Boğaza hayran kaldılar

Boğaza hayran kaldılar
Kaymakam Ömer Karaman depremzede öğrencilere Boğaz’da moral verdi.

Van'da meydana gelen 7,2’lik felaketten sonra Sarıyer’e gelen depremzede öğrenciler İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasında vakit geçirerek depremin acılarını unutmaya çalıştılar.



Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte Sarıyer’deki Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nin yurduna yerleştirilen Vanlı depremzede kız öğrencilerle yemek yiyerek onlara moral verdiler. Baltalimanı’nda bulunan Oba Cafe’de yemek yiyen öğrenciler İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasını seyredip, martıların uçuşunu seyrederek acılarını bir nebzede olsa unutmaya çalıştılar. Bazı öğrenciler Van’daki ailelerini arayıp,  “Şuanda boğaz kenarında başbakanımızın kardeşi ile sohbet ediyoruz” diyerek Kaymakam Karaman ve Mustafa Erdoğan’dan selam söylediler. Denizin üzerini dolduran martıları izleyen kız öğrenciler İstanbul Boğazı’na hayran kalırken, bazıları da Boğazı’ı Van Gölü’ne benzetti.



Karaman, “Çocuklarımız İstanbul’un güzelliğini de görsünler istedik”
Öğrencilere “Şuanda bir kıtadan başka bir kıtaya bakıyorsunuz. Avrupa’dan Asya’yı seyrediyorsunuz” diyen Kaymakam Karaman yaptığı açıklamada: “Sarıyer’e gelmiş olan 43 yavrumuzu Sarıyer’den ayrılırken de buranın güzelliklerini de görerek unutmadan gitsinler istedik. Biz de Sarıyer’i, İstanbul’u, Boğaz’ı gördük desinler istedik. Böylesine güzel bir atmosferde hep beraber yemek yiyerek onlara biraz olsun moral vereceğimizi düşündük. Bu güzelliği çocuklarımızla paylaşmaktan son derece gururluyum. Bu tür aktiviteler yapmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraber olmak, birbirimizin yardımına koşmak, destek olmak ülke olarak en büyük hasretimizdir. Van’da böyle bir acı olay hissedildi, bu yarayı hep beraber sardık. Biz de Sarıyer’de kendi üzerimize düşen görev neticesinde sizinle beraberiz. Hepinizin dershane, giysi ihtiyaçları için koşuşturduk. Eğitim konusunda bir tek dahi sorununuz varsa bana getirmenizi istiyoruz. Biz tüm sorunlarınızı çözmeye hazırız. Donanımlı ve mutlu bir şekilde Sarıyer’den ayrılmanızı istiyoruz. Şubat tatilinde Van’a gitmek isteyen öğrencilerimiz için çalışmalara başladık isteyen herkesi ailelerinin yanına tatillerini geçirmek üzere göndereceğiz” dedi.



“Van’dan gelirken böyle olacağını düşünmemiştik”
Öğrencilerden Şükran Çetin de “Ben de arkadaşlarım adına sizlere çok teşekkür ediyoruz. Biz Van’dan gelirken böyle olacağını hiç düşünmemiştik. Buraya geldiğimizde herkes bizimle ilgilendi, herkes yardıma koştu, hiçbir şeyimiz eksik değil. Sayın Kaymakamım başta siz olmak üzere tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Sarıyer Müftüsü İbrahim Gemici, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar da katıldılar. Boğaz manzarasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Karaman katkılarından dolayı Oba Cafe’nin işletmecilerine de teşekkür etti.



Bu haber toplam 6099 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT