Benim olduğum yerde kavga olmaz

Benim olduğum yerde kavga olmaz
13 yaşından beri siyasetin içindeki Dr. Aziz Kılıç CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

Çocukluğundan beri toplumu ilgilendiren yararlı olayların içerisinde yer alan ve yaptığı çalışmalarla bulunduğu bölgelerde sevilen Dr. Aziz Kılıç CHP’den İstanbul 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Mesleği gereği yüz binlerce kişiyi muayene eden ve hizmetleriyle ikinci bölgeden tüm kesimlerin sevgisini kazanan Kılıç, “Kendi tabanına yani halka döndü” dediği yeni CHP’ye faydalı olmak için sürece müdahil olarak aday adayı olduğunu söyledi. Adaylığı ile ilgili Sarıyer Manşet’in sorularını yanıtlayan Kılıç, “ Ülkemizde süratle yaşam standardının geriye gittiğini gören, ekonomik anlamda battığını gören her kesimin AKP iktidarından kurtulmak için CHP’yi desteklemesi gerekiyor” dedi.

Özelikle Kâğıthane’de yaptığı önemli sağlık hizmetleriyle halk tarafından  “Kâğıthane’nin Doktoru” olarak anılan Dr. Aziz Kılıç Sarıyer Manşet’in sorularına samimi cevaplar verdi.

Milletvekilliği aday adaylığına nasıl karar verdiniz? 
Ülke sorunlarına duyarsız değilseniz muhakkak politika yapmak istiyorsunuz. Aktif politika yapmak için Sayın Kılıçdaroğlu’ndan önce şartlar uygun değildi. Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra benim gibi çok sayıda arkadaşımız da aktif politikaya döndü. Bu, ülkenin kaderini değiştirecek bir dalgadır. 8 yıldır devam eden bir AKP iktidarı var ki, ülkeyi demokrasi dışı bit yönetime taşımaya çalışıyor. Tabii ki sessiz kalamazdım ve bu sürece dâhil oldum.

Sizce bir insan neden politika yapmalıdır?
Aslında keşke insan politika yapmak zorunda kalmasa. Şöyle bir hayal edin; problemi olmayan, çevre sorunu olmayan, kendi çıkarları için çalışan politikacıları olmayan, herkes üzerine düşeni yapıyorsa kimse politika yapmak istemez. Talep ettiğim her şeyim karşılanmışsa politika yapmama gerek yok ki. Ancak yaşadığımız, gördüğümüz şeyler bizi politika yapmaya itiyor. İnsanın doğasında haksızlığa karşı gelmek var. Verdiğiniz vergilerle insanlar devlet çarkıyla yolsuzluk yapıyorsa bu insanlara sahip çıkmamız lazım. Türkiye’de haksızlığa dayanamayan herkesin politikanın içersinde olması gerekiyor.

Yeni CHP deyince neyi anlamalıyız?
Sayın Kılıçdaroğlu öncesi dönemde CHP uzun yıllar içine kapandı büyük bir zırhın içerisine girdi. Küçük olsun benim olsun mantığı hüküm sürdü. Öyle olunca da toplumdan koptu. Sosyal demokrasi dünyada büyük değişiklikler gösterirken biz hala eski talepler içerisinde kaldığımız için büyüyemedik. Yeni yönetimde görüyoruz ki artık o zırh kırılıyor. CHP’nin kendini demokrat, dürüst olarak gören insanların desteğine ihtiyacı var. Her alanda yeni açılımlara ihtiyacımız var. Yeni CHP’nin önünde duran görevler çağın gerekliliklerini yakalamak ve onun ötesine gitmektir.

İnsanlar neden CHP’ye oy vermelidir?
Yeni CHP’nin yıllardır yapması gereken şeylere yönelmesi söz konusu. Sosyal demokrasinin geleneksel tabanı varoşlardır, işsizlerdir, haksızlığa uğramış kesimdir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelişiyle beraber yine bu kesime dönüş başlamıştır. Doğru olan da buydu, bizi iktidara taşıyacak kesim de budur. CHP gerçek tabanına dönmüş durumdadır. Öyle bir dönemdeyiz ki önümüzdeki seçimlerde değişik kesimlerden de oy almamız mümkün. Ülkenin süratle yaşam standardının geriye gittiğini gören, ekonomik anlamda battığını gören her kesimin CHP’yi desteklemesi gerek.

azizkiliciceri1_627728128.jpg

Siyaset toplum için yapılmalıdır dediniz bunu biraz açar mısınız?
Sosyal demokrat politikaların temelinde zaten topluma hizmet vardır. Toplumun beklentileri bir noktada kişisel beklentilerin önüne geçiyor. İçinde yaşadığım çevrenin büyük bir baskısı var. Siyasette yenilenme dönemi var. Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte yeni bir sayfa açıldı. Bu noktada benim de yer almam gerektiği çok ciddi bir şekilde hem CHP tabanı tarafından hem de hastalarım tarafından ısrarla önerilen bir konuydu. Bu noktada kaçamazdım ve sorumluluk almam gerekiyordu.

Milletvekili seçildiğinizde çalışma şekliniz nasıl olacak?
Genel yönetim için seçilenler yerelle bağlarını koparıyorlar. Oysa TBMM’ye gönderildikleri yerler kendi bulundukları yerel bölgelerdir. Belli bölgenin temsilcileri olarak oraya gidiyorlar. Temsilcileri oldukları bölgenin sorunlarından kopmamaları gerekiyor. Geneli yönetirken yerelin desteği ile yönetmek lazım. O destek olmadığı zaman politikalar da doğru olmaz. Bu nedenle yerelden kopmadan geneli programlamak şart. İstanbul 2. Bölgeden milletvekili seçildiğimde beni tanıyanlar ve seçmenlerim şunu çok iyi biliyorlar ki bağlarım kopmayacak daha da güçlenecek. Mesaimin belki yarısından fazlasını seçim bölgesinde geçireceğim. İnsanlar beni seçip gönderirken kendi dertlerine derman olalım, problemlerine çözüm bulalım diye gönderiyorlar. Siz bölgenizden koptuğunuz zaman başarılı olamazsınız.

Sakin ve sorun çözücü bir duruşunuz var bu özelliğiniz TBMM’ye nasıl yansıyacak?
Mecliste çok hırçın bir yapı var. Televizyonda izlediğimde ülkem adına üzülüyorum. Herhangi iki kişinin kavga etmesini istemeyen birisi olarak milletin vekillerinin orada kavga ediyor olması beni derinden yaralayan bir konu. Ne olursa olsun TBMM’de davranış şekillerinde, insan ilişkilerinde kalitede bir yükseliş olmak zorunda. Beni yakından tanıyanlar bilir; benim olduğum yerde kavga olmaz. Ne kadar karşıt görüş olursa olsun, kavga varsa da kavgayı sonlandırırım. Öyle inanıyorum ki TBMM’ye girdiğimde artık televizyonda izlediğim çirkin görüntüler, yumruklaşmalar olmayacak. Size en ters görüşte olanlarla da diyalog içinde olmalısınız. Empati kurmak şart.

Seçildiğinizde doktor olarak belli projeleriniz var mı?
AKP hükümeti oyunun çoğunu sağlıkta yaptıklarından kazanıyor. Sosyal demokratların genel anlayışına dair tabii ki projeler üreteceğiz. İnsanları hasta olduktan sonra tedavi etmek tabii şart ama önemli olan hasta olmalarını önlemek, hastalık sebeplerini yok etmek gerekiyor. AKP hükümetinin yarattığı kaotik ortamda insanlar kendilerini sağlıklı hissetmiyor. Şunu iddia ediyorum ki; ülke bu AKP iktidarından kurtulduğunda depresyon, şeker, tansiyon hastalarının sayısında azalma olacaktır.

İstanbul 2. Bölgeden aday adayı olmanızın bir nedeni var mı?
2.Bölgeden aday olmamın sebebi, 1989’dan bu yana bu bölgede yaşıyor ve de çalışıyorum. Yüz binlerce insanı tedavi etmişimdir. 22 yıldır bu bölgede yaşıyorum. 4 yıl Kağıthane Belediyesi’nin sağlık hizmetlerini yürüttüm. Yine bu bölgede 5 yıl meclis üyeliği yaptım. Bölgemin bana benim de bölgeme emeğim geçmiştir.

Malatya Arguvanlısınız bu süreçte hemşerilerinizin desteği ne durumda?
Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Malatyalılar Derneği’ni de ziyaret ettim. Kendilerinden destek istedim. Aday adaylığıma sevinen hemşerilerim desteklerinin arkamda olduğunu belirttiler.  Ben ayrıca Arguvan Vakfı Kurucusu ve ilk dönem yönetim kurulu üyesiyim. Malatyalı hemşerilerimin desteğini yakından hissediyorum.

azizkiliciceri2_847466506.jpg


Dr. Aziz Kılıç kimdir?
Dr. Aziz Kılıç Malatya’da ilkokul mezunu marangoz bir babanın ve okuma yazması olmayan bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi. 13 yaşında toplumu ilgilendiren sorunlarla ilgilenmeye başladı. Türkiye Öğretmenler Sendikası boykotundan görevden atılan demokrat öğretmenlerin görevlerine geri dönmesi için Malatya’nın karanlık sokaklarında imza topladı. Ortaokulu bitirdikten sonra 3 yıl Kuleli Askeri Lisesi’nde okudu. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ni kazandı, burada bir yıl okudu ancak aklında hep insanlara birebir faydalı olmak vardı. Diyarbakır Tıp Fakültesi’ni kazandı. Oldukça parlak bir öğrencilik dönemi geçiren Kılıç, aktif çalışmalarıyla dikkat çekti. Derneklerde ve öğrenci temsilciliklerinde çeşitli görevler alan Dr. Aziz Kılıç, sosyal demokrat ruhu ile öğrencilik döneminde de hep toplumsal hareketlerin içerisinde yer aldı. Bayburt ve Adapazarı Hendek’te mecburi hizmette bulunana Kılıç,  1984 -2000 arası serbest çalıştı. Kâğıthane’de özel poliklinik işleten Kılıç’ın İstanbul Tabip Odası’nda aktif çalışmaları oldu. 1989’da Kâğıthane Belediye Başkanı Mahmut Özdemir döneminde hemen her mahalleye bir dispanser açarak insanların ücretsiz muayene olmasını sağladı. Mesleki hayatı boyunca binlerce kişiyi muayene eden Kılıç, bu çalışmalarıyla halkın gözünde “Kâğıthane’nin Doktoru” olarak anıldı. Hayatı boyunca sürekli olarak aktif politikanın içerisinde yer alan Kılıç, 1994’te SHP’den Kâğıthane Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan Kılıç, çevresinin de önerileriyle Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı’ndaki yeni CHP’ye katkı sağlamak için İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Aday Adayı oldu.

Bu haber toplam 9538 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum