Belediye'ye 'bezdiri' davası

Belediye'ye 'bezdiri' davası
Psikolog E.T. dava dilekçesinde psikolojik taciz ve baskıyla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü. Ruh sağlığının bozulduğuna dair rapor aldı.

Sarıyer Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nde 2008’de işe başlayan psikolog E. T. kendisine mobbing (yeni türkçe karşılığı bezdiri) uygulandığı iddiasıyla belediyeyi dava etti. Kendisine çeşitli şekillerde baskı uygulandığını ileri süren psikolog E. T. iş koşullarının haksız ve gerekçesiz olarak değiştirildiğini iddia ederek, çalışmalarının engelllendiğini ve yıpratılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Sarıyer Belediyesi Cumhuriyet Aile Danışma Merkezi’nde çalışan psikolog E. T. ortada hiçbir geçerli neden yokken Büyükdere Aile Danışma Merkezi’ne gönderildiğini, danışanlarının yanıltılarak görüşmelerinin aksatıldığını, çöplerinin alınmadığını ve kayıt defterlerinin saklandığını iddia etti.

Ruh sağlığı bozuldu
Uygulanan ‘bezdiri’ yüzünden işinden ayrılmak zorunda kalan E. T., hem asıl işveren olarak Sarıyer Belediyesi’ne hem de alt işveren olarak taşeron şirket Efe Sosyal Hizmetler şirketine dava açtı. Yasal alacaklarının dışında tazminat da talep eden E.T’ye Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ruh sağlığının bozulduğunu gösterir bir rapor verildi. Raporda ruh sağlığının bozulduğu belirtilerek deprasyon tanısı konan E.T’nin psikiyatri polikliniğinde terapi seanslarına alındığı da belirtildi.

Mobbing nedir?
Son yıllarda, özellikle gelişmiş ülkelerde çok yaygınlaşan mobbing, iş yerinde ruhsal taciz veya iş yerinde psikolojik terör olarak tanımlanıyor. Türkiye’de de son günlerde sık sık kullanılmaya başlayan kelime için TDK’nın önerdiği karşılık “bezdiri”. Gelişmiş ülkelerde cinsel tacizin de önüne geçen mobbing çoğunlukla üst düzey yönetim kademesinde çalışanlar tarafından uygulanmaktadır. Araştırmacılar, mobbing mağdurlarının bazılarının otuzlu yaşlarda, bazılarının ise lisans üstü eğitiminin olduğunu vurgulamaktadırlar.

Dündar KALE / VATAN

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum