Bilişimci martılar ödüllerini aldı

Bilişimci martılar ödüllerini aldı
Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Kent Konseyi’nin desteğiyle gerçekleştirilen, 7.Uluslararası Bilişimci Martılar Projesi Ödül Töreni yapıldı.

Koordinatörlüğünü Dr. Hayal Köksal’ın yaptığı  “Nitelikli İnsan Yetiştirmek için SANAT GEREKLİ!” sloganıyla yola çıkan 2010 Bilişimci Martılar Projesi’nde, aralarında Hindistan’dan üç, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nden de bir İmece Halkasının yer aldığı projede, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Muğla, Burdur ve Hatay’dan bu yıl toplam 20 Halka ve 200 öğrenci görev aldı.

İstinye’deki Enka Okulları İbrahim Betil Oditoryumu’nda yapılan ödül töreni öncesinde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Ana Sınıfı’ndan üniversiteye birçok gençle birlikte olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Projede, insanlığın tarihi kadar eskilere giden sanatın, çağımızı ve geleceği belirleyen en önemli alanlardan biri olan bilişimle birlikte düşünülmesi ve değerlendirilmesini çok anlamlı buluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, günümüzde, sanatın da bilişimin de yaşamımızın her alanını etkilediğini belirterek, “Önünüzdeki bilgisayarınızdan dünyanın en önemli müzelerini dolaşabiliyorsunuz, en önemli sergilerini gezebiliyorsunuz. Bu gerçekten dikkate değer bir durum. Projenin her aşamasında emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ödül töreni öncesinde, Yeni Delhi, Tekirdağ-Velimeşe, Hatay, Burdur, Muğla, İzmir ve İstanbul’dan katılan ekipler projelerini görsel bir şölen halinde izleyenlerle paylaştı.

Törene, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, Belediye Meclisi Başkan Vekili Adnan Ayber, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, projeye katılan okulların öğretmen ve öğrencileri de katıldı.

Bilişimci Martılar Projesi Koordinatörü Hayal Köksal, projeyi uzun süredir başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, projenin bu yıl, martılarla özdeşleşmiş Sarıyer’de hayat bulmasının kendilerini daha da mutlu ettiğini belirterek, “Bir Martı uçuşu daha böylece tamamlandı. Yedi yılı geride bıraktık. Tüm kısıtlarımıza rağmen bizlerle olmayı sürdüren ve aramıza yeni katılan dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Adnan Ayber ise emekli bir öğretmen olarak eğitim ve çocuklar söz konusu olduğunda kendisi için akan suların durduğunu belirterek, projeye seve seve destek verdiğini ve bugün ortaya çıkan tablodan fazlasıyla mutlu olduğunu ifade etti.

Başkan Şükrü Genç Hindistan’dan katılan ekibe bir teşekkür plaketi verirken, Proje Koordinatörü Hayal Köksal da Başkan Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın ile Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber’e projeye başından sonuna verdikleri destek için teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT