Belediyenin gezisi fiyaskoya döndü

Belediyenin gezisi fiyaskoya döndü
Şükrü Genç 2,5 yıldır yaptığı çalışmaları yerinde göstermek için tüm meclis üyeleri ve muhtarları bir Sarıyer gezisine davet etti. Ancak gezi tam bir fiyaskoya döndü.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 2,5 yıldır yaptığı çalışmaları yerinde göstermek için tüm meclis üyeleri ve muhtarları bir Sarıyer gezisine davet etti. Ancak gezi tam bir fiyaskoya döndü. CHP’liler bile geziye katılmadı.

Belediye meclisini toplama sıkıntısı yaşayan ve bu yüzden Sarıyer’de büyük bir güven kaybeden Belediye Başkanı Şükrü Genç’e meclis üyeleri ve muhtarlardan bir darbe daha geldi. Genç 2,5 yıldır yaptığı çalışmaları yerinde göstermek için tüm meclis üyeleri ve muhtarları davet etti ancak bu daveti ne muhtarlar ne de meclis üyeleri tarafından yeterli ilgiyi görmedi. Geziye 37 meclis üyesinden sadece 6 kişi, 35 muhtardan ise sadece 7’si katıldı.

CHP’li meclis üyeleri bile katılmadı
Belediye Başkanı Şükrü Genç’in davetine AK Parti ve MHP’nin yanı sıra CHP’li meclis üyeleri bile katılmadı. MHP'den sadece Abdullah Erol Akkuş geziye katılırken, CHP’li 20 meclis üyesinden ise sadece Hacı Mehmet Bayraktar, Gökan Zeybek, Erdal Sarıgöl, Ekrem Tekçe, Hüseyin Coşkun'un katılması dikkat çekti. Diğer 15 CHP’li meclis üyesinin geziye katılmaması ise ayrı bir tartışma konusu oldu.

Şükrü Genç’in morali bozuldu kendisi de katılmadı
Sarıyer Belediyesi basın ofisi tarafından bir gün önce gönderilen basın davetinde “Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 15 Ağustos 2011 Pazartesi günü bütün parti gruplarının belediye meclisi üyeleri ile birlikte Sarıyer genelinde yapılan belediye hizmetlerini inceleyecektir” denilmişti. Ancak Şükrü Genç geziye katılmadı. Gelen meclis üyeleri ve muhtarları Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun bilgilendirdi. Genç’in ilgisizlikten moralinin bozulduğu ve bu yüzden geziye katılmadığı belirtiliyor.

CHP’li meclis üyeleri: “Hangi yüzle milletin karşısına çıkacağız”
Sarıyer Manşet’in telefonla ulaştığı çoğu CHP’li meclis üyesi geziye neden katılmadıklarını şu şekilde ifade ettiler: “Hangi yüzle milletin karşısına çıkacağız. Belediyeyi kazandığımızdan bu yana tam 2.5 yıl geçti. Halka verdiğimiz hangi sözümüzü tuttuk. Halkımız neyi görüyor da biz gidip neyi göreceğiz. Belediyenin rutin hizmetlerini mi göreceğiz. Ayıptır bu işler. Bu kadar basitçe düşünülemez. 2 tane istinat duvarı birkaç metre yağmur suyu kanalı için mi gidecektik” diye konuştular.

AK Partililer: “Değiştirdiği tabelaları mı gösterecekti”
AK Partili Meclis Üyeleri de “Bizim dönemimizde yapılan ve Şükrü Genç’in sadece tabelalarını değiştirdiği yerleri mi gidip görecektik? Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç hangi kalıcı eseri Sarıyer’e bıraktı da bize gösterecek? Başkana tavsiyemiz Sarıyer’e büyük eserler kazandırsın onu sadece biz değil bütün halk görsün. Mesela balıkçılar çarşısını yapsın, belediye binasını yapsın. Söz verdiği tapuları versin. Gizli saklı olan bir şey mi var ki sadece biz görecektik. Halkta görsün” dediler.

Muhtarlar: “Mahallelerimizde adam akıllı bir yatırım yok”
Geziye katılmayan bir çok muhtar da, kendi mahallelerinin yeterince hizmet alamadığını söyleyerek, “Bu gezi ne anlama geliyor buna da bir anlam vermiş değiliz. Mahallelerimizde adam akıllı bir yatırım yok. İşimizi gücümüzü bırakıp belediyenin rutin hizmetlerini görmeye mi gidecektik. Bir hizmet yapılmışsa onu sadece biz değil halk zaten görür” diye konuştular.

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum