Belgrat Ormanı’nda kayboldu

Belgrat Ormanı’nda kayboldu
42 kişilik 3 ekip ve 2 arama köpeğiyle aranan İbrahim Tıraş, “Trakya’ya, düşmanın sınırına kadar gidip geldim” dedi.

Sarıyer’de, kızı ile birlikte yaşayan 90 yaşındaki İbrahim Tıraş, 2 Aralık günü evinin önünden kayboldu. Alzheimer hastası olan İbrahim Tıraş’ın, Belgrat Ormanı’na girdiğinin görülmesi üzerine arama başlatıldı. Gece boyu 42 kişilik 3 ekip ve 2 arama köpeğinin katıldığı çalışmalar sonucu İbrahim Tıraş bulundu. Ertesi gün bulunan ve kurtarma ekiplerini görünce sevinçle oynayan İbrahim Tıraş, “Trakya’ya, düşmanın sınırına kadar gidip geldim” dedi.

Bahçeköy’de oturan İbrahim Tıraş, saat 16.00 sıralarında, kızı Perihan Tıraş’ın terzi dükkanının önünde oturuyordu. Kızı müşteri ile ilgilendiği sırada İbrahim Tıraş, bir anda ortadan kayboldu. Bir süre sonra babasının oturduğu sandalyede olmadığını fark eden Perihan Tıraş, hemen aramaya başladı. Perihan Tıraş, komşularına babasını görüp görmediklerini sordu. Vatandaşların verdiği cevaplar sonucunda, İbrahim Tıraş’ın Belgrat Ormanı’na girdiği anlaşıldı.

İBB, AKUT VE LİDAM ARADI
Bu noktadan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AKUT ve LİDAM Arama Kurtarma Ekibi’nden yardım istendi. 42 kişilik 3 ekip, sabahın ilk ışıklarına kadar İbrahim Tıraş’ı bulmak için Belgrat Ormanı’nda arama yaptı. Aramalara, 2 eğitimli köpek de katıldı. Aramaların sonuçsuz kalması nedeniyle saat 05.00’de ara verildi. Saat 07.00 sıralarında tekrar başlayan aramalar sonucunda, öğle saatlerine doğru İbrahim Tıraş ormanın ortalarında bulundu.

DÜŞMANIN SINIRINA GİDİP GELDİM
Ekipleri karşısında gören İbrahim Tıraş, “Ben de eve gidiyordum” dedi. Ancak evi yerine ormanın ortalarına doğru gidiyordu. İbrahim Tıraş, hemen kontrol altına alındı. Geceyi ormanda geçirdiği için su ve ekmek verilip, bir süre dinlendirildi. Gece boyu bekleyen Perihan Tıraş, babasını karşısında görünce, büyük sevinç yaşadı. Kızının, “Gece ne yaptın” sorusuna İbrahim Tıraş’ın verdiği cevap herkesi güldürdü. Alzheimer hastalığının verdiği etkiyle konuşan İbrahim Tıraş, “Ben hasta da deli de değilim. Hastaneye de gitmeyeceğim. Gece Trakya’ya, düşmanın sınırına gidip geldim” dedi. İbrahim Tıraş, daha sonra kızına kavuşmanın sevinciyle oturduğu yerde oynadı. Perihan Tıraş, babasının daha önce 3 defa kaybolduğunu belirterek, “Yine ormana gelmişti. Artık kaybolmasın diye her an yanındayım. Kapının önünde otururken, bana gülümseyip el salladı. Sonra baktığımda yoktu” diye konuştu.

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT