltir, gurup düşüncesi, bireyler arasında ilişkiler, karşılıklı olarak saygı kavramı gelişir. Bütün bunlar içinde çocuklarımızın spor yapmasını teşvik etmeliyiz” dedi.



Özelikle de zıplamanın sağlığınızı güçlendirmekte en kolay ve en eğlenceli yol olduğunu vurgulayan Özdemir, “Günde, trambolin üzerinde geçireceğiniz bir kaç dakika, size fazla kilolarınızdan kurtulmak, vücudunuzun temizlenmesine yardımcı olmak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek gibi faydalar sağlar. Zıplamak sağlığınızı güçlendirmenin en kolay ve eğlenceli yollarından biridir. Günde, trambolin üzerinde geçireceğiniz bir kaç dakika, size fazla kilolarınızdan kurtulmak, vücudunuzun temizlenmesine yardımcı olmak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek gibi faydalar sağlar; öte yandan iyi bir idman da yapmış olursunuz.  Kilo verdirir. Zıplamak, fazla kiloları yakmak için iyi bir egzersizdir. Düzenli zıplamak, koşu, bisiklet veya yüzmede olduğu gibi vücutta kalorilerin yakılmasını sağlar. Zıplama yoluyla lenf sistemi uyarılır. Böylece egzersiz esnasında metabolizmanın hareketlenmesinin sonucu ortaya çıkan asitli atıkların, toksinlerin vücuttan atılması daha kolay hale gelir. Enerji artırır. Ritmik zıplama büyük adele gruplarını çalıştırır, soluk alıp vermeyi ve kan akışını hızlandırarak kalbin ritmini düzenler. Bu dolaşımın hızlanması hücrelere taşınan oksijeni ve besin miktarını da artırarak vücudun, enerji seviyesini yükseltir, canlılık sağlar. Sinir sistemini geliştirir ve sakinleştirir. Zıplama hareketiyle, yani vücudumuzun yukarı ve aşağı doğru yaptığı ritmik hareketle, vücudumuzu daha iyi hissederiz, farkına varırız, deri duyu olarak adlandırılan hissimiz uyanır. Farklı hareketlerin bir aradalığı koordinasyonumuzu zorlar ve geliştirir. Zıplama aynı zamanda iyi bir sters arttırıcıdır, çünkü birbirini tekrar eden sıçrama, gevşemenizi sağlar.  Sınav stresinin yaşandığı bu günlerde öğrencilerimizi kaygıdan uzak tutmak için trambolin tavsiye ederiz. Diyerek bize bu imkânı sağlayan okul yönetim kuruluna teşekkür ederiz dedi.



Boğazhisar İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri “Bu tür çalışmalarla okulumuzun farkını bize doya doya yaşatan okul idaresi ve vakıf yönetim kuruluna teşekkür ederiz.” dediler.

Bu haber toplam 5875 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT